ZipGenius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

ZipGenius er en freeware programvarepakker for Microsoft Windows som ble utviklet av de italienske programmereren Matteo Riso fra M.Dev Software. ZipGenius er i stand til arkivere i komprimerte programvarepakker som ZIP og nesten to dusin ulike filformater, inkludert de mest vanlige og passordbeskyttede arkiver, og kan arbeide direkte med diskenheter som CD-R/RW. Hensikten med programmet er pakke store og mange filer til en håndterbar fil av minst mulig størrelse. ZipGenius kommer i to utgaver, standard og suite. Sistnevnte inkluderer en del valgfrie moduler mens standardutgaven består utelukkende av selve ZipGenius-programmet. Ved at ZipGenius er freeware det fritt til å installere og bruke programmet.

ZipGenius ble først utgitt som «Mr. Zip 98» til en begrenset gruppe brukere, og ble omdøpt til ZipGenius i mars 1998. I april 1999 ble den første offentlige utgaven utgitt. Per 2011 er den siste utgaven eller versjonen 6.3.2.3000, hovedsakelig bugfikser og utbedringer av programkoden.

ZipGenius 6 er i stand til å åpne en rekke arkivformater som er særegen for Linux, som RPM, TAR, TAR.GZ, TGZ, GZ og 7Z.

ZipGenius er fullt integrert med Windows Explorer i funksjonen «shell». Den vil si at man kan pakke inn eller pakke ut arkivfiler i Windows Explorer uten at programmet i seg selv først må startes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]