Ole-Hermann Gudim Lundberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ole-Hermann Gudim Lundberg
Født16. juli 1964[1]Rediger på Wikidata (59 år)
BeskjeftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Ole-Hermann Gudim Lundberg (født 16. juli 1964), er en norsk regissør og skuespiller fra Fredrikstad.

I 1986 var han gründer av Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater,[2] og i 2007 startet han «Plankebyen Ungdomsteater». I 2008 startet han «Sceneteppe Ung Kultur», en sammenslutning av etablerte barne- og ungdoms-teatre i Fredrikstad. Han har vært kunstnerisk leder for de aller fleste oppsetningene til Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater (som blant annet «Oliver», «Olsenbanden på Sirkus», «Olsenbanden på Rockern», «Jungelboken», «Pinocchio», «Sjørøverøya», «Ronja Røverdatter m.m».

I 1995 spilte han rollen som Pysa pirat i forestillingene om Kaptein Sabeltann

Som regissør har han flere titals større produksjoner bak seg. men arbeider mest med store musikkteater-produksjoner og historiske spel i Brottet Amfi på Hvaler med "Frihets-spranget", "Brottsjø", "Musikal-komedien Jeppe", "Midtsommernatts Drøm", og "Sommer-drømmen".

Ole-Hermann Gudim Lundberg er medlem i Norsk Sceneinstruktørforening og samarbeider med Svein Gundersen (1949) (komponist) og Hans-Petter Thøgersen (dramatiker).

I tillegg til å være produsent og sceneinstruktør benyttes han også som skuespiller i alt fra farser, revyer, teater, musikaler, events, film og TV.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ sceneweb.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Ole-Hermann Gudim Lundberg Arkivert 28. april 2019 hos Wayback Machine. Kulturværste

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]