Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet (UD 2-1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet også kjent som Utdanningsdirektiv 2–1 (eller under korttittelen UD 2–1) er et norsk overordnet rammeverk som regulerer et minimum av sikkerhetsbestemmelser for norsk landmilitær virksomhet i Forsvaret. Direktivet er ugradert og oppdateres jevnlig.

Bestemmelsene gjelder for all landmilitær virksomhet i Norge, og for styrker underlagt kommandoen til Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) som løser oppdrag og operasjoner i og utenfor Norge, når ikke annet følger av overordnet sivilt og militært regelverk, eller bestemmelser gitt av sjef for FOH. UD 2–1 er overordnet bestemmelser gitt i våpenreglement, bruksanvisninger etc.

Fravikelser[rediger | rediger kilde]

Bestemmelsene kan fravikes i nødverge- og nødrettsituasjoner, og kan også fravikes i forbindelse med gjennomføring av operasjoner og under trening på spesielle teknikker, men da etter søknad.

UD 2-1 skal ikke hindre avdelinger i å løse oppdrag hjemlet av Direktiver for militære befalingsmenn og militære sjefer ved væpnet angrep på Norge (plakaten på veggen), eller under operasjoner i utlandet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]