Wikipedia:Workshop i patruljering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermdump upatruljerte endringer
Skjermdump upatruljerte ved bruk av Krinkle

Workshop i patruljering

Dato for første workshop: fredag 6. mars. Tanken bak å legge det til fredag er at det kan gjøre det mulig for flere å delta.

Sted: Oslo, muligens hotell Opera, ved Oslo S.

Tid: 12 - 20, med innlagte pauser og mat, etter avsluttet workshop er det sosialt samvær.

Arrangementet starter med et innledende motiverende foredrag, deretter blir det workshop hvor deltakerne sitter sammen parvis og går gjennom hverandres og andres patruljeringer. Ulike eksempler og problemer tas i fellesskap.

Krav: Workshoppen er åpen for både de som allerede patruljerer Wikipedia og de som kan tenke seg å begynne med det. Deltakerne må ha med egen bærbar PC.

Påmelding: Frist for påmelding er fredag 30. januar, det er 20 plasser tilgjengelig. Reiseutgifter, en hotellovernatting og tapt arbeidsfortjeneste dekkes etter dokumentasjon.

Påmelding

Deltakere (legg inn brukernavn, påmeldte blir kontaktet på brukerside, alternativt kontakt Ulf Larsen via e-post):

Bakgrunn

Wikipedias åpne struktur gjør at hvem som helst kan bidra, det gjør sjekking av endringer i artiklene viktig og det er hva de såkalte patruljørene gjør. I tillegg til rundt 120 bidragsytere med rettigheter som patruljør er det over 730 bidragsytere som er såkalt autopatruljør, dvs. at deres bidrag ikke trenger godkjenning. Uten patruljørenes utrettelige innsats hadde Wikipedia fort endt opp som et ugjennomtrengelig villniss av informasjon.

Se også