Elsk-hat forhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

En elsk-hat forhold er en mellommenneskelig forhold som involverer samtidige eller vekslende følelser av kjærlighet og hat. Forholdet trenger ikke å være av romantisk karakter, og kan også for eksempel oppstå mellom to søsken. I et kjærlighetsforhold kan for eksempel et elsk-hat forhold oppstå når de to personene har mistet intimitet, men fremdeles føler at de har en slags lidenskap eller forpliktelser overfor hverandre. Forskning fra Yale University antyder elsk-hat forhold kan være et resultat av dårlig selvtillit.[1]

Bruk av begrepet[rediger | rediger kilde]

Begrepet "elsk-hat forhold" brukes ofte innen psykologi og av journalister. Av og til brukes uttrykket for å beskrive forholdet mellom kjendispar som har blitt skilt og deretter gjenforenes, som for eksempel forholdene mellom Elizabeth Taylor og Richard Burton eller Eminem og Kimberly Scott.

Uttrykket er ofte brukt i ungdomsromaner hvor to karakterer som "hater" hverandre likevel viser en eller annen form for hengivenhet eller tiltrekning mot hverandre underveis i historien. Ofte skjer dette mellom en snill jente og en slem gutt ("bad boy"), eller en snill gutt og en slem jente.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]