Liste over byer i Estland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over byer i Estland. Mange av disse stedene var tidligere, særlig før 1918, kjent ved de tyske eller russiske navnene, som ofte er ganske så forskjellige fra de estiske.

# By Historiske navn Bystatus Folketall 1979 Folketall 1989 Folketall 2000 Folketall 2006 Fylke (Maakond)
1. Tallinn Reval, Kolywan, Lindanise 1248 441 800 478 974 400 378 396 193 Harju
2. Tartu Dorpat, Jurjev 1200-tallet 104 381 113 420 101 169 101 740 Tartu
3. Narva Narwa 1345 75909 81221 68680 66936 Ida-Viru
4. Kohtla-Järve Kochtel-Türpsal 1946 87472 62059 47679 45740 Ida-Viru
5. Pärnu Pernau 1318 54051 52389 45500 44198 Pärnu
6. Viljandi Fellin 1283 22368 23080 20756 20274 Viljandi
7. Rakvere Wesenberg 1302 19011 19822 17097 16698 Lääne-Viru
8. Maardu Maart 1980  ? 16052 16738 16570 Harju
9. Sillamäe Sillamäggi 1957 16157 20561 17199 16567 Ida-Viru
10. Kuressaare Arensburg, Kingisepp[1] 1563 14207 16166 14925 14919 Saare
11. Võru Werro 1784 16767 17496 14879 14554 Võru
12. Valga Walk 1584 18474 17722 14323 13930 Valga
13. Haapsalu Hapsal 1279 13035 14617 12054 11774 Lääne
14. Jõhvi Jewe 1938  ? 15607 12112 11455 Ida-Viru
15. Paide Weißenstein, Biały Kamień 1291 9641 10849 9642 9751 Järva
16. Keila Kegel 1938 7194 10072 9388 9386 Harju
17. Kiviõli 1946 11050 10390 7405 6925 Ida-Viru
18. Tapa Taps 1926 10851 10439 6765 6559 Lääne-Viru
19. Põlva Pölwe 1993  ? 7038 6467 6510 Põlva
20. Jõgeva Laisholm 1938 5289 7035 6420 6349 Jõgeva
21. Türi Turgel 1926 6626 6862 6324 6137 Järva
22. Elva Elwa 1938 6358 6325 6020 5826 Tartu
23. Rapla Rappel 1993 5599 6271 5758 5682 Rapla
24. Saue Friedrichshof 1993  ? 4395 4958 5067 Harju
25. Põltsamaa Oberpahlen 1926 4893 5207 4849 4894 Jõgeva
26. Paldiski Rågervik, Baltischport 1783 7311 7690 4248 4332 Harju
27. Sindi Zintenhof 1938 4428 4548 4179 4049 Pärnu
28. Kunda 1938 4828 5037 3899 3751 Lääne-Viru
29. Kärdla Kertel, Kärrdal 1938 3426 4139 3773 3724 Hiiu
30. Loksa 1993  ? 4315 3494 3455 Harju
31. Kehra Kedder 1993 3679 4053 3224 3173 Harju
32. Tõrva Törwa 1926 3157 3546 3201 3112 Valga
33. Räpina Rappin 1993 3247 3488 2967 2884 Põlva
34. Narva-Jõesuu Hungerburg 1993 3135 3754 2983 2734 Ida-Viru
35. Tamsalu Tamsal 1993  ? 2978 2618 2629 Lääne-Viru
36. Kilingi-Nõmme 1938 2507 2504 2223 2144 Pärnu
37. Otepää Odenpäh 1936 2289 2424 2282 2123 Valga
38. Karksi-Nuia Karkhus og Nuija 1993  ?  ?  ? 2059 Viljandi
39. Püssi Neu-Isenhof 1993 1869 2532 1872 1837 Ida-Viru
40. Mustvee Tschorna, Чёрный 1938  ? 1994 1753 1756 Jõgeva
41. Lihula Leal 1993 1624 1872 1497 1614 Lääne
42. Võhma 1993  ? 1983 1596 1544 Viljandi
43. Antsla Anzen 1938 1952 1688 1547 1458 Võru
44. Abja-Paluoja Abia-Palloja 1993  ?  ? 1417 1406 Viljandi
45. Suure-Jaani Wallola, Groß-St. Johannis 1938 1653 1503 1324 1238 Viljandi
46. Kallaste Красные Горы (Krasnyje Gory) 1938  ? 1361 1211 1152 Tartu
47. Mõisaküla Moiseküll 1938  ? 1349 1165 1081 Viljandi

* byen er slått sammen med en kommune og har ikke lenger offisiell bystatus.[2]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ world-gazetteer.com
  2. ^ ell.ee