World Outgames

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
I forbindelse med avslutningen av World Outgames 2009 i København ble det avholdt en pride parade

World Outgames også omtalt som Homo-OL, er en internasjonal sports- og kulturbegivenhet under GLISA[1], Gay & Lesbian International Sports Association og arrangeres av det homoseksuelle miljø i den aktuelle vertsbyen og begivenheten finner sted hvert 4. år.

World Outgames er åpen for alle som ønsker å delta uten hensyn til seksuelle preferanser. Det første World Outgames ble avholdt i Montréal, Canada i 2006 og var med sine over 12 000 deltakere den største internasjonale begivenheten i byen til dato.[trenger referanse]

Etter at Københavns kommune hadde søkt om det ble København tildelt vertskapet for det andre World Outgames som gikk av stabelen 25. juli til 2. august 2009. Åpningsseremonien fant sted på Rådhuspladsen. I forbindelse med Outgames ble det dessuten avholdt en internasjonal konferanse om lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rettigheter. Leder for World Outgames 2009 var Uffe Elbæk.

World Outgames[rediger | rediger kilde]

# År By Land
I 2006 Montréal Canada
II 2009 København Danmark
III 2013 Antwerpen Belgia
IV 2017 Miami Beach USA

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «www.glisa.org». Arkivert fra originalen 30. januar 2009. Besøkt 29. juli 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Flaming soccer ball 01.svgDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.