Xu Caihou

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Xu Caihuo

Xu Caihou (kinesisk: 徐才厚, pinyin: Xú Cáihòu; født i juni 1943 i Wafangdian i provinsen Liaoning i Kina) er general og en av tre viseformenn for Den sentrale militærkommisjon for Det kinesiske kommunistiske parti i Folkerepublikken Kina. Han overtok posten etter Hu Jintao den 19. september 2004, da Hu ble forfremmet til formann. Utnevnelsen kom overraskende; mange trodde at Jiang Zemin ville ha krevd at posten gikk til hans protesjé Zeng Qinghong som en betingelse for hans egen pensjonering. Slik fortonte utnevnelsen av Xu seg som en politisk seier for Hu.

Han er også medlem av Politbyrået for sentralkomiteen for det kinesiske kommunistparti og det kinesiske kommunistpartis sentralkomite.

I 2013 ble Xu pensjonert fra militærkommisjonen. I mars 2014 ble det rapportert at Xu hadde blitt diagnostisert med blærekreft, og var under behandling. I samme tidsperiode ble en granskningskomminsjon nedsatt for å undersøke påstander om korrupsjon under hans periode som nestleder i militærkommisjonen, og Xu og deler av hans familie og nærmeste ble tatt i forvaring.

Xu ble utvist fra kommunistpartiet den 30. juni 2014.