Paolo Pezzi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paolo Pezzi
Født8. aug. 1960[1]Rediger på Wikidata (63 år)
Russi
BeskjeftigelseUniversitetslærer, katolsk prest (1990–), katolsk biskop (2007–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Archbishop of Moscow (2007–)
  • Archbishop of Moscow (Ecclesiastical Province of Moscow, 2007–) Rediger på Wikidata
Akademisk gradTeologisk doktorgrad
Utdannet vedDet pavelige universitet Sankt Thomas Aquinas
Det pavelige lateranuniversitet
NasjonalitetItalia
Våpenskjold
Paolo Pezzis våpenskjold

Erkebispedømmet Guds Moder i Moskva

Paolo Pezzi (russisk: Павел Пецци; født 8. august 1960 i Russi i provinsen Ravenna i Italia) – også kjent som Pavel Pezzi – er en italiensk katolsk prelat som er erkebiskop av det latinske erkebispedømme i Moskva.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Pezzi studerte filosofi og katolsk teologi ved Angelicum i Roma 1985–1990.[2] Han ble presteviet for Fraternità sacerdotale dei missionari di San Carlo Borromeo i 1990. Han tok deretter doktorgrad i teologi (Cattolici in Siberia, le origini, le persecuzioni, l’oggi) fra Lateranuniversitetet.

Han begynte sitt virke i Russland i 1993. Han var professor ved universiteter i Russland: Novosibirsk statsuniversitet og Det russiske statlige humanistiske universitet. Han ble rektor ved presteseminaret i Maria apostlenes dronning i St. Petersburg i 2006.[3]

Erkebiskop[rediger | rediger kilde]

Pave Benedikt XVI utnevnte den 21. september 2007 Pezzi til metropolitanerkebiskop av erkebispedømmet Guds Mor Maria i Moskva.[4] Han overtok etter den første erkebiskopen der, Tadevusj Kandrusievitsj. Han ble bispeviet i Den uplettede unnfangelses katedral i Moskva den 27. oktober 2007 av erkebiskop Kandrusievitsj; medkonsekrerende var titulærerkebiskop Antonio Mennini som var apostolisk nuntius til Den russiske føderasjon, og biskop Joseph Werth, biskop av Forklarelsen i Novosibirsk.

I 2011 fikk han russisk statsborgerskap[5], og ble valgt til president for Den katolske bispekonferanse i den russiske føderasjon, og satt i to valgperioder.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]