Lene Kongsvik Johansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Lene Kongsvik Johansen (født 9. januar 1972) er en norsk skuespiller og komiker.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Lene Kongsvik Johansen har cand. mag.-grad med fagene nordisk, teatervitenskap og idéhistorie, samt praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Hun har også jobbet som norsklærer på Ullern videregående skole.

Kongsvik Johansen ble særlig kjent som del av komikerduoen Asbjørnsen & Joh. sammen med Hilde Louise Asbjørnsen som hun møtte ved Studentteatret ved Universitetet i Oslo, der begge medvirket i flere oppsetninger 1998–2000. I en tipårsperiode fremførte de revyforestillinger over hele Norge med egen tekst og musikk. De begynte med Noraprisen i Oslo og Bergen i 2000/2001, fulgte så opp med suksessforestillingen Nye Eventyr (2002/2003), som sørget for nominasjon til Komiprisen 2003 og deretter revyen I tykt og tynt (2004/2005). Fra sommeren 2006 var de i gang med det nye showet Snusk, snadder og Gruff. «Enkeltindividets protestvise» fra det musikalske humorshowet Lene for President ble kåret til årets nummer under Komiprisen 2009.

Våren 2011 gikk Johansens egen TV-serie, Kongsvik ungdomsskole, på TVNorge. Der spilte hun alle de seks hovedrollene. For innsatsen i serien vant hun prisen for årets morsomste under Komiprisen 2011. Våren 2013 sendte TVNorge oppfølgeren, Kongsvik videregående, der noen av de samme rollefigurene var med videre og flere nye dukket opp.

Lene Kongsvik Johansen har også opptrådt i reklamefilmer og bidratt i Dagbladet Søndag.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]