Alarga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alarga
Stiftet2007
LandNorge
Nettstedweb.archive.org (no)

Alarga var en ideell organisasjon som hjalp selskaper og organisasjoner med «å tiltrekke, beholde og videreutvikle interkulturelle talenter».

Alarga hadde et stipendprogram for interkulturelle masterstudenter i samarbeid med utvalgte bedrifter. Fra 2007 delte Alarga årlig ut et stipend på 100.000 norske kroner i samarbeid med partnerbedriftene til interkulturelle masterstudenter med fremragende akademiske resultater. Disse studentene hadde en merkompetanse i form av kjennskap til flere språk og innsikt i andre kulturer. Alarga gav norske bedrifter tilgang og mulighet til å håndplukke de beste før de forlot skolebenken.[1]

Stipendiatene mottok også et tilbud om internship og skriveplass fra sin partnerbedrift. Bedrifter som var med i progreammer var Orkla, Statoil, Telenor, Aker Solutions, Yara, Cermaq, PwC, DNB, Statkraft, Advokatfirmaet Selmer og Advokatfirmaet Thommessen.

Alarga delte ut de første stipendene i juli 2007. Navnet er i henhold til organisasjonen selv avledet fra latin og skal bety eller gi assosiasjon til «åpent hav» eller «reaching out».

Dilek Ayhan var daglig leder inntil hun ble statssekretær i 2013, og Erik Villum var styreleder.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 18. mars 2013. Besøkt 12. mars 2013.  Om Alarga på selskapets egne hjemmesider. Lest 12. mars 2012
  2. ^ Dropper lukrativt studentstipend. DN. Besøkt 28. april 2020.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]