Sportsklubben Rollon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
SK Rollon
Sportsklubben Rollon
Stiftet 20. februar 1914
Hjemmebane Rollonbana
Supporterklubb http://www.rollon.info/
Administrasjon
Adm. direktør Erik Kvam
Hovedtrener A-lag: Alexander von Løvensprung
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body unknown.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Sportsklubben Rollon ble grunnlagt i Ålesund 20. februar 1914, og er dermed byens eldste fotballklubb. Klubben er oppkalt etter hertugen Rollo fra Normandie (fransk Rollon), som antas å være identisk med den sunnmørske vikinghøvdingen Gange-Rolv, og som også avbildes i klubbens blå-hvite fane. Klubbens farger er blått og hvitt.

I etterkrigstiden gikk klubben mellom 2. og 3. nivå i norsk fotball, og ved omleggingen i 62/63 havnet klubben på fjerde nivå. I de neste årene gikk klubben mellom 3. og 4. nivå, før det begynte å bli dårligere mot slutten av 1980-tallet. I 1995 trakk klubben A-laget sitt, men toppsatsingen ble gjenetablert i 2000, og i 2006 var laget i 3. divisjon. Oppholdet ble imidlertid kortvarig, og klubben havnet på nest siste plass og rykket ned. I 2009 spiller klubben i 3. divisjon og befinner seg på øvre halvdel av tabellen.

Rollonbana[rediger | rediger kilde]

I 1954 fikk Rollon egen bane med grusdekke og tilhørende klubbhus i bydelen «Bak fjellet». Da denne ikke hadde nødvendige internasjonale mål eller standard ble den gamle Rollonbana solgt. Ny naturgressbane og nytt klubbhus ble anlagt i bydelen Larsgården. Den nye Rollonbana, som arenaen er kjent som, ble offisielt åpnet 16. mai 1985. Til klubbens aktiva hører også Rollonhytta på Sulafjellet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]