Valve Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Valve Corporation
Valve Corporation
Organisasjonsform Privat
Etablert Kirkland, Washington, USA (1996)
Hovedkontor Bellevue, Washington
Bransje Spillutvikling
Produkt Half-Life serien
Counter-Strike serien
Day of Defeat serien
Team Fortress serien
Portal serien
Left 4 Dead serien
Dota 2
Source
Steam
Valve Anti-Cheat
Nøkkelpersoner Gabe Newell
Mike Harrington
Adm. dir. Gabe Newell
Antall ansatte 250 (2010)[1]
Nettside ValveSoftware.com

Valve Corporation (tidligere Valve Software) er en amerikansk utvikler av dataspill med hovedkontor i Bellevue i Washington. Valve ble grunnlagt av Gabe Newell i 1996 og ble verdenskjent etter deres første produkt, Half-Life, som ble lansert i 19. november 1998. Selskapet fikk på ny mye omtale og ros ved lanseringen av Half-Life 2 i 2004. De har siden utgitt programvaren STEAM som er en distribusjons plattform form for spill, som er tilgjengelig på PC, og PS3.

Steam[rediger | rediger kilde]

Steam er et dataprogram utviklet av Valve som et nedlastings- og oppdateringsverktøy for online-bruk. Med Steam blir spilleren tvunget til å registrere Produktnøkkelen sin som blir knyttet til en bestemt bruker. Denne brukeren kan deretter når og hvor som helst siden laste ned programvaren han eller hun har kjøpt og registrert i Steam. Kun én bruker kan være pålogget med hver bruker om gangen, og er den eneste online-muligheten Valve tilbyr. Valve tok i bruk Steam for første gang i 2002, da sammen med Counter-Strike 1.6. Fra 11. desember 2008 var det 517 tilgjengelige spill, og 10. oktober 2008 var det over 16 millioner aktive kontoer på Steam. Steam er en digital distribusjon, digital rights management, flerspiller og kommunikasjon plattform utviklet av Valve Corporation. Den brukes til å distribuere et stort antall spill og beslektede medier helt over Internett, fra små uavhengige forsøk til større, mer populære spill. Steam er beskikket fra lignende tjenester først og fremst ved sine samfunnsfunksjoner, helautomatisert spillet oppdateringsprosessen, og bruken av in-game funksjonalitet. Det finnes over 1000 spill tilgjengelig på Steam, og i januar 2010 annonserte Valve at det hadde passert 25 millioner aktive brukerkontoer. [Den regelmessig tjenester i overkant av to millioner samtidige brukere. Selv om Valve aldri utgivelser salgstall, Steam blir betraktet av sine konkurrenter og kunder å være markedsleder, kontrollerende anslagsvis 70% av digital distribusjon markedet. Mange store utgivere har kataloger på Steam, inkludert Electronic Arts, Activision, 2K Games, Ubisoft, THQ, Sega, Codemasters, LucasArts, Bethesda Softworks, id Software, og BioWare.

Nøytralitet: Denne sidens fremstilling er bestridt. Nøytral fremstilling impliserer ofte at det er nødvendig å få større avstand til innholdet. Se også diskusjonssiden for ytterligere informasjon.

Spillutgivelser[rediger | rediger kilde]

Grafikkmotorer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ In-Depth: Team Fortress 2 Community Contributors' Five-Figure Payouts. gamasutra.com. Besøkt 23. oktober 2010.