Diskusjon:Olav Thon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i september 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Dokumentasjonsbehov[rediger kilde]

«Han kjøpte sin første bygning i 1951» fra artikkelen stemmer ikke med «Startet innen eiendom i Oslo i 1942» fra faktaboksen til Dagbladet. Mulig det bare er en tolkingsforskjell utfra hva Dagbladet legger i å drive innen eiendom. — Jeblad 29. apr 2006 kl.01:32 (UTC)

Å «starte innen eiendom» kan jo bety å ta ansettelse i et firma som jobber med eiendom, f. eks, selv om teksten i Dagbladets infoboks tyder på at det handler om kjøp. Men Dagblad-teksten er uklar. __meco 29. apr 2006 kl.07:43 (UTC)

Teksten er justert utfra hva som står i Skedsmo nytt. — Jeblad 29. apr 2006 kl.11:07 (UTC)

Nøytralitet[rediger kilde]

Wikipedia har riktignok fått mye pes for tidligere versjoner av denne artikkelen, men skal alt være så positivt nå? --Eddi (Snakk) 29. apr 2006 kl.22:43 (UTC)

Ser ingen grunn til at artikkelen skal være spesielt positiv, og om du har noe vedrørende Thon som du kan skrive om så kom med det. Problemet med den forrige versjonen var udokumenterte negative påstander, og det kan ikke stå, uansett hvem eller hva vi skriver om. Ulf Larsen 30. apr 2006 kl.04:05 (UTC)

Jeg kan ingenting om mannen og kan derfor ikke bidra verken positivt eller negativt. Jeg er imidlertid redd for at bidragsytere skal legge bånd på seg fordi de er nervøse for sanksjoner etter det som har skjedd her så langt. Påstander må åpenbart dokumenteres, men vi løper den risikoen at vi ikke får en nøytral artikkel fordi det er mye lettere å frembringe dokumentasjon, eller ikke være grundig nok med dokumentasjonen, for positiv informasjon enn for eventuell negativ informasjon. --Eddi (Snakk) 30. apr 2006 kl.04:42 (UTC)

Jeg tror ikke det egentlig er noe problem. Relativt mye er tilgjengelig om mannen,[1] han er ikke akkurat anonym. Det finnes en større artikkel i Hallingdølen og ganske mye i andre artikler på nettet. Flytt eventuelt lenker opp i artikkelen ettersom de brukes. — Jeblad 30. apr 2006 kl.05:47 (UTC)

Ikke relevant innhold[rediger kilde]

En anonym bruker la følgende inn i artikkelen

«I 1956 ble han i Oslo Byrett idømt 1 års fengsel og kr. 50.000.- i bot, for betydelig svindel og feilfortolling av skinn.Ref Dagbladet 30.06.1956»

Da dette er en heller alvorlig anklage i biografien, og da denne artikkelen allerede har blitt slettet en gang på grunn av slikt har jeg flyttet den hit for diskusjon.

For det første har jeg alvorlige problemer med å finne ut om dette på nettet, og en fengselsdom for en såpass kjent person ville jeg regne med ville være ganske lett å spore opp med Google. Jeg vil helst ha bekreftelse på at avishenvisningen fra 1956 faktisk stemmer før vi eventuellt setter det inn igjen. Sjakkalle 11. mai 2006 kl.09:35 (UTC)

Saken har vært oppe før og det er flere grunner til at det ikke bør være i artikkelen. I følge informasjon vi har fått anket Thon og ble frikjent i høyesterett. Og uavhengig av det så er dette et forhold som er 50 år siden, og han bør slippe å slepe med det, se gjerne også Norsk Presseforbunds vær varsom plakat. Ved søk etter Thon på nett vil du også se at det ikke finnes noe om dette, det sier vel det meste om hvilke vurderinger aviser og andre nettsteder har lagt seg på. For å stoppe vedkommende bruker har jeg blokkert han. Ulf Larsen 11. mai 2006 kl.10:34 (UTC)
Enig med deg, takk for informasjonen. Jeg hadde ikke sett den tidligere diskusjonen på denne artikkelen. Sjakkalle 11. mai 2006 kl.10:58 (UTC)
Bruker Bruker:Jeblad er ellers den som har vært mest inne i denne saken. Han har også hatt dialog med Thons advokat. Jeg har foreløbig bare blokkert brukeren for en dag, var usikker på om det var en enkel IP, eller om den f.eks var felles for en skole. Ulf Larsen 11. mai 2006 kl.12:32 (UTC)
Det virker da ganske urimelig å blokkere en person for å gjengi fakta når han har kildehenvisning? Wikipedia bør jo være et leksikon der man kan skrive fakta uten at man skal bli blokkert av andre brukere eller motta trusler fra advokat. Jeg er enig i at man som regel bør følge Vær Varsom-plakaten, men Wikipedia er overhode ikke noen avis, den er et leksikon. Fakta skal ikke slettes kun fordi det kan støte noen eller fordi noen har forbedret seg. Noe urimelig sammenligning, men ifølge den samme logikken skal man ikke skrive at Tyskland deltok i andre verdenskrig, fordi de nå har forbedret seg. Artikkelen bør inneholde informasjon som forklarer både anklagene, og at han ble frikjent i høyesterett. 88.90.226.105 31. jul 2008 kl. 11:47 (CEST)
Du får lese det som står over. Wikipedia er et forsøk på å skrive et leksikon og da bør de mest sentrale begivenhetene i f.eks en persons liv med, men vi er forsiktig med å ta med stoff som er mindre relevant/eldre. Og dersom det er kontroversielle påstander så må det gode kilder til det, f.eks en biografi om Thon. De kildene som har kommet om påstandene over har ikke vært spesielt overbevisende. Ulf Larsen 31. jul 2008 kl. 19:46 (CEST)

Diverse vedlikehold[rediger kilde]

Flytter en oversikt over lenker med bakgrunnsinformasjon for Thon-artikkelen hit istedenfor som en underside til hovedartikkelen (Olav Thon/Diverse lenker). Jeg foreslår at den siden slettes. Alternativt kan den vel flyttes slik at den blir en underside til denne siden i stedet. __meco 3. jun 2006 kl.20:49 (UTC)

Diverse faktarelatert
Kuriosa

"Historien handlet om hvordan et tilfeldig møte mellom eiendomskongen Olav Thon og den gamle damen endte med at det ble høyskole på Bislett på femtitallet, og kan leses i «Store stygge dikt»."

Hvis man besøkte Värmland Museums utstilling om unionsoppløsningen, kunne man blant annet se at Olav Thon uttalte at unionsoppløsningen var en feiltagelse. Det var så mye man kunne fått til med unionen.


Om tobakk og Thon-gruppen
Tidligere matriale

Søppel[rediger kilde]

Denne artikkelen kan like gjerne slettes så en kan begynne på nytt, en salig blanding av skrivefeil og små og store forhold på hverandre. Og hvor er referansene? Om man skriver at en person har vært arrestert så bør man i det minste komme med en referanse. Søppel! Ulf Larsen 14. sep 2008 kl. 22:29 (CEST)

Byttet til bedre bilde[rediger kilde]

Synes det bildet Kjetil har tatt er mye bedre enn det som ligger i infoboksen og foreslår at de to skifter plass, vi bør plassere det beste på topp. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 13. feb. 2014 kl. 23:28 (CET)[svar]

Jeg har ingen sterke meninger, synes de er roughly av samme kvalitet. Men jeg skal ikke protestere hvis du vil bytte. Mvh. Kjetil_r 13. feb. 2014 kl. 23:48 (CET)[svar]

Linke til Olav Thon Stiftelsen?[rediger kilde]

For den linker jo til Olav Thon.

T

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Olav Thon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 04:09 (CEST)[svar]