Martin Short

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Martin Short
Martin Short
Født Martin Hayter Short
26. mars 1950 (64 år)
Canada Hamilton, Ontario, Canada
Ektefelle Nancy Dolman (1980- 21. august 2010, hennes død)
Yrke Skuespiller
IMDb IMDb

Martin Hayter Short (født 26. mars 1950 i Hamilton, Ontario) er en kanadisk Emmy-nominert komiker, imitator, skuespiller, tegnefilmstemmeinnehaver, musiker og produsent. Han er mest kjent for sitt arbeid innenfor komedie og humor, spesielt for TV-programmene SCTV og Saturday Night Live. Han spilte også stemmen til Thimbletack i filmen The Spiderwick Chronicles.

Han ble født i Hamilton i Ontario og var yngst i en søskenflokk på fem. Foreldrene var Olive, en fiolinist, og Charles Patrick Short, som jobbet i stålselskapet Stelco. Martin Short gikk på Westdale Secondary School og fullførte utdannelsen ved McMaster University i 1972.

Han er bror av Michael Short som er en skuespiller, tekstforfatter og produsent.

En av hans første jobber som skuespiller var Toronto produksjonen av Godspell der han spilte sammen med Dave Thomas, Victor Garber, Eugene Levy, Gilda Radner, Andrea Martin og Nancy Dolman, som senere skulle bli hans kone. Paul Shaffer var kapellmester.

Han giftet seg med skuespilleren Nancy Dolman i 1980, og sammen har de en datteren Katherine Elizabeth, og sønnene Oliver Patrick og Henry.

Han har en stjerne på Canada's Walk of Fame.

13. april 1994 ble Martin Short tildelt Order of Canada, som er den høyeste sivile utmerkelsen i Canada.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Eksterne Lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.