Bardufoss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
TromsstubbDenne Tromsrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Bardufoss

Bardufoss er et poststed (9325 Bardufoss) og handelssentrum i Målselv kommune, som består av de tre tettstedene Andslimoen, Andselv og Heggelia. Bardufoss har et samlet innbyggertall på 2 244 (1. jan. 2006, SSB). Her ligger Bardufoss lufthavn, som betjener Midt-Tromsregionen. Europavei 6 går gjennom Bardufoss.

Bardufoss har også videregående skole med de fleste praktiske fag som flyfag, byggfag, mekaniske fag og mye mer, i tillegg til idrettsfag og studieforberedende fag. På Rustahøgda, mellom Andselv og Heggelia, ligger ungdomsskolen og Næringshagen i Målselv. Her holder Forsvarets høgskole til med ledelsen av Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter og Forsvarets studiesenter med studietilbud på høyskole- og universitetsnivå. Polarbadet og Bardufosshallen ligger like ved.

Mange av dem som bor på Bardufoss er tilknyttet Forsvaret. De to militærleirene Rusta og Heggelia utgjør det militære tyngdepunktet i Troms sammen med Maukstadmoen leir i Øverbygd og Setermoen leir i nabokommunen Bardu.

Heggelia leir. Bardufoss leir er en fellesbetegnelse på både Heggelia leir og Rusta leir. Disse to leirene ligger ca. 500 m fra hverandre.

Mellom Rusta og Heggelia leir ligger Istindportalen, som er et velferdsbygg for Forsvaret, med Velferdstjenesten og utstyrsdepot for soldatene, samt kino, idrettshall og kiosk for sivile. Istindportalen huser også fellesbibliotek for Forsvaret og Målselv kommune, samt Kulturskolen i Målselv.

I Bardufoss sentrum, Andselv, finnes dagligvarebutikker, sportsbutikker, bar/klubb, apotek, kiosk, Vinmonopolet og postkontor. Her ligger også administrasjonen for Midt-Troms Museum. Nær Bardufoss ligger også skianlegget Myrefjell og Målselvfossen.

På Andslimoen ligger blant annet Helsesenteret, Tannklinikken, Haraldvollen, Samisk skole, slakteriet Nortura, en av landets største caravanforhandlere og flere bilforhandlere.

Delområde Bardufossområdet[rediger | rediger kilde]

Bardufossområdet er ett av fire statistiske delområder i kommunen. Området omfatter i hovedsak de tre ovennevnte tettstedene, Andselv, Andslimoen og Heggelia. Området har et areal på 56,36 km².

Delområdet består av følgende seks grunnkretser (innbyggertall 2011):

  • Andslimoen (805)
  • Andselv (610)
  • Fossmoen (140)
  • Rusten (486)
  • Heggelia (220)
  • Finnsund (249)

Utvikling i folketallet de senere år:

2000
2005
2010
2011
2 625
2 471
2 443
2 510
Commons-logo.svg Commons: Kategori:Bardufoss – bilder, video eller lyd