Kristin Skjørten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristin Skjørten
Født10. sep. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
BeskjeftigelseKriminolog, professor Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
Doktorgrads-
veileder
Nils Christie
NasjonalitetNorge

Kristin Skjørten (født 10. september 1958) er en norsk kriminolog. Hun er forsker I ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og professor II i rettssosiologi ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo. Skjørten forsker særlig på vold i nære relasjoner, overgriper/ofre, barnefordeling, Barnekonvensjonen og barns rettigheter.

Karrière[rediger | rediger kilde]

Skjørten tok magistergrad (mag.art.) i kriminologi ved UiO i 1986, med avhandlingen Når makt blir vold – en analyse av seksualisert vold i parforhold. Hun ble dr. philos. ved UiO med avhandlingen Voldsbilder i hverdagen – om menns forståelser av kvinnemishandling i 1993.

Hun var forsker ved Institutt for kriminologi og strafferett (senere Institutt for kriminologi) ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo i perioden 1985–2000. Hun var senere ansatt ved Kompetansesenter for voldsofferarbeid 2000–2002 og som forsker II ved Institutt for samfunnsforskning 2002–2008. Hun ble i 2009 forsker I og seksjonsleder for vold og traumer – barn og ungdom ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress og professor II i rettssosiologi ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.

I 2007 var hun medredaktør for boken Bjørnen sover – om vold i familien sammen med jurist og justisminister Knut Storberget.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]