Tom Cato Visnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
King
King live med God Seed i 2015
Født27. nov. 1974Rediger på Wikidata (49 år)
Bergen[1]
BeskjeftigelseKomponist, gitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Medlem avGod Seed
Gorgoroth
Ov Hell
Audrey Horne
Sahg
Musikalsk karriere
Kallenavn«King ov Hell»
«King»
«TC King»
SjangerBlack Metal
InstrumentBassgitar
Trommer
Aktive år1999
PlateselskapRegain Records
Nuclear Blast
NettstedMySpace-profil
Ensemble(r)
Ov HELL
God Seed
Tidligere band
Jotunspor
I
Sahg
Clububba
Audrey Horne
Gorgoroth

Tom Cato Visnes (født 27. november 1974), mest kjent under artistnavnene «King ov Hell», «King» og «TC King», er en norsk musiker, best kjent som tidligere bassist i det norske black metal bandet Gorgoroth.

Gorgoroth[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Gorgoroth (band)

King var Gorgoroths faste bassist i perioden 19992006 og igjen i en periode i 2007, og ble først med i bandet rett før det femte Gorgoroth-albumet Incipit Satan ble spilt inn i 1999. Han skrev musikken til fem av låtene på det neste albumet, Twilight of the Idols, og all musikken til Ad Majorem Sathanas Gloriam, som ble nominert til Spellemann prisen i 2006 i Metal kategorien. I oktober 2007 ønsket King, sammen med vokalist Gaahl, å sparke Infernus, gitarist og grunnlegger av Gorgoroth. Imidlertid bestemte Oslo tingrett i mars 2009 at ved å gjøre dette så hadde King ekskludert seg selv fra bandet i oktober 2007.[2] I en påfølgende pressemelding offentliggjorde King at han og Gaahl ville fortsette å spille sammen under et annet bandnavn.[3] Sammen startet de God Seed i 2009, men bandet ble oppløst samme år etter at Gaahl trakk seg fra bandet. I 2012 startet bandet opp igjen, og samme år kom bandets første studioalbum, I Begin.

Ov HELL[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Ov HELL

I 2009 startet han Ov HELL sammen med Dimmu Borgir vokalist Shagrath, etter at God Seed ble oppløst. Sammen ga de ut debutalbumet The Underworld Regime 8. februar 2010, med spor som skulle ha blitt gitt ut på debutalbumet til God Seed.

Andre prosjekter[rediger | rediger kilde]

King dannet prosjektet Jotunspor med tidligere Gorgoroth trommeslager Kvitrafn. Gleipnirs Smeder som var deres debutalbum, ble utgitt 2006 av plateselskapet Satanas Rex. Han var også bassist for supergruppen I, som var sideprosjektet til Immortal medlemmet Abbath Doom Occulta. Bandet ga ut debutalbumet Between Two Worlds i 2006.

Han har også jobbet i band som ikke er av black metal sjangeren. Han var medlem av Sahg, et doom metal band. Han var også bassist og komponist for det Spellemann vinnende rock bandet Audrey Horne, men han forlot bandet i 2007. King var også bassist i det norske tromme- og bass bandet Clububba. De var aktive i starten av 2000.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Gorgoroth
God Seed
Sahg
Jotunspor
I
Audrey Horne
Ov HELL

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 29. september 2011. Besøkt 11. mars 2009. 
  3. ^ http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=115847

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]