TDC Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
TDCs norske hovedkvarter i Nydalen i Oslo.

TDC Norge AS var et norsk teleselskap og det norske datterselskapet til danske TDC.

TDC kjøpte opp Song Networks i 2004, og fikk dermed en avdeling i Norge, som de første årene var kjent som TDC Song AS. TDC Norge konsoliderte seg gjennom kjøp av de tidligere selskapene ElTele Øst, samt nevnte Song Networks Norge AS, og fikk dermed et ikke ubetydelig stamnett av optisk fiber samt et lokalt tilgangsnett (aksessnett) i de største byene og områdene rundt, særlig Oslo, Skien, Kristiansand, Stavanger og Bergen. Selskapet har fått store offentlige bredbåndskontrakter i blant annet Agder, Telemark og Bergen. I september 2014 ble det meddelt at TDC Gruppen kjøper teleselskapet Get.[1] Administrerende direktør er Gunnar Evensen.

TDC Norge (med Get) ble så kjøpt opp av Telia i 2018.[2] Selskapet er pr 2020 integrert inn i Telia Norge og eksisterer ikke lenger som et separat selskap.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kjøper Get for nesten 14 mrd.
  2. ^ e24.no - Telia kjøper Get-eier- Telia har lenge jaktet etter en åpning i det norske bredbåndsmarkedet. Etter at Broadnet glapp har den svenske telegiganten nå fått kloa i Get-eier TDC Norge. Prislappen er 21 milliarder kroner. (17.7.2018)
  3. ^ e24.no - Telia tar det første steget etter oppkjøpet av Get: Legger ned TDC og smelter sammen fiber- og mobilnettene (21.03.2019)