Zinzino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zinzino
BransjeKaffe, næringsmiddelindustri
Etablert2005
HovedkontorGöteborg
LandSverige
Grunnlegger(e)Finn Ørjan Sæle
Nettstedwww.zinzino.com

Zinzino er et svensk nettverksselskap etablert i 2005 av nordmannen Finn Ørjan Sæle.[1] Siden 2010 har selskapet vært notert på Stockholmsbörsen.[2] Zinzino sprang ut av det svenske holdingselskapet Seven Nox AB som også stod bak nettverksselskapet Seven som var aktivt på midten av 2000-tallet i samarbeid med teleselskapet PGOne.[3]

Selskapets hovedprodukter var fra oppstarten kaffemaskiner og kaffe fra det fransk-belgiske kaffehuset Rombouts & Malongo.[4] Utbredelsen startet i Norge, Sverige og Danmark, og har senere også ekspandert til de øvrige nordiske land og Baltikum. I 2013 lanserte selskapet også produktet Balance Oil som er et kosttilskudd basert på fiske- og olivenolje. Samtidig tilbys det også en helsetest som skal bestemme kroppens balanse mellom forskjellige typer fettsyrer, og som analyseres ved Vitas lab. i Oslo Dette konseptet er en videreføring av et tilsvarende program promotert av det norske selskapet Bioactive Foods.

Zinzino distribuerer sine produkter via forretningsmodellen multi-level marketing (MLM).[5] I 2010 ble selskapet tatt opp som medlem i det norske Direktesalgsforbundet, og ble året etter kåret til årets vekstbedrift 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]