Costa del Kongsvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Costa del Kongsvik
Generell informasjon
SjangerKomiserie
Prod.landNorge
Sendeår2014–2016
Sesonger2
Episoder20
Lengde23 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeLene Kongsvik Johansen
Sending
Periode4. mar. 20143. nov. 2016
TV-kanalTVNorge
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Costa del Kongsvik er en norsk komiserie med Lene Kongsvik Johansen som gikk på TVNorge i 2014 og 2016.[1] Serien følger ferieoppholdet og arbeidsdagene til seks rollefigurer i serien på charterhotellet Costa del Kongsvik. Serien er oppfølgeren til seriene Kongsvik ungdomsskole og Kongsvik videregående, og i også denne serien spilles alle rollene av Lene Kongsvik Johansen. Serien ble spilt inn på charterhotellet Sunwing Resort ArguineguinGran Canaria.

Premieren ble sett av 363 000.[2] Premieren av sesong to ble sett av 213 000.[3]

Serien fikk tre priser under Gullruten 2014: beste humorprogram og fagprisene «Beste manus – drama» og «Beste kostyme/sminke». I tillegg var serien nominert til «Beste regi – drama», mens Lene Kongsvik Johansen var en av de nominerte til «Publikumsprisen». Serien vant også Komiprisen 2014 i kategorien «Årets TV-produksjon», foran Side om side og Helt perfekt. I tillegg fikk Kongsvik Johansen prisen for «Årets kvinnelige TV-komiker», og var i tillegg nominert til «Publikumsprisen».

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Wenche: Wenche har fått tilbud fra NAV om å være med på et kurs i livsglede på Gran Canaria, men hun aner allerede på Gardermoen at dette kan bli i overkant slitsomt.
  • Ulrika: Svenske Ulrika Sjödin jobber på hotell Costa del Kongsvik. Hun mener at det bare bor norske gjester på hotellet og prøver å snakke norsk etter beste evne. Hun er sosial, snakkesalig og ikke minst utrolig innpåsliten.
  • Rose: Den evig single kunsteren Rose har dratt på tur til Gran Canaria med ungdomsvenninnene, men det viser seg fort at de har forskjellige meninger om hva Gran Canaria har å by på.
  • Alexander: Alexander har dratt på sydentur med gutta fra militæret. Alexanders mål med turen er å få seg dame og ha det kult med vennene, men han føler seg fort som femte hjul på vogna.
  • Birgitte: Forretningskvinnen Birgitte har dratt på sydentur med familien, men de minste ting skaper store problemer som kan ødelegge ferien for henne.
  • Kine: Kine skal jobbe som barnepasser på hotellet, men hun får heller fort øynene opp for den kjekke Patrick.

Episodene[rediger | rediger kilde]

# Første sendedato
1 4. mars 2014
Wenche skal reise til Gran Canaria for å være med på NAV-sponset kurs i livsglede, men hun aner allerede på flyplassen at dette kan bli i overkant slitsomt. Ulrika tar imot flere norske gjester på hotellet og gjør hva som helst for å vekke oppmerksomhet blant gjestene. Alexander er ankommet hotellet med gutta fra militæret, og han ser frem til en ferie med festing og sjekking. Rose og venninnene ankommer hotellet, men hun blir skuffet når de bare vil gå rett til sengs.
2 11. mars 2014
Birgitte og familien ankommer hotellet, men hun blir forbannet når hun ikke har fått rommet med "full ocean view" som hun hadde bestilt. Wenche er utslitt etter reisen og bestemmer seg for å droppe kurset første dagen. Kine ankommer hotellet for å være reiselivspraktikant i to uker, og hun får fort øynene opp for den kjekke svensken Patrick. Rose prøver å slappe av, men blir mer og mer lei av venninnenes mas om barn og oppussing.
3 18. mars 2014
Birgitte tar seg mer og mer til rette på hotellet og hele hotellpersonalet får svi når hun og familien kommer for sent til frokostbuffeten. Kine har fått seg jobb i barneavdelingen for å komme nærmere Patrick, men gleden varer ikke lenge når Patrick får besøk av en jente som er på ferie med familien sin. Alexander og gutta drar til byen for å feste og sjekke damer. Alexander har bestemt seg for å finne seg en dame, men resultatet blir ikke som han hadde håpet på. Ulrika må rette opp i et problem når to familier har blitt booket inn på samme hotellrom.
4 25. mars 2014
Wenche og de andre på kurset skal male et selvportrett på stranden, men Wenche gjør hva hun kan for å slippe unna. Rose og venninnene drar på shopping i Las Palmas, men turen blir ikke som Rose hadde håpet på. Det er tegnedag i barneklubben og Kine gjør hva hun kan for å vise Patrick hva hun føler for ham, men hun føler at han er mer opptatt av den sju år gamle Amalie. Alexander og gutta drar på stranden for å sjekke damer, men Alexanders dag blir ikke som han hadde håpet på.
5 1. april 2014
Wenches kurs har dramadag, men Wenche føler at det bare er bortkastelse av tid og er ikke veldig samarbeidsvillig. Ulrika tar med mange norske gjester på sightseeing, men flere problemer oppstår underveis. Birgitte og mannen Torvald skal på middag med Torvalds sjef, og Birgitte er ikke veldig fornøyd med å se at Torvalds sjef er yngre enn henne selv. Rose sår tanker i hodet på venninnene om at ektemennene deres er utro.
6 8. april 2014
Wenche gleder seg til besøk på en vingård med kurset i livsglede. Barneklubben på hotellet skal ha talentshow, og Kine skal være konferansier. Birgitte har satt av hyggetid med familien i agendaen sin. Alexander blir beskyldt for å cock-blocke en av de andre gutta.
7 22. april 2014
Wenche er kalt inn på teppet av kursleder Francesca på grunn av dårlig oppførsel. Rose og venninnene møter en gammel fiende fra ungdomstiden. Kine legger alt til rette for at det skal oppstå søt musikk mellom henne selv og Patrick. Ulrika mottar klager om et tett toalett, og Birgitte tar med familien på en noe spesiell kamelsafari.
8 29. april 2014
Wenche skal på fottur i fjellene med kurset i livsglede, men prøver som vanlig å snike seg unna. Rose bestemmer seg for å ha en anti-kjerringdag på egenhånd. Birgitte og Torvald deltar i en golfturnering for par, og Alexander bestemmer seg for å senke skuldrene på byen.
9 6. mai 2014
Kine har bestemt seg for å få en dans med Patrick når miniklubben arrangerer disco, men syvåringen Amalie kommer hele tiden i veien. Birgitte og Torvald har bryllupsdag, og er med jobben til Torvald på dinnershow. Wenche får en aha-opplevelse på besøk i en lokal kirke, Rose konfronteres av venninnene, og Alexander tar en time-out.
10 13. mai 2014
Wenche ser frem til siste dag i kurset i livsglede. Nyseparerte Birgitte og Torvald prøver å avvikle resten av ferien i ordnede forhold. Kine må velge mellom karriere og kjærligheten, og Alexanders siste morgen på hotellet blir litt utenom det vanlige.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Costa del Kongsvik: - Jeg er fascinert av oppdolla damer med botox, restylane og rik mann». Side2. 8.9.2016. Besøkt 8. november 2016. 
  2. ^ «- Smuude seertall». kampanje.com. 2014. Besøkt 8. november 2016. 
  3. ^ ««Alt for Norge» fikk fart på TVNorge-høsten». kampanje.com. 2016. Besøkt 8. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]