MS «Oasis of the Seas»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
StomatolskyltenStockholmCropped.jpg Denne artikkelens innhold ligner reklame.
Wikipedia er ikke et reklamemedium. Om emnet er relevant for en encyklopedi bør artikkelen bearbeides for å bli mer nøytral. Hvis emnet ikke er relevant, bør den i stedet merkes for sletting med malen {{Hurtigslett}}.
MS «Oasis of The Seas»
MS Oasis of the Seas.JPG
MS «Oasis of the Seas» under konstruksjon.
Generell info
Skipstype Cruiseskip
Bygget 2009 ved Aker Finnyards Åbo,Finland
Rederi Royal Carribean Cruises
Status Fullført
Kjølstrekking 12. november 2007
Sjøsatt 22. november 2008
Jomfrutur desember 2009 (Planlagt)
Tekniske data[a]
Skrogmat. Stål
Lengde 360 m (1 184 fot
Bredde 47 m (154 fot)
Dypgående 9 m (30 fot)
Toppfart 22 knop (marsjhastighet)
Hovedmaskin 8 Wärtsilä V12 dieselmotorer
Ytelse 140 000 bhk
Tonnasje 220 000 (BT)
Passasjerer 5 400
Mannskap 2 165

a^ Ved overlevering hvis ikke annet er angitt

MS «Oasis of The Seas» er det nyeste cruiseskipet til Royal Carribean Cruises. Det er verdens største cruiseskip sammen med søsterskipet MS «Allure of the Seas» som ble levert i 2010. Passasjerkapasiteten er 5 400, og med 3 000 i mannskapet kan skipet ha drøye 8 400 ombord på en gang. Skipet, til 1,2 milliarder dollar, har hjemmehavn i Fort Lauderdale (Eller Port Everglades). Kjølen ble strukket 12. desember 2007 og skipet var klart i 4. kvartal av 2009. Skipet har 16 dekk, og hun er utstyrt med 28 to-etasjes lugarer. En av «strendene» ombord har ekte sand, mens en annen strand ligger under tak.[trenger oppdatering]

«Oasis Of The Seas» er det første skipet i verden som har eget spa for yngre passasjerer. Dette er laget mer trendy en spaet for de eldre. Det finnes også barnehage for de minste, hvis de voksne vil ta seg en tur alene. Det er også fire badebasseng og seks store boblebad.

Historikk[rediger | rediger kilde]

«Oasis of the Seas» ble bestilt i februar 2006 og utformet under navnet «Prosjekt Genesis». Skipet ble fullført og overlevert Royal Caribbean Cruises 28. oktober 2009. To dager senere forlot hun verftet til Aker Finnyards i Åbo, Finland. Den 31. oktober 2009 klokken 00.15 passerte hun under Storebælt-broen med en klaring på 1,5 meter. Skipet, som er 7 meter for høy for Storebælt-broen, klarte med teleskopiske piper og høy fart å komme seg under broen med ca. 60 centimeters klaring. Skipet satte så kurs for sin hjemmehavn i Fort Lauderdale i Florida. I Florida ble tropiske planter installert før debuten. Dette ble gjort fordi plantene ikke ville tåle temperaturen i Finland.

Nabolag[rediger | rediger kilde]

Det nye med Oasis er at skipet vil inneholde 7 nabolag. Hvert nabolag vil inneholde et spesielt kjennetegn.

Boardwalk[rediger | rediger kilde]

The Boardwalk er inspirert av forskjellige brygger rundt om i verden. Det vil bli et sted som både barn og voksne vil kunne like. Gjestene vil få mulighet til å se aquatiske show på the AquaTheater, ta en tur i den første karusellen noensinne på sjøen, prøv den første løypestrengen på sjøen.The Boardwalk innholder også: Jonny Rockets dinner, seafood shack, smile photo studio,the candy beach, ice cream parlor, pinwheels trinket shop, madame zamara's psych studio og Boardwalk doughnut shop.

Royal Promenade[rediger | rediger kilde]

The Royal Promenade vil ha mye av de samme innholdet som på de tidligere skipene (Voyager- og Freedom-klassene), inkludert spisesteder og shopping, men det er også noen nye attraksjoner. Dette inkluderer at taket vil gjøre det mulig og få ønsket mengde sol inn til også Central Park og The Rising Tide bar, som er en bar som beveger seg mellom 3 dekk. Det er mange butikker og kaféer, pluss en champagnebar, the Globe and Atlas pub, Boleros latin Club, Café Promenade, Mondo coffee bar, the on air karaoke club, sorrentos pizzeria osv...

Central Park[rediger | rediger kilde]

The Central Park inneholder løvtrær, noe som er nytt i cruise-sammenheng.Det er også en variasjon av restauranter og kaféer, blant annet: Chops grille, 150 Central Park, Park Cafe, Antonios table, vintages (Vinbar), picture studio (fotostudio), parkside gallery og central park retrail. Det vil være åpent mot himmelen, noe som trengs pga. trær og gangstier.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]