Ungt Entreprenørskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Ungt Entreprenørskap (UE) er en landsomfattende ideell organisasjon som ble etablert 21. oktober 1997. Ungt Entreprenørskap arbeider med entreprenørskap i utdanning og tilbyr ulike programmer fra grunnskole til høyere utdanning. Organisasjonen består av et nasjonalt sekretariat og 17 fylkesorganisasjoner, og hadde per januar 2013 omlag 100 ansatte på landsbasis. UE er medlem i den europeiske organisasjonen Junior AchievementYoung Enterprise (JA-YE Europe) og i den verdensomspennende organisasjonen Junior Achievement Worldwide. Maalfrid Brath fra ManpowerGroup er styreleder.

Ungt Entreprenørskap ble stiftet av følgende institusjoner og organisasjoner: Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), Kommunal- og regionaldepartementet (KRD), Nærings- og handelsdepartementet (NHD), Landbruks- og matdepartementet (LMD), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Finans Norge (tidl. Sparebankforeningen), Kunnskapsdepartementet (KD) og Innovasjon Norge.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Ungt Entreprenørskap har i samarbeid med Østlandsforskning, Nord-Trøndelagsforskning og Nordlandsforskning gjennomført et tyvetalls evalueringer av arbeidet med entreprenørskap i utdanning.[1]

Omfang og aktivitetstall[rediger | rediger kilde]

I skoleåret 2012/2013 gjennomførte Ungt Entreprenørskap 200 159 elev- og studentaktiviteter i ulike programmer.

16 658 elever i grunnskolen drev Elevbedrift. 11 438 elever i videregående skole drev Ungdomsbedrift. 634 studenter i høyere utdanning drev Studentbedrift. På landsgjennomsnitt drev 17 prosent av elevene på et trinn i videregående skole Ungdomsbedrift i skoleåret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]