Latter (scene)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Latter
OmrådeOslo kommune, Oslo
Etablert2004

Latter er Norges største humorteater og ligger i Holmens gate 1 på Aker Brygge i Oslo. Latter ble grunnlagt i 2004 av Elina Krantz. Krantz startet management- og bookingbyrået Stand Up Norge i 1997 og etter flere år som formidler av komikere til klubber og utesteder landet rundt, fikk Krantz i 2004 mulighet til å starte sitt eget humorteater. Lokalene til den gamle IMAX-kinoen på Aker Brygge sto tomme, og etter flere runder med forhandlinger fikk hun til slutt tilslaget om å ta over driften. Etter en omfattende renoveringsprosess åpnet Latter i august 2004. Den første forestillingen som ble spilt var Antonsen og Golden – tilnærmet lik sant, med Atle Antonsen og Johan Golden. Latter huser fire forskjellige scener samt egen restaurant- og bardrift.

Repertoar[rediger | rediger kilde]

Repertoaret på Latter er en miks av egne forestillinger produsert av Stand Up Norge, samt eksterne produksjoner som leier seg inn. Blant komikere som er tilknyttet Stand Up Norge og som ofte frekventerer Latter er: Dagfinn Lyngbø, Marit Voldsæter, Cecilie Steinmann Neess, Lisa Tønne, Sigrid Bonde Tusvik, Jon Niklas Rønning, Are Kalvø og Johan Golden. I tillegg har mange kjente internasjonale komikere spilt på Latter. Deriblant: Eddie Izzard, Margaret Cho, Stephen Merchant, Pam Ann, Steve-O, Ari Shaffir, Daniel Sloss, Rich Hall, Johan Rheborg, Tom Green, Henrik Schyffert og Celeste Barber.

Event[rediger | rediger kilde]

I tillegg til show- og restaurantdrift, har Latter egen eventavdeling som tilbyr planlegging og gjennomføring av konferanse og seminar i Latters lokaler.

Produksjoner[rediger | rediger kilde]

Utvalg av produksjoner som har spilt på Latter:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]