Switchfoot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Switchfoot
Switchfoot
Opphav San Diego
Periode 1997
Sjanger Alternativ rock
Post-grunge
Plateselskap Sony BMG
Medlemmer
Jon Foreman
Tim Foreman
Chad Butler
Jerome Fontamillas
Drew Shirley

Switchfoot er et amerikansk band fra San Diego. Bandet er kjent for sine tekster om spirituelle og sosiale temaer. I følge en av bandets medlemmer, Jon Foreman, stammer navnet fra surfing. «Alle i bandet elsker å surfe og vi har surfet hele vårt liv, så navnet var logisk for oss. Å bytte føttene dine (to switch your feet) betyr å ta en ny stilling i motsatt retning. Det handler om forandring og bevegelse, en annerledes måte å takle livet og musikken på.» Mainstream suksessen kom med at fire av deres sanger ble inkludert i filmen A walk to remember (med bla Mandy Moore og Shane West). Dette førte til at de ble signert av storselskapet Sony BMG og utgivelsen The Beautiful Letdown.

Band historie[rediger | rediger kilde]

Switchfoot ble etablert i 1997 og bestod da av Jon og hans bror Tim, med seg hadde de Chad på trommer. Bandet signerte en avtale med re:think records, en avdeling av Sparrow Records, som produserte Switchfoots tre første album. Jerome Fontamillas (Keyboard) ble med i bandet i 2000 for albumet «Learning to Breathe».

I filmen A Walk to Remember fikk bandet et større ansvar for musikken i filmen. Skuespiller/sanger Mandy Moore sang en av deres sanger Only Hope i filmen og hun gjorde også en duett med Jon Foreman for filmmusikken. Totalt ble fire av Switchfoots sanger brukt i forbindelse med filmen.

«The Beautiful Letdown», som var deres første store utgivelse, hadde en mer mainstream sound og produksjon. Albumet solgte til dobbel platinum, og solgte over 2,5 millioner. De turnerte mye i denne perioden og singlene Meant to Live og Dare You to Move ble mye spilt på radio. Dare You to Move fikk også «Nickelodeon Kids' Choice Award» i 2005. En DVD, «Live in San Diego», solgt også til platinum. I 2005 mottok Switchfoot fire «Dove Awards» nominasjoner, inkludert «Artist of the Year».

Nothing is Sound[rediger | rediger kilde]

Gitaristen Drew Shirley ble et offisielt medlem i 2005 etter å ha turnert med bandet siden 2003. Switchfoots siste album «Nothing is Sound» inkluderer Drews arbeid med bandet. Albumet ble utgitt 13. september 2005. Singelen Stars ble utgitt for å promotere albumet. We Are One Tonight har også blitt utgitt som singel.

Albumet debuterte som #3 på Billboard 200 album listen, noe som var det høyeste bandet noensinne har oppnådd. Bassisten Tim Foreman skapte blest da han offentlig kritiserte kopieringsbeskyttelsen som ble brukt av plateselskapet[1] og la ut en detaljert beskrivelse av hvordan man kunne unngå denne på bandets forum, dette ble selvfølgelig fort slettet av Sony. Denne kopibeskyttelsen er blitt kjent som Extended Copy Protection, som har blitt identifisert som trojansk hest og en rootkit av ledende antivirusselskaper.

Innflytelser[rediger | rediger kilde]

Switchfoots frontfigur og gitarist Jon Foreman beskriver hans innflytelser som U2, The Police, Beatles, Bach, Ronny Jordan og Miles Davis. Gitaristen Drew sier at U2, Miles Davis, Stevie Ray Vaughn, Tommy Walker, Phil Keaggy, Michael Jackson, Dave Matthews Band og The Brand New Heavies er hans innflytelser, mens bassist Tim hyller Paul McCartney og Stevie Wonder (som også er trommeslager Chads største innflytelse).[2] Til tross for mange varierte innflytelser, ligner de veldig lite på noen av sine helter musikalt sett. «Vi har aldri passet inn i en sjanger boks», har Jon sagt. «Jeg tror det er variasjonen som er vår styrke».[3]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Switchfoot – bilder, video eller lyd

Referanser[rediger | rediger kilde]