Kristin Heggen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristin Margrete Heggen
Født19. apr. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
Risør
BeskjeftigelseProfessor
NasjonalitetNorge

Kristin Margrete Heggen (født 19. april 1954 i Risør) er en norsk sykepleier, pedagog og helseforsker. Hun er professor i helsefag ved Institutt for helse og samfunn (Helsam) ved Universitetet i Oslo. I perioden 2010-2018 er hun valgt som studiedekan ved Det medisinske fakultet, og er dermed den første sykepleier i toppledelsen ved fakultetet.[1] Heggen er også leder for Helsevitenskapelig utdanningssenter (HUS) og institusjonsansvarlig for skikkethetssaker ved Universitetet i Oslo.

Heggens forskningsinteresse er forholdet mellom makt, kunnskap og omsorg i helsetjenesten. Hun har introdusert begrepet "omsorgsmakt" for å belyse omsorgens og maktens tvetydighet i helsefaglig profesjonsutøvelse.[2] Hun er også interessert i forholdet mellom evidens og skjønn i klinisk praksis og i kliniske retningslinjer.

Heggen har skrevet en lang rekke vitenskapelige artikler og flere bøker, herunder Makt på nye måter (med Eivind Engebretsen) (Universitetsforlaget, 2012), Humanistisk sykdomslære (med Gunn Engelsrud) (Universitetsforlaget, 2007) og I den beste hensikt? (med Barbro Sætersdal) (Akribe, 2002).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Trives med makt». sykepleien.no (norsk). Besøkt 4. november 2017. 
  2. ^ «Sykehjemspasienter har makt». dagensmedisin.no (norsk). Besøkt 4. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]