Liste over israelske aviser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Nedenfor er en liste over aviser utgitt i Israel. Listen inneholder kun trykte aviser og lister ikke opp andre nyhetskilder, slik som nettsteder, eller radio- og TV-kanaler. De fleste aviser i Israel er publisert på hebraisk, men en rekke aviser utgis også for arabisktalende. Det utgis også aviser for immigranter med forskjellige morsmål (hvorav de største er russisk og engelsk). Se også artikkelen «Massemedier i Israel».

Dagsaviser[rediger | rediger kilde]

Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Engelsk navn Språk Originalt navn Oversettelse Etablert Hyppighet Opplag Kommentarer
Calcalist hebraisk כלכליסט sosialøkonom 2008 Daglig Eid av Yediot Group.
Globes hebraisk גלובס 1986 Daglig 25 000 Israels fremste finansavis
Haaretz hebraisk, engelsk הארץ Landet (Israels land) 1918 Daglig 65 000-75 000
Hamodia hebraisk המודיע Kunngjøreren 1950 Daglig 25 000 Rettet mot det hasidiske samfunnet
Israel HaYom hebraisk ישראל היום Israel i dag 2007 Daglig Gratis dagsavis
Israel-Nachrichten tysk Israel-nyheter 1935 Daglig
Al-Ittihad arabisk الاتحاد Unionen 1944 Flere ganger i uka Utgitt av Maki
The Jerusalem Post engelsk, fransk 1932 Daglig 30 000 Tidligere The Palestine Post (før 1950)
Kul al-Arab arabisk كل العرب Alle arabere 1987 Flere ganger i uka
Maariv hebraisk מעריב Kveld 1948 Daglig 160 000-270 000
Makor Rishon hebraisk מקור ראשון Første/primær kilde 1997 Daglig Rettet mot nasjonale religiøse og høyrevendte
Metro Israel hebraisk מטרו ישראל 2007 Daglig Gratis dagsavis
Nasha Strana russisk Наша Страна Vårt land 1970 Daglig 35 000
Novosti Nedeli russisk Новости Недели Ukens nyheter Daglig
Panorama arabisk بانوراما Banurama Flere ganger i uka
Russkiy Izrailtanin russisk Русский Израильтянин Russisk-israeleren Daglig
al-Sennara arabisk الصنارة Fiskekroken 1983 Flere ganger i uka
Vesti Russisk Вести Nyheter Daglig
Yated Ne'eman hebraisk יתד נאמן Lojal/pålitelig basis 1985 Daglig 25 000 Rettet mot det mitnagdimske samfunnet
Yedioth Ahronoth hebraisk ידיעות אחרונות Siste nytt 1939 Daglig 300 000-600 000

Ukentlige aviser[rediger | rediger kilde]

Nasjonale[rediger | rediger kilde]

  • B'Sheva (בשבע)
  • HaTzofe (הצופה) (Vaktmannen) — (Et. 1938) opplag på 60 000, ukentlig innlegg i Makor Rishon
  • Sha'ar LaMathil (שער למתחיל): en enkel hebraisk avis rettet mot nye immigranter som lærer språket
  • Questnewspaper (קווסט)

Lokale[rediger | rediger kilde]

Tel Aviv- og Dan-regionen[rediger | rediger kilde]

Jerusalem[rediger | rediger kilde]

  • Kol HaIr
  • Kol HaZman
  • Iton Yerushalayim
  • Bonus

Haifa[rediger | rediger kilde]

  • Kolbo (Supermarked)
  • Hadashot Haifa HaTzafon
  • Yediot Haifa

Negev og Sør-Israel[rediger | rediger kilde]

Nedlagte aviser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]