Royal Aircraft Factory B.E.2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Royal Aircraft Factory B.E.2
Informasjon
RolleRekognosering
ProdusentRoyal Aircraft Factory, Vickers, Bristol
Mannskap2 (flyger og observatør)
Spesifikasjoner
Lengde8.31 m
Høyde3.39 m
Vingespenn11.28 m
Vingeareal34.80
Egenvekt623 kg
Vekt (lastet)928 kg
MotorerRAF 1a luftkjølt V-8
Topphastighet116 km/t
3 050 m
Klatrefart165 m/min

Royal Aircraft Factory B.E.2 (Blériot Experimental) var et britisk en-motors, to-seters to-dekker som var i bruk hos Royal Flying Corps (RFC) under første verdenskrig. Det ble bygget i ca. 3 500 eksemplarer og brukt som jagerfly, til avskjæring av fienden, som lett bomber, til trening og rekognosering.

A B.E.2c ved the Imperial War Museums i London.

B.E.2 var konstruert av Geoffrey de Havilland som en videre utvikling av B.E.1, og fløy første gang i februar 1912 med de Havilland selv som prøveflyver. Den 12. august 1912 satte det britisk høyderekord på 3 219 m. Det ble opprinnelig bygget som et rekognoseringsfly og sendt til Frankrike kort tid etter krigens utbudd. B.E.2a og b ble avløst i løpet av 1915 av B.E.2c som var så omfattende modifisert at det nærmest var å betrakte som et nytt fly. c-varianten ble etterhvert avløst av den endelige varianten; B.E.2e, med kallenavnet Quirk i 1916.

I krigens siste ble B.E.2 for det meste trukket tilbake fra førstelinje, men fortsatte å bli brukt som natt-jager på let etter tyske Zeppeliner til å lete etter ubåter og som skolefly. Forut for dette hadde det vist seg som en effektiv nattjager, der den kunne notere seg for flere nedskytinger av Zeppeliner over London.

B.E.2c i the Canada Aviation and Space.

Flyet finnes bevart på følgende museer:

En B.E.2f har blitt restaurert til flydyktig stand av The Vintage Aviator Ltd i New Zealand.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]