Jan-Robert Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Yann-Robert Henriksen)
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan-Robert Henriksen
Jan-Robert Henriksen1.JPG
Født3. november 1958 (59 år)
Nasjonalitet Norge

Jan-Robert Henriksen (født 3. november 1958), tidligere kjent under artistnavnet Yann-Robert, er en norsk underholdningsartist, buktaler, komiker, foredragsholder og tekstforfatter.

Jan-Robert Henriksen er opprinnelig utdannet som etterforsker i politiet. Han startet artistvirksomheten i 1985 og har hatt mer enn 2700 forestillinger. Fra 1988 til 1995 turnerte han for Forsvaret. Fra 1990 til 1995 arbeidet han på Color Lines cruiseferger. Siden 1995 har han blant annet operert i bedriftsmarkedet og også produsert flere egne helaftens teatershows. Henriksen har blant annet spilt showet «VILLANDEN, i festrus» og «008, fyrer løs» på scener i Oslo som LATTER, Chat Noir, Scandinavia Scene og Edderkoppen. Begge forestillinger er også vist i redigert utgave på TV 2.

Jan-Robert har ved tre anledninger besøkt USA som skandinavisk representant på buktalerkongresser. I sin karriere har Jan-Robert Henriksen hatt over 60 TV-opptreder og tre egne TV-show. TV 2 har også laget en egen humordokumentar om ham.

Han har skrevet flere bøker: to humorbøker om hunder, Snuser i Skrevet – kunsten å mobbe hundeiere (utgitt 1999) og Er dette menneskets beste venn? (2002), en fagbok om presentasjonsteknikk og humorboken LIVET...lissom.. (2009).

Jan-Robert Henriksen er bosatt på Nøtterøy i Vestfold.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]