Biler 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Biler 2
orig. Cars 2
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrad Lewis
ProdusentJohn Lasseter
MusikkRandy Newman
Foran kamera
MedvirkendeOwen Wilson
Larry the Cable Guy
Michael Caine
Emily Mortimer
Eddie Izzard
Annen informasjon
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Premiere24. juni 2011 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Biler 2 (originaltittel: Cars 2) er en dataanimert eventyr-komedie for barn i 3D som ble produsert av Pixar Animation Studios. Filmen er oppfølgeren til filmen Biler. Filmen ble distribuert av Walt Disney Pictures. Den hadde verdenspremiere den 24. juni 2011 norgespremiere den 5. august 2011.

John Lasseter vender tilbake til førersetet og regisserer denne oppfølgeren til Biler. Brad Lewis, produsent for den Oscar-vinnende filmen "Ratatouille" er medregissør på "Biler 2". Filmen blir produsert av Denise Ream, en bransjeveteran innen visuelle effekter (assosiert produsent på "Se opp" og produksjonsleder for visuelle effekter på "Star Wars Episode III: Sithene tar hevn").

Filmens handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er en oppfølger til Biler, og denne filmen tar den berømte racerbilføreren Lynet McQueen og den makeløse kranbilen Bill tar sitt vennskap til spennende nye steder. De reiser denne gangen internasjonalt for å konkurrere i det første Grand Prix VM for å avgjøre hvilken bil som er verdens raskeste.

På veien til mesterskapet møter de hindringer, omveier og lattervekkende overraskelser når Bill blir innblandet i et forbløffende eventyr med internasjonal spionasje. Bill slites mellom å hjelpe Lynet McQueen i det viktige billøpet, eller å utføre et topphemmelig spionoppdrag, og hans handlingsmettede reise leder ham ut på en eksplosiv biljakt gjennom gatene i Japan og Europa med vennene i hælene mens hele verden ser på. En ny og fargerik rollebesetning av raske biler medvirker, inkludert hemmelige agenter, truende skurker og internasjonale racerbil-konkurrenter.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]