Cleopatra (1970)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cleopatra
orig. クレオパトラ
Generell informasjon
GenreHentai, animasjonsfilm med LGBT-rollefigurer
Utgivelsesår1970
NasjonalitetJapan
Lengde112 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiEiichi Yamamoto,[1] Osamu Tezuka[1] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Osamu Tezuka
MusikkIsao Tomita Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Jitsuko Yoshimura,[1] Nachi Nozawa,[1] Hajime Hana,[1] Chinatsu Nakayama Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMushi Production Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1970
FilmserieAnimerama Rediger dette på Wikidata
ForgjengerA Thousand and One Nights Rediger dette på Wikidata
OppfølgerBelladonna of Sadness Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Cleopatra (クレオパトラ Kureopatora) er en japansk komedieanimefilm fra 1970 regissert av Osamu Tezuka og Eiichi Yamamoto. Filmen mislykket kommersielt, både i Japan og i USA.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

En gang i fremtiden oppdager tre mennesker - Jiro, Harvey og Mary - at en fremmed rase kalt Pasateli har til hensikt å erobre hele menneskeheten med den mystiske "Cleopatra-planen" og gjennom bruk av en tidsmaskin forsøker de å forhindre planen. Men Harvey ønsker også å benytte anledningen til å sikre seg tittelen som "den største elskeren som noensinne har levd" ved å ha sex med Cleopatra. Midt under den romerske erobringen av Egypt planlegger en gruppe egyptere i det skjulte et opprør for å styrte Julius Caesar. Gruppen planlegger å sende Cleopatra for å forføre og myrde Cæsar. Men romerne oppdager dem, og går til angrep. Cleopatra stikker av, sammen med tjenestepikene Libya og Apollodoria. Cleopatra går til en gammel trollmann, som magisk gir henne en uimotståelig forførende kropp for hennes oppdrag.

Det er på dette tidspunktet at Jiro, Harvey og Mary ankommer denne tidsepoken: Mary er nå Libya. Harvey befinner seg i kroppen til trollmannens kjæledyr-leopard Rupa, og Jiro befinner seg i kroppen til Ionius - en gresk mann fanget og brukt som slave av romerne. Ionius frigjør seg selv og andre slaver ved å bruke sin kunnskap om fremtidig teknologi til å lage moderne håndgranater. Caesar blir overveldet av Cleopatra sin skjønnhet. Han gjør henne til dronning av Egypt. Men Cæsars popularitet stiger, noe som fører til at hans senatorer konspirerer for å drepe ham for å avslutte deres innflytelse.

Libya og Apollodoria insisterer på at Cleopatra må drepe Cæsar. Men Cleopatra har imidlertid forandret mening, og utsetter hele tiden attentatet - til fordel for sex. De blir med Caesar tilbake til Roma, hvor senatorene planlegger å myrde ham. Cæsars adopterte sønn, Augustus Caesar - med kallenavnet Octavian - tar kommandoen. Cleopatra prøver å forføre Octavian, men oppdager at han er homofil og legger ikke merke til hennes sjarm. Cæsars høyre hånd, Marcus Antonius eller Anthony, blir forelsket og har sex med Cleopatra.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e http://www.imdb.com/title/tt0065588/; besøksdato: 18. mai 2016.
  2. ^ Clements, Jonathan; McCarthy, Helen (9. februar 2015). The Anime Encyclopedia, 3rd Revised Edition: A Century of Japanese Animation (engelsk). Stone Bridge Press. ISBN 9781611729092. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]