How I Met Your Mother

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
How I Met Your Mother
How I Met Your Mother
Sjanger Situasjonskomedie
Skaper Carter Bays
Craig Thomas
Utvikler 20th Century Fox Television
Bays & Thomas Productions
Medvirkende Josh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders
Neil Patrick Harris
Alyson Hannigan
Bob Saget
Kommentert av Bob Saget
Åpningstema "Hey Beautiful" av The Solids
Sluttema "Hey Beautiful" av The Solids
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 9
Ep. per sesong 20-24
Episoder 208
Produksjon
Prod.leder Carter Bays
Pamela Fryman
Rob Greenberg
Craig Thomas
Produsent Pamela Fryman
Rob Greenberg
Craig Thomas
Kamera Multi-camera
Lengde Ca. 22 minutter
Sending
Kanal CBS USA Viasat 4 Norge
Bildeformat 480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Lydformat Dolby Digital 5.1
Periode 19. september, 200531. mars, 2014
Eksterne lenker
Offisiell nettside

How I Met Your Mother var en amerikansk situasjonskomedie som hadde premiere på CBS den 19. september 2005 til 31. mars 2014. Serien ble skapt av Craig Thomas og Carter Bays. Serien handler om hovedpersonen Ted Mosby (Josh Radnor) som i år 2030 forteller sin sønn og datter om hendelsene som førte til møtet med deres mor. Den fremtidlige Ted Mosby blir stemmesatt av Bob Saget. Seriens andre hovedpersoner er Marshall Eriksson (Jason Segel), Robin Scherbatsky (Cobie Smulders), Barney Stinson (Neil Patrick Harris) og Lily Aldrin (Alyson Hannigan).

Handling[rediger | rediger kilde]

I år 2030, samler den fremtidige Ted Mosby sin datter og sønn for å fortelle historien om hvordan han møtte moren deres.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Historien begynner i 2005 med Ted, en 27 år gammel arkitekt som bor sammen med sine to beste venner fra Wesleyan University, Marshall Eriksson, som studerer juss, og førskolelæreren Lily Aldrin, som også er Marshalls kjæreste gjennom 9 år. Deres engasjement gjør at Ted begynner å tenke på ekteskap og finne sin sjelefrende, til stor avsky for hans andre bestevenn Barney Stinson, som han møtte på en bar. Barney er kjent som en skjørtejeger som alltid går i dress, og har en navnløs jobb. Ted begynner sin søken etter den perfekte damen. Han blir introdusert for den ambisiøse unge reporteren Robin Scherbatsky, da Barney drar i gang spillet han oppfant som går ut på å introdusere Ted for kvinner: "Har du møtt Ted?" Ted blir raskt forelsket i Robin og tenker på å bosette seg, men Robin er ikke klar. Men seerne får vite at Robin ikke er "moren" da Ted, mens han snakker med sine barn, viser til Robin som deres "tante".

Etter hvert som serien utvikler seg, begynner Ted å date bakeren, Victoria, som han møter i et bryllup, noe som gjør Robin sjalu og men som også gjør at hun innser at hun ikke har følelser for ham. Victoria flytter til Tyskland, og hun og Ted prøver seg på et langdistanseforhold. Men når Ted tror at Robin har følelser for ham, forteller han henne at han har slått opp med Victoria, noe som fører til at de nesten ha sex, før Victoria ringer og Robin svarer ved en feiltakelse. Ted og Victoria slår deretter opp, noe som gjør at Robin blir sint på Ted en rekke episoder. Men de skværer opp til slutt. Ted får senere en telefon fra Love Solutions, et ekteskapsrådgivningsselskap, som tidligere har kjempet for å finne en passende dame for ham. De har endelig funnet en som passer Ted perfekt. Men Ted bestemmer seg for å ikke møte opp på blind-daten fordi han fremdeles tror Robin er den rette.

Samtidig begynner Lily å lure på om hun har gått glipp av noen muligheter på grunn av hennes forhold til Marshall, og bestemmer seg for å bli kunstner i San Francisco, noe som også fører til at hun og Marshall slår opp. Sesongen avsluttes med Ted kommer tilbake til leiligheten morgenen etter han har tilbragt natten med Robin for første gang, for å finne Marshall ute i regnet med Lilys forlovelsesring.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Ted og Robin er endelig et par. En knust Marshall må nå gå videre og forsøke å fortsette livet uten Lily, og motvillig begynner han å date andre mennesker. Da hun innser at hun er ikke en kunstner, drar Lily tilbake til New York. Hun blir gjenforent med Marshall, og sesongen kulminerer i ekteskapet deres. Barney taper et "slap bet", som tillater Marshall å klapse ham i ansiktet fem ganger til enhver tid i fremtiden, når Marshall selv vil, som han gjør to ganger i løpet av denne sesongen. Det blir også avslørt at Barney har en homofil, svart bror ved navn James. Barney tar en tur til California for å bli med i gameshowet "The Price is Right", delvis fordi han mener at programlederen Bob Barker er hans biologiske far, selv om han ikke egentlig sier det. Etterhvert avsløres det at Robin var en canadisk tenårig popstjerne tidlig på 90-tallet. Musikkvideoen hennes "Let's go to the Mall", blir sett av Barney hundrevis av ganger, og blir en felles vits i løpet av showet.

I sesong-avslutningen, forteller Ted og Robin til Barney at de hadde slått opp i en lengre periode før Marshall og Lilys bryllup. De hadde ikke fortalt noen det før fordi de ikke ønsket å ta oppmerksomheten bort fra Marshall og Lily. Ted og Robin blir enige om å være venner. Sesongen avsluttes med at Barney er begeistret av tanken på at han og Ted begge er ungkarer og kan dra på byen og gjøre hva de vil igjen.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Robin kommer hjem fra hennes Argentina-reise, og Ted må tilpasse seg livet som bare vennen hennes. Marshall og Lily velger å flytte ut på egen hånd, og forelsker seg i et sted de ikke har råd til. Marshall innser at Lily har en dårlig kredittvurdering på grunn av hennes trang til å kjøpe ting. Etterhvert blir de endelig i stand til å kjøpe drømmeleiligheten, for så å oppdage den dårlige beliggenheten, samt at leiligheten er dårlig konstruert. Barney blir klapset til for tredje gang på Thanksgiving, som Marshall kaller «Slapsgiving."

Det er åpenbart at hvordan Ted møtte "moren" er gjennom en historie med den gule paraplyen, som han finner og tar i episoden "No Tomorrow". Ted forsøker å beile Stella (Sarah Chalke), en hudlege han treffer for å fjerne en pinlig tatovering. Dette kulminerer i et stevnemøte, som inneholder lite snakk, middag, en film, kaffe, to drosjeturer, og et god natt kyss, alt på to minutter. Samtidig begynner en ukjent kvinne å sabotere Barneys forsøk på å hekte damer. Barneys sabotør blir senere avslørt for å være Abby (Britney Spears), Stellas resepsjonist som driver et personlig vendetta mot ham fordi han ikke ringte henne etter at de hadde sex. Robin ligger med Barney da han trøster henne etter at hun slår opp med en kjæreste, noe som gjør at Barney bryter "the Bro Code". Som resultat, bestemmer Ted seg for å slutte å være venn med Barney. I den siste episoden, "Miracles", blir Ted og Barney bestekompiser igjen etter at begge blir involvert i hver sin bilulykke (Ted er i en drosje ulykke og kommer ut av det uten en skramme, mens Barney blir overkjørt av en buss i det han løper til sykehuset for å finne ut hvordan det gikk med Ted etter han hørte om ulykken). På slutten av episoden, frir Ted til Stella.

I episoden "Ten Sessions", avslører Stella at hun dro på en fest på St. Patrick's Day, som kan ha vært den samme Ted deltok. Ted fortalt sine barn at deres fremtidige mor var på festen, men at de ikke hadde sett hverandre.

Det blir også sterkt antydet at Barney har følelser for Robin.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Gjengen fortsetter å modne nå som de alle sammen har nådd 30 år. Stella sier "ja" til Ted's forslag om ekteskap, men forlater ham ved alteret for å bli sammen med faren til datteren sin, Tony. Ted skværer opp med dem over tid. Barney sliter med sine følelser for Robin. Selskapet Barney er ansatt i, Goliath National Bank (GNB), flytter ham over til ledelse for nye oppkjøp, og Barney skaffer Marshall en jobb i banken og en kontrakt for Teds firma for å designe GNB nye hovedkvarter på Manhattan.

Marshall og Lily har endelig flyttet inn i sin nye leilighet, men er uenige om hvorvidt de er klare til å få barn. Robin får en ny jobb i Japan, men sier raskt opp jobben fordi den viste seg å være enda verre enn hennes gamle jobb i "Metro News One". Hun vender så tilbake til New York for å være i Teds bryllup med Stella. Kort tid etter at Robin kommer tilbake, blir hun samboer med Ted, og får en jobb som programleder for klokken 4:00 nyhetene etter at Barney sender hennes video-CV til en rekke medieselskaper. Ted finner ut om Barneys følelser for Robin når Ted og Robin hele tiden ligger med hverandre for å unngå krangel om hverandres dårlige vaner. Spenningen begynner å stige mellom Barney og Robin. Ted finner ut Lily har sabotert alle forholdene han har hatt med noen hun ikke har godkjent, og at hun indirekte kan ha gjort at han slo opp med Robin. Robin og Ted ender opp med å snakke om det, slik at vennskapet deres går mot en mer positiv tone.

Ted blir sagt opp fra å designe GNBs nye hovedkvarter, noe som resulterer i han oppretter sitt eget selvstendige selskap som døper "Mosbius Designs". Barney klarer endelig å ligge med sin tohundrede dame, og gnir nyheten i ansiktet på barndomsbøllen som hånet ham og oppmuntret ham til å forfølge det. Spørsmålet blir da hva drivkraften og motivasjonen til å fortsette i det samme sporet vil bli nå. I samme slengen blir han stadig mer sikker på sine følelser for Robin .

I det Ted bærer den gule paraplyen han fant, møter han på Stella og Tony. Tony bestemmer seg senere for å besøke ham for å vise sin sympati med Ted på grunn av han ikke fikk Stella. Tony tilbyr ham en jobb som arkitekturprofessor, noe som Ted takker nei til. Ted avslører at han ikke savner Stella og at han ikke vil ha noe med henne å gjøre etter at hun forlot ham ved alteret. Dette fører til Tony slår opp med Stella. Ted klarer senere å gjennforene de to som deretter flytter til California.

Lily forlater gjengen og forsvinner i fire uker etter å ha blitt utsatt for en skitten spøk fra Barney (Dette ble iverksatt fordi Alyson Hannigan som spiller Lily skulle føde barn). I sesongfinalen finner Robin ut om Barneys følelser for henne, som hun også har for ham. Ted bestemmer han er ferdig som arkitekt, og velger i stedet å undervise i arkitektur. Finalen avsluttes med at det antydes at "moren" er elev i klassen Ted underviser i.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Sesong 5 hadde premiere den 21. september 2009 i USA

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Sesong 6 hadde premiere den 20. september 2010 i USA

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

Sesong 7 hadde premiere den 19. september 2011 i USA

Sesong 8[rediger | rediger kilde]

Sesong 8 hadde premiere den 24. september 2012 i USA

Sesong 9[rediger | rediger kilde]

Sesong 9 hadde premiere i USA 23.september 2013, og er den siste sesongen.

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.