Stubbefolket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stubbefolket
Generell informasjon
SjangerFantasyserie, barneserie
Prod.landNorge
Sendeår2010
Episoder3
Lengde25 (per episode)
SpråkNorsk
Sending
Periode21. aug. 201028. aug. 2010
TV-kanalNRK Super

Stubbefolket er en TV-serie og teaterforestilling for barn skapt og produsert av underholdningsselskapet Fantasi-fabrikken i Tønsberg. Fortellingene om Stubbefolket handler om et oppdiktet skogfolk med grønne, spisse luer som lever i pakt med naturen. I deres verden finnes også røvere, huldre, vetter og troll. Serien ble første gang vist på NRK Super i 2010.[1]

TV-serien om Stubbefolket omfatter tre episoder á 25 minutter. Den ble sendt første gang på Barne-TV (NRK Super) i august 2010. Manus og konsept er utviklet av Morten Myklebust ved Fantasi-Fabrikken som samarbeidet med flere kommuner og fylker i Norge og Sverige.

Innspillingene startet sommeren 2009 og foregikk hovedsakelig i Indre Østfold, men også på den andre sida av riksgrensa. Skuespillere og stab ble også hentet fra begge land.

Teater[rediger | rediger kilde]

Sommeren 2010 ble fortellingene om Stubbefolket også vist under tittelen «Stubbefolket – røverungen Tvelugg» som utendørs familieteater i Strømsfoss i Aremark, et idyllisk sted ved Haldenkanalen i Østfold. Forestillingen ble instruert av Ole-Hermann Gudim Lundberg. Den ble også vist som turneteater våren 2011. Også sommeren 2011 planlegges Stubbefolket som sommerteater ved Strømsfoss, da knyttet til Barnas grenseland, et reieselivstilbud fra aktører i regionen Indre Østfold, Bengtsfors, Årjäng og Säffle.

Biprodukter[rediger | rediger kilde]

Figurene fra Stubbefolket blir også brukt og presentert i en rekke spin-off-produkter fra Fantasi-fabrikken: barnebøker, aktivitetshefter, film- og musikkinnspillinger, klær og annet. Fantasi-fabrikken står også bak historiene og de kommersielle varene knyttet til Den lille traktoren Gråtass, en underholdningsserie for barn med miljø fra tradisjonelt norsk gårdsliv.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK TV - Se Stubbefolket». Besøkt 18. november 2016.