Zolotyje roga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zolotyje roga
orig. Золотые рога
Generell informasjon
GenreFilmsaga
Utgivelsesår1972
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde63 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiAleksandr Rou Rediger dette på Wikidata
ManusLev Potjomkin, Aleksandr Rou Rediger dette på Wikidata
MusikkArkadij Filippenko Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGeorgij Milljar, Aleksej Smirnov, Vera Altajskaja, Mikhail Pugovkin,[1] Anastasija Zujeva, Raisa Rjazanova, Alexandr Chvylja, Savely Kramarov, Boris Sichkin Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapGorkij filmstudio Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1972
1. januar 1973
Eksterne lenker

Zolotyje roga (originaltittel: Золотые рога) er en sovjetisk film fra 1972, regissert av Aleksandr Rou.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

I en skog bor det et praktfullt rådyr med et gyllent gevir, som beskytter de fattige og de svake - men den foretrekker å unngå det onde. I en landsby i nærheten av skogen bor en enke ved navn Jevdokia (spilt av Raisa Rjazanova) sammen med tvilling-døtrene Masjenka og Dasjenka, storebroren deres Kirill (spilt av Volodja Belov) og den eldgamle bestefaren deres. En dag, mens de leter etter sopp i skogen, får tvillingene øye på hjorten med det gylne geviret som blir jaktet på av noen kjeltringer. Kort tid senere, til tross for morens forbud, bestemmer tvillingene seg for å gå enda dypere inn i skogen, til en bjørkelund ved en sump) i håp om å finne enda mer sopp. Men skogsånder lokker dem enda dypere inn i skogen, hvor heksen Baba Jaga oppdager dem. Hun blir irritert over oppførselen deres, og forvandler dem til hjortedyr med sin magiske trolldom.

Den bekymrede moren deres tar med seg med hunden sin på leting etter døtrene sine. På veien møter hun hjorten med det gylne geviret, og redder ham fra kjeltringene ved å sende dem i helt feil retning. I takknemlighet gir hjorten henne en magisk ring, og forteller henne hvor hun kan finne igjen døtrene hennes. I mellomtiden bestemmer Kirill seg for å lete etter søstrene sine på egen hånd sammen med katten sin Vaska. Når Baba Yagas møter Kirill også, forvandler hun han til en geit. Men katten hans Vaska klarer å komme seg unna heksen, og finner Jevdokia som han leder til heksen. Enken må deretter slåss mot Baba Yaga, hvis hun skal ha noe håp om å finne igjen noen av barna sine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Raisa Rjazanova som Jevdokia
  • Volodja Belov som Kirill
  • Ira Tsjigrinova som Masjenka
  • Lena Tsjigrinova som Dasjenka
  • Georgij Milljar som Jaga

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]