Ådne Sekkelsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ådne Sekkelsten
Født1967Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseSkuespiller, teatersjef Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Ådne Sekkelsten (født 1967) er fra 1. juli 2023 teatersjef og daglig leder for Kloden teater i Oslo.[1][2] Før dette var han daglig leder i Norsk scenekunstbruk AS.[2]

Utdannelse og bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Sekkelsten er utdannet skuespiller i tillegg til å ha utdanning innen teatervitenskap fra Universitetet i Oslo og i ledelse/kulturledelse fra Handelshøyskolen BI. Han arbeidet i cirka ti år som skuespiller, instruktør og produsent innen teater og film.

Scenekunstbruket[rediger | rediger kilde]

Fra 1998 var Sekkelsten vært med på å bygge opp Scenekunstbruket til å bli den største landsdekkende formidler av scenekunst for en ung målgruppe i Norge og et kompetansesenter for scenekunst for et ungt publikum Scenekunstbruket er også den nasjonale aktøren for scenekunst i Den kulturelle skolesekken, og Sekkelsten fulgte arbeidet med og utviklingen av DKS siden starten i 2001.

Gjennom Scenekunstbruket etablerte Sekkelsten scenekunstfestivalen Showbox i 2005. Han var også kunstnerisk leder for festivalen.

Rikskonsertene og Kulturtanken[rediger | rediger kilde]

Fra 1. februar til 30. juni 2016 var han konstituert direktør for Rikskonsertene og ledet omstillingsprosessen, tilrettela for og utviklet den nye virksomheten Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge.

Kloden teater[rediger | rediger kilde]

Sekkelsten tok initiativet til, og ledet arbeidet med etableringen av Kloden teater, som skal være en programmerende scene for barn og unge med nasjonal og internasjonal scenekunst, og et knutepunkt for scenekunstfeltet.

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

Sekkelsten har vært redaktør for bøkene Scenekunsten og de unge (Vidarforlaget, 2014) og Et usedvanlig teater (1998, Norsk amatørteaterråd).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kontakt». Kloden. Besøkt 12. desember 2023. «Ådne Sekkelsten | teatersjef / daglig leder» 
  2. ^ a b Elin (28. juni 2023). «Takk til Ådne». Scenekunstbruket. Besøkt 12. desember 2023. «Vi i Scenekunstbruket takker i disse dager av Ådne Sekkelsten, som fra 1. juli går av som daglig leder for Norsk Scenekunstbruk, en institusjon han har bygget opp fra starten. (---) Vi i staben er glade for at Ådne fortsatt kommer til å dele kontorlandskap med oss, og gleder oss til å følge fortsettelsen med Kloden teater!»