ZipGenius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

ZipGenius er en freeware programvarepakker for Microsoft Windows som ble utviklet av de italienske programmereren Matteo Riso fra M.Dev Software. ZipGenius er i stand til arkivere i komprimerte programvarepakker som ZIP og nesten to dusin ulike filformater, inkludert de mest vanlige og passordbeskyttede arkiver, og kan arbeide direkte med diskenheter som CD-R/RW. Hensikten med programmet er pakke store og mange filer til en håndterbar fil av minst mulig størrelse. ZipGenius kommer i to utgaver, standard og suite. Sistnevnte inkluderer en del valgfrie moduler mens standardutgaven består utelukkende av selve ZipGenius-programmet. Ved at ZipGenius er freeware det fritt til å installere og bruke programmet.

ZipGenius ble først utgitt som «Mr. Zip 98» til en begrenset gruppe brukere, og ble omdøpt til ZipGenius i mars 1998. I april 1999 ble den første offentlige utgaven utgitt. Per 2017 er den siste utgaven eller versjonen 6.3.2.3116, hovedsakelig bugfikser og utbedringer av programkoden.

ZipGenius 6 er i stand til å åpne en rekke arkivformater som er særegen for Linux, som RPM, TAR, TAR.GZ, TGZ, GZ og 7Z.

ZipGenius er fullt integrert med Windows Explorer i funksjonen «shell». Den vil si at man kan pakke inn eller pakke ut arkivfiler i Windows Explorer uten at programmet i seg selv først må startes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]