Purple Hearts (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Purple Hearts
Generell informasjon
GenreRomantisk film, dramafilm, film om musikk
Utgivelsesår2022
NasjonalitetUSA
Lengde122 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiElizabeth Allen Rediger dette på Wikidata
ManusSofia Carson, Liz W. Garcia, Kyle Jarrow Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Amy Baer, Leslie Morgenstein
MusikkTony Kanal, Blake Neely Rediger dette på Wikidata
KlippIshai Setton Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSofia Carson, Nicholas Galitzine, Chosen Jacobs, John Kim, Kat Cunning, Linden Ashby, Anthony Ippolito Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapAlloy Entertainment, Netflix Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)29. juli 2022 (USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Japan, Sør-Korea, Tyrkia, Taiwan)[1]
Eksterne lenker

Purple Hearts er en amerikansk romantisk musikalsk film fra 2022 produsert for Netflix og regissert av Elizabeth Allen Rosenbaum. Den er basert på romanen med samme navn av Tess Wakefield.[2] I hovedrollene finner vi Sofia Carson og Nicholas Galitzine. Historien følger en fremadstormende artist og låtskriver som heter Cassie, og en marinesoldat som heter Luke, som forelsker seg i hverandre til tross for mange hindringer. Filmen ble utgitt 29. juli 2022.[3]

Alloy Entertainment hadde opprinnelig rettighetene til filmen, men Netflix kjøpte dem fra selskapet i august i 2021. Produksjonen av filmen startet kort tid senere, med de fleste scenene i filmen er filmet på steder rundt Riverside og San Diego i California.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Cassie Salazar er servitør og opptrer på en bar med bandet sitt The Loyal. Hun ble diagnostisert med Diabetes type 1 seks måneder tidligere og sliter med å ha råd til insulin. En kveld er hun servitør for en gruppe av marinesoldater som snart skal sendes til Irak. En av dem, Luke Morrow, flørter med Cassie, men hun avviser ham. Luke har sine egne problemer. Han ble rusmiddelavhengig da hans mor døde, og selv om han har vært nykter i to år, skylder han fortsatt 15 000 dollar til langeren Johnno. Siden han har et dårlig forhold til faren sin, spør han broren om hjelp, men han avslår.

Cassie frir til Frankie, som er en barndomsvenn av henne og romkameraten til Luke, for å dra nytte av helseforsikringen militære ektefeller faller innunder. Frankie forklarer at han planlegger å gifte seg med sin ungdomskjæreste Riley. Selv om Luke overhører og fraråder et skinnekteskap, innser han at begge har økonomiske vanskeligheter som kan løses ved å gifte seg. De er enige om å gifte seg før Luke blir sendt i tjeneste. De søke om skilsmisse om ett år.

Frankie, som var vitne i bryllupet, gir Cassie ringen han planlegger å gifte seg med Riley med, slik at hun kan passe på den. Etterpå drar de nygifte til en bar med Frankie og Lukes gruppe av marinesoldater. Det oppstår en krangel med Luke, men for å få det til å se ut som ekteskapet er ekte, later de som de gjør det godt igjen. Den kvelden innrømmer han at han er redd for både ekteskapet og Irak. Cassie trøster ham, og de deler en intim kveld sammen.

Neste morgen blir marinesoldatene sendt til Irak. Cassie og Luke begynner å sende e-poster og videosamtaler til hverandre for at det skal virke som om de faktisk er gift. Hun forteller ham at hun har skrevet en sang, «Come Back Home», til marinesoldatene. Hun fremfører den for dem, noe som løfter humøret deres etter en tøff dag.

Sangen går viral. Luke spør Cassie om han er hennes muse, og Cassie innrømmer at han kanskje er det. En kveld får hun en telefon om at Luke er blitt alvorlig skadet og vil bli sendt tilbake til USA. Cassie prøver å kontakte broren til Luke, men hun kontakter tilfeldigvis faren hans. Luke blir sint fordi han er redd for at hans far, som er pensjonert militærpolitimann sannsynligvis vil angi dem. Siden blir det avslørt at Frankie ble drept i aksjonen. I begravelsen hans gir hun ringen hun lovet å passe på for ham til Riley.

Luke, som nå sitter i rullestol, flytter inn i leiligheten til Cassie etter å ha blitt utskrevet. Luke fremstilte en ny giftering av sitt identifikasjonskjede til Cassie. De pusser opp leiligheten for at faren hans skal tro at de er gift. Cassie adopterer Peaches, en golden retriever, som en emosjonell støtte for å hjelp Lukes rehabilitering etter ulykken. Lukes rehabilitering og deres samliv inspirerer Cassie til å skrive en annen sang, «I Hate The Way», - som vekker oppmerksomhet hos plateselskaper.

Johnno, som fortsatt venter på pengene sine, knuser vinduet hos Cassies mor og truer Luke. Samme kveld får Cassie altfor lavt blodsukker, slik at hun går i sjokk. Luke hjelper henne med å ta insulin, og de deler et kyss. Neste dag gir Luke Johnno penger og krever at han holder seg unna. Istedenfor informerer Johnno Cassies mor om Lukes fortid. Cassie ber om skilsmisse og krever at han forlater leiligheten hennes dagen etter. Luke blir arrestert av militærpolitiet, som ble informert av Johnno om skinnekteskapet. Lukes far ringer Cassie for å fortelle henne om anklagene og den forestående rettssaken.

Under rettssaken erklærer Luke seg skyldig, at han tar fullt ansvar og at Cassie var uvitende om at hun krenket en militær lov. Luke blir dømt til seks måneder i militærfengsel. Han vil også bli kastet ut av militæret.

Cassies band blir signert av et plateselskap og åpner for Florence and the Machine. Under konserten, samme dag som Luke skal fengsles, synger Cassie sin nyeste Luke-inspirerte sang, «I Didn't Know», som ble skrevet mens hun ventet på Lukes rettssak. Når showet er over besøker hun Luke for å erklære sin kjærlighet til ham. Luke gir henne giftering sin og sier at «nå er den ekte.»

Under sluttitlene ser man Luke og Cassie seks måneder senere som et lykkelig gift par på stranden.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

  • Sofia Carson som Cassie Salazar, en servitør og bartender på en bar og Lukes «kone»
  • Nicholas Galitzine som Luke Morrow, en US Marine Corps-korporal og Cassies «ektemann»
  • Chosen Jacobs som Frankie, Lukes venn og en barndomsvenn av Cassie, som hun passet da Frankie var yngre
  • John Harlan Kim som Toby, plateselskapeier
  • Kat Cunning som Nora, Cassies kollega og beste venn
  • Linden Ashby som Jacob Morrow senior, far til Luke og Jacob Morrow Jr.
  • Anthony Ippolito som Johnno, en narkolanger som Luke skylder penger
  • Scott Deckert som Jacob Morrow junior, Lukes bror
  • Sarah Rich som Hailey, konen til Jacob Morrow jr.
  • Loren Escandon som Marisol Salazar, Cassies mor
  • Breana Raquel som Riley, Frankies kjæreste
  • Nicholas Duvernay som Armando, Luke og Cassies rival
  • A.J. Tannen som Dr. Grayson, Lukes doktor

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]