A Thousand and One Nights (1969)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Thousand and One Nights
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
SjangerFantasy
Utgivelsesår1969
Prod.landJapan
Lengde128 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiEiichi Yamamoto
ProdusentOsamu Tezuka
ManusforfatterOsamu Tezuka
MusikkIsao Tomita
Foran kamera
Hovedrolle(r)Yukio Aoshima
BirollerKyouko Kishida
Annen informasjon
Premiere14. juni 1969
Eksterne lenker

A Thousand and One Nights (千夜一夜物語 Senya Ichiya Monogatari) er en japansk anime-voksenfilm regissert av Eiichi Yamamoto og produsert av Osamu Tezuka. Den er en del av Mushi Productions Animerama-serie, som er rettet mot et voksent publikum.[1][2]

Filmen ble en suksess i Japan,[2] men ble ikke vist mye i Nord-Amerika og ble heller ikke godt mottatt der.[2] Den strenge aldersvurderingen trakk ikke til seg et stort publikum her.[3] Den dubbede versjonen er derfor veldig sjelden, ettersom den aldri ble sluppet ut på hjemmemedieformater, og kan bli ansett som tapt.[2] Traileren til den engelske dubben har blitt funnet. Denne versjonen ble også kuttet ned til 100 minutter fra originalfilmens 128 minutter.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Aldin, en fattig selger stadig på flyttefot, blir forelsket i Miriam, en vakker kvinne på en auksjon i Bagdad. Men Havasalakum, sønnen til en politimester, kjøper henne som slave. Før han rekker å ta henne hjem, avbryter en sandstorm hele auksjonen. Aldin benytter anledningen til å stjele kvinnen, og redde henne fra slaveri. De gjemmer seg for vaktene i et tilsynelatende tomt herskapshus. De har sex der, men blir i hemmelighet overvåket av eieren av herskapshuset, Sulaiman, som låser dem inne og befaler dem å fortsette. Havasalakum og vaktene hans invaderer herskapshuset. Badli, håndlanger for politimesteren, myrder Sulaiman.

Aldin blir torturert og sendt til fengsel ved en feiltakelse for drapet på Sulaiman. I mellomtiden dør Miriam under en fødsel. Ett år senere blir Aldin satt fri, og møter Badli i en ørken. Aldin truer med å drepe ham, men viser ham nåde og lar ham gå. Aldin finner en magisk hule hvor Kamahakim og de 40 tyvene skjuler verdisakene deres. Aldin følger etter en tyv inn, og stjeler skatten. Madia, en ung kvinnelig tyv, våkner og truer med å drepe Aldin. Men han overbeviser henne om å se verden sammen med ham. De to flyr deretter av gårde på en magisk hest.

Aldin og Madia befinner seg til slutt på Lotus Island, som er hjemmet til vakre sirener. Deres dronning, Lamia, inviterer dem til å bli værende der, men Madia stoler ikke på dem. Hun drar videre på den magiske hesten. Men Aldin blir, og har sex med sirenene. Men om natten ser Aldin at sirenene forvandles til slanger. Aldin flykter fra øya, og blir reddet av sjømenn. Han reiser med dem til en mystisk øy, som er bebodd av en menneske-spisende gigant som ønsker å spise opp mannskapet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «One Thousand and One Nights (1969)» (engelsk). Besøkt 20. februar 2018. 
  2. ^ a b c d «Tezuka’s “Adult” Features: “A Thousand and One Nights” (1969) |». cartoonresearch.com (engelsk). Besøkt 20. februar 2018. 
  3. ^ a b «A Thousand and One Nights - Ani.ME». ani.me. Besøkt 20. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]