Ramnfloget (Haram)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ramnfloget
Høyde 282 moh.[1]
Primærfaktor 85 m[2]
FylkeMøre og Romsdal
Kommune(r)Ålesund
Posisjonskart
Ramnfloget ligger i Møre og Romsdal
Ramnfloget (Haram)
Ramnfloget
Ramnfloget (Møre og Romsdal)
Kart
Ramnfloget
62°32′32″N 6°36′43″Ø
UTM-koord.32V 377174 6936835

Ramnfloget er et fjell i Ålesund kommune i Møre og Romsdal. Det ligger mellom tettstedene Vatne og Tennfjord og har en høyde på 282 meter over havet.

Turområde[rediger | rediger kilde]

Når man kommer fra sør på Fylkesvei 661, et par hundre meter før veikrysset Brattvåg/Vatne, så er det en avkjørsel til høyre. Der starter den korte turen til Ramnfloget. Fra parkeringsplassen går en skogsvei mot øst, etter ca 100 meter finner man et skilt som angir starten på stigningen opp mot Ramnfloget. Dette skiltet befinner seg ca. 60 moh, så høydeforskjellen fra bunn til topp er ca. 220 meter.

Stien er først slak og går i skog før den blir litt brattere opp mot åpnere terreng med god utsikt mot blant annet Vatne. Veien mot toppen gir seg selv og tar ca en halv time. På toppen er det fin utsikt over Eidet, som binder bygdene Vatne og Tennfjord sammen. Mot vest er det utsikt til Tennfjord og Eidsvika, innerst i Grytafjorden og lengre ute øyene i Ålesund og Giske. Mot sør og øst kan man se de mektige Sunnmørsfjellene. Mot nord kan man se Vatnebygda og Vatnefjorden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ramnfloget på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ «Ramnfloget - 282moh». peakbook.org. 9. mars 2016. Besøkt 6. februar 2017.