Liste over episoder av Star Trek: The Original Series

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over alle episodene i TV-serien Star Trek: The Original Series. NBC kringkastet episodene i feil rekkefølge. Den første episoden som ble kringkastet var den tredje episoden, mens den andre piloten ble, noe forvirrende, kringkastet som episode tre.

NBC inkluderer en retrospektiv dokumentar, Star Trek Memories, som en 80. episode med noen av pakkene av serien som de selger til andre TV-stasjoner. Den første piloten, The Cage, blir solgt separat.

Rekkefølger[rediger | rediger kilde]

Episodene er sortert etter produksjonskode. Dette er den «offisielle» rekkefølgen som ble brukt for VHS-utgivelsene fra Paramount i 1989 og 1997 og for DVD-utgivelsene gitt ut i perioden 19992001.

Noen Star Trek-fans foretrekker å sortere episodene i den rekkefølgen de ble kringkastet, siden dette er den opprinnelige rekkefølgen de ble vist i. Feilen med denne rekkefølgen er at den andre piloten, Where No Man Has Gone Before, har en litt annen rollebesetning.

Man kan også sortere episodene etter stjernedato. Noen episoder har ikke stjernedato så deres plassering må utledes ved å se på flere faktorer, slik som produksjonskodene. Episodene kan derfor sorteres forskjellig hvis man velger denne måten.

Den første piloten[rediger | rediger kilde]

Denne episoden ble ikke kringkastet med resten av serien.

# Tittel Stjernedato Først vist Produksjonskode
0 «The Cage» Ukjent 15. oktober 1988 001 / 099
Kaptein Christopher Pike og mannskapet blir lokket til planeten Talos IV av en rase som er i stand til å skape sterke illusjoner.

Sesong 1 (19661967)[rediger | rediger kilde]

# Tittel Stjernedato Først vist Produksjonskode
1 «Where No Man Has Gone Before» 1312,4–1313,8 22. september 1966 002
«Enterprise» drar til kanten på galaksen og to medlemmer av mannskapet utvikler farlige, synske krefter.
2 «The Corbomite Maneuver» 1512,2–1514,1 10. november 1966 003
«Enterprise» møter på en terningformet probe i rommet; videre etterforskning avslører probens kilde (et digert romskip med en uvanlig pilot).
3 «Mudd's Women» 1329,1–1330,1 13. oktober 1966 004
«Enterprise» plukker opp en reisende bondefanger og hans «vakre» kvinner, som har en merkelig effekt på den mannlige delen av mannskapet.
4 «The Enemy Within» 1672,1–1673,5 6. oktober 1966 005
Et uhell med transporteren skaper Kirks onde tvilling.
5 «The Man Trap» 1513,1–1513,8 8. september 1966 006
Et formskiftende vesen som spiser salt, terroriserer mannskapet på «Enterprise».
6 «The Naked Time» 1704,2–1704,4 29. september 1966 007
Et virus infiserer mannskapet og får de til å oppføre seg som om de er beruset.
7 «Charlie X» 1533,6–1535,8 15. september 1966 008
«Enterprise» plukker opp en ustabli tenåringsgutt med farlige, mentale evner.
8 «Balance of Terror» 1709,2–1709,6 15. desember 1966 009
«Enterprise» møter på og kjemper mot et romulansk skip.
9 «What are Little Girls Made Of?» 2712,4 20. oktober 1966 010
Sykepleier Chapel leter etter sin forlovede, som har vært savnet i lengre tid, og avslører planene hans for erobring av galaksen.
10 «Dagger of the Mind» 2715,1–2715,2 3. november 1966 011
«Enterprise» besøker en fengselsplanet hvor en ny behandling for sinnssyke forbrytere viser seg å være dødelig.
11 «Miri» 2713,5–2717,3 27. oktober 1966 012
«Enterprise» oppdager en en eksakt kopi av jorden, hvor de eneste overlevende etter en pest er prepubertale barn.

Sesong 2 (1967-1968)[rediger | rediger kilde]

Sendedato Tittel Produksjonsnummer Stjernedato
09.15.67 Amok Time 034 3372.7
09.22.67 Who Mourns for Adonais? 033 3468.1
09.29.67 The Changeling 037 3451.9
10.06.67 Mirror, Mirror 039 Ukjent
10.13.67 The Apple 038 3715.3
10.20.67 The Doomsday Machine 035 4202.9
10.27.67 Catspaw 030 3018.2
11.03.67 I, Mudd 041 4513.3
11.10.67 Metamorphosis 031 Ukjent
11.17.67 Journey to Babel 044 3842.3
12.01.67 Friday's Child 032 3497.2
12.08.67 The Deadly Years 040 3478.2
12.15.67 Obsession 047 3619.2
12.22.67 Wolf in the Fold 036 3614.9
12.29.67 The Trouble With Tribbles 042 4523.3
01.05.68 The Gamesters of Triskelion 046 3211.7
01.12.68 A Piece of the Action 049 4598.0
01.19.68 The Immunity Syndrome 048 4307.1
02.02.68 A Private Little War 045 4211.4
02.09.68 Return to Tomorrow 051 4768.3
02.16.68 Patterns of Force 052 2534.0
02.23.68 By Any Other Name 050 4657.5
03.01.68 The Omega Glory 054 Ukjent
03.08.68 The Ultimate Computer 053 4729.4
03.15.68 Bread and Circuses 043 4040.7
03.29.68 Assignment: Earth 055 Ukjent

Sesong 3 (1968-1969)[rediger | rediger kilde]

Sendedato Tittel Produksjonsnummer Stjernedato
09.20.68 Spock's Brain 061 5431.4
09.27.68 The Enterprise Incident 059 5027.3
10.04.68 The Paradise Syndrome 058 4842.6
10.11.68 And the Children Shall Lead 060 5029.5
10.18.68 Is There In Truth No Beauty? 062 5630.7
10.25.68 Spectre of the Gun 056 4385.3
11.01.68 Day of the Dove 066 Ukjent
11.08.68 For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky 065 5476.3
11.15.68 The Tholian Web 064 5693.2
11.22.68 Plato's Stepchildren 067 5784.2
11.29.68 Wink of an Eye 068 5710.5
12.06.68 The Empath 063 5121.5
12.20.68 Elaan of Troyius 057 4372.5
01.03.69 Whom Gods Destroy 071 5718.3
01.10.69 Let That Be Your Last Battlefield 070 5730.2
01.17.69 The Mark of Gideon 072 5423.4
01.24.69 That Which Survives 069 Ukjent
01.31.69 The Lights of Zetar 073 5725.3
02.14.69 Requiem for Methuselah 076 5843.7
02.21.69 The Way to Eden 075 5832.3
02.28.69 The Cloud Minders 074 5818.4
03.07.69 The Savage Curtain 077 5906.4
03.14.69 All Our Yesterdays 078 5943.7
06.03.69 Turnabout Intruder 079 5928.5