Kings of Convenience

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kings of Convenience
Kings of Convenience
Opphav Norge Bergen, Norge
Sjanger Indie pop
Indie folk
Bossa nova
Plateselskap EMI, Astralwerks, Kindercore
Nettsted www.kingsofconvenience.eu
Medlemmer
Erlend Øye
Eirik Glambæk Bøe

Kings of Convenience er en «folk-pop»-duo bestående av Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe fra Bergen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Øye og Bøe ble begge født i 1975, og har kjent hverandre siden de deltok i en geografikonkurranse da de var bare 10 år gamle.[1] Da de var 16 år spilte de sammen i bandet Skog sammen med to andre venner, og utga en EP, Tom Tids Tale, før gruppen ble oppløst. Senere dannet de to duoen Kings of Convenience.

De signerte kontrakt i 1999 med det amerikanske plateselskapet Kindercore Records, etter å deltatt på europeiske festivaler den sommeren. De gav ut debutalbumet Quiet Is The New Loud i 2001. Albumet ble produsert av Coldplay-produsenten Ken Nelson. Albumet ble svært populært, og mottok gode kritikker. Versus, et album med remixer av sangene fra Quiet Is The New Loud, og kom ut kort tid etterpå.

Etter gjennombruddsåret ble det ikke hørt mye fra bandet. Øye utgav solo-materiell og albumet Unrest da han bodde i Berlin, samtidig som han hadde et sideprosjekt kalt The Whitest Boy Alive. Det var ikke før i 2004 at oppfølgeren ble utgitt, Riot on an Empty Street. Musikkvideoen til I'd Rather Dance With You, den andre singelen fra albumet toppet MTVs europeiske liste som den beste musikkvideoen i 2004, og den vant den norske Alarmprisen 2005 for beste video.

Det tredje albumet, Declaration of Dependence, ble utgitt 20. oktober 2009.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Kings of Convenience – bilder, video eller lyd
musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.