Wikipedia:Wikitreff/Arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Wikikafé i Oslo[rediger kilde]

Treffsted på nyåret blir etter avtale da det skal bli kjøpesenter der Presseklubben holder til. Litteraturhuset er det mest aktuelle stedet for større møter når en trenger eget møterom. Andre steder som er aktuelle for treff over en halvliter er Kristiania, Stopp Pressen, Per på hjørnet, Belfry, Ved Broen,…

Ved broen[rediger kilde]

Opprinnelige eiere har solgt stedet.

Kaféen «Ved broen» (nettside, kart) er et utested i Vika, bak Vika Atrium i det som kalles Vestbanealléen. Gateadressen er Løkkegangen 1. Se etter de gamle broene inne i kvartalene.

Litteraturhuset[rediger kilde]

Bransjespesifikt utested i Wergelandsveien 29 i Oslo (nettside, kart). Dette er rett ved siden av Kunstnernes hus. Fra Karl Johan tar en til høyre gjennom parken i retning Majorstua. Du vil da enten komme til Wergelandsveien eller Parkveien. I det første tilfellet skal du over på andre siden av gata. I det siste tilfellet tar du til høre og krysser gata i lyskrysset. Gata som kommer opp fra sentrum er Wergelandsveien. På andre siden av gata er Litteraturhuset med stort skilt på forsiden.

Kommer du med bil så er det enklest å følge indre ring og så ta opp ved universitetet. Det finnes noe gateparkering i området. Kommer du med tog eller bane så er det enkleste å gå gjennom parken fra Nasjonalteateret stasjon.

Stedet er et allbrukshus for litteraturinteresserte, med egne møterom og med kafe i første etasje. Stedet har WLAN og passord fås i ekspedisjonen. Det er også mulighet for kontorplass for de som er i Oslo en kortere periode.

Presseklubben[rediger kilde]

Fra uteserveringen til Presseklubben
Presseklubben i sin nåværende form er nedlagt

Utested i Oslo på Egertorget (nettside, kart), ganske nøyaktig midt på Karl Johan, på toppen av kulen. Stedet holdt tidligere til i det som var kjent som Tostrupkjelleren [1].

Kommer du med bil så er enkleste parkering i Ibsenhuset. Når du kommer opp heisen og går ut så tar du til venstre, følger gata (den dreier mot venstre) til du treffer Akersgata. Da tar du til høyre ned gata til du ser Stortinget, og da er Egertorget plassen til venstre.

Kommer du med tog så kjør til Oslo S eller Nasjonalteateret og gå til toppen av Karl Johan, det tar 5-10 minutter.

Kommer du med T-bane så kjør til Stortinget og følg skiltingen opp til Egertorget. Oppgangen er midt på torget. Til høyre har du en uteservering om sommeren,rett foran Ark Køhn, der er Presseklubben.

Stedet er et lukket utested for journalister og andre i mediebransjen, ofte omtalt som et bransjested. Stedet ønsker en liste over de som ønsker å stå på en gjesteliste, men for Wikipedias del melder vi fra om at vi kommer og hvem som er kontaktperson. Den som er kontaktperson må stå på stedets faste gjesteliste, og når kontaktpersonen forlater stedet må gjenværende personer være oppført på stedets gjesteliste.

Stedet har kjøkken, bar, uteservering, WLAN, PC-er tilkoblet internett, osv.

Det er et generelt fotoforbud på bransjestedet og det henstilles til gjester å overholde dette.

Kristiania[rediger kilde]

Kristiania i sin nåværende form er iferd med å bli lagt ned.

Utested i Oslo på sørsiden i Østbanen (nettside, kart), omtrent midt på den gamle delen av fasaden.

Ved ankomst med tog kommer du til Oslo Sentralstasjon Inne i bygget går du til venstre når du kommer inn i bygget, ned rulletrappa, til høyre ned rullebåndet og du står i Østbanen. Hold deg langs veggen mot syd og du ser en dør inn til et eldre utested. Denne døren kan være litt vanskelig å se da den er bak de små bodene som er bygd inne i hallen. Kommer du til «Venterommet» har du gått for langt.

Kommer du med bil er det enklest (ikke billigst) å parkere i parkeringshuset hos Europark. Nedkjøringen er ved siden av Hotell Opera på sørsiden av Oslo S.

Kommer du med T-bane går du av på «Jernbanetorget», følger skilting inn i Oslo S, opp rulletrappene, går gjennom bygget, ned rulletrappa og til høyre ned rullebåndet.

Stedet er en brun pub med eget kjøkken. I bygget er det trådløst nett.

Stopp Pressen[rediger kilde]

Bransjespesifikt utested i Akersgata 55 i Oslo (nettside, kart), i nedre hjørne av VG-huset i Apotekergata.

Kommer du med bil så er enkleste parkering i Ibsenhuset. Når du kommer opp heisen og går ut så tar du til venstre, følger gata (den dreier mot venstre) til du passerer Tinghuset og tar til venstre. Utestedet er da rett på andre siden av neste gatekryss.

Kommer du med tog så kjør til Oslo S eller Nasjonalteateret og gå til toppen av Karl Johan. Der følger du Akersgata til du når VG-huset. Ta deretter ned gata til venstre. Stedet er da på hjørnet av bygget. Turen tar 10-15 minutter.

Kommer du med T-bane så kjør til Stortinget og følg skiltingen opp til Egertorget. Oppgangen er midt på torget. Mot slottet er Akersgata første gate som krysser Karl Johan.

Stedet markedsfører seg som nyhetskafè, men er åpent for alle.

Per på hjørnet[rediger kilde]

Utested (nettside, kart)

Belfry[rediger kilde]

Utested (nettside, kart)

Jaeger[rediger kilde]

Vanningshull i Grensen. Er iferd med å få meget raskt nettverk. Lite mat, men mye øl. (nettside, kart)

Wikikafé i Bergen[rediger kilde]

Åpen for forslag:)--Bjørn som tegner 26. jan 2007 kl. 12:51 (CET)

Du må gjerne foreså noe så ser vi hvor mange som er interessert. Jeg tror ikke jeg har anledning til å organisere treff nå, men å komme på dem er noe annet. --Nina 26. jan 2007 kl. 13:50 (CET)
Det dreier seg om sted og tid, altså. 1.Pub eller kafe? 2. Midt på dag eller kveld? Hverdag eller helg?--Bjørn som tegner 26. jan 2007 kl. 14:38 (CET)
For min del er pub eller kafé hipp som happ. Samme ang midt på dag eller kveld og hverdag eller helg, men jeg vil tippe det er flere som kan på kveldene og/eller i helgene. -- SLB (diskusjon) 7. feb 2007 kl. 13:52 (CET)
Jeg er 3 - 4 ukedager innom kafe Magdalena litt før kl 1500 (de har ofte stengetid da, så det er bare for en kaffe og en prat med han som maler, som ikke er meg p.t.) Spør etter Bjørn, hvis du ikke finner hatten min først (ikke han med den svarte, nei.) Videre drøftinger er ofte lettest «en face». Kafe er vel enklest, siden noen ellers kan bli helt ut pga. skjenkerettsregler og lign.--Bjørn som tegner 7. feb 2007 kl. 14:32 (CET)
Jeg synes det blir litt vagt, men det er et godt utgangspunkt. Om kaféen du nevner er et ok sted å sitte og prate er det flott (jeg har aldri vært der og vet ikke hvor det er), men jeg synes vi kan avtale en dato og tid. Gjerne litt fram i tid slik at folk rekker å få det med seg. -- SLB (diskusjon) 7. feb 2007 kl. 14:45 (CET)
Vi må ha et fast sted og med en adresse som alle kan finne frem til. Jeg vet heller ikke hvor kafe Magdalena er. Å koordinere treffene med de i Oslo kunne kanskje være en ide, men i første omgang foreslår jeg neste onsdag 14 februar kl. 18.00. Det bør være et sted hvor det er mulig å få kjøpt litt mat da jeg kan tenke meg at en del vil komme direkte fra jobb. Om vi ikke vil bruke kafe Magdalenea kunne vi jo ha treff på Wesselstuen. Kan Bjørn som tegner tenke og å ha ansvar for å annonsere treff og sette opp datoer ? --Nina 7. feb 2007 kl. 15:22 (CET)

Jeg tenkte at vi kunne nedsette oss selv som festkommite og drøfte saken, derfor min forening av vane og pådriving. Wessel kan tenkes, men jeg må innrømme jeg ikke har vært innom siden i 70-årene. Kjenner noen betjeningen der? (Magdalena er en del av Kirkens bymisjon, og har kaffe til kr.5,- per krus, men noe odde åpningstider, adressen er i Kong Oscarsgt, vis a vis Vågen Fetevarer og altså i Kjøttbasar-enden av gaten.)--Bjørn som tegner 7. feb 2007 kl. 15:37 (CET)PS: Mat = Zupperia?DS

Planlagte treff[rediger kilde]

Heisann, jeg heter Øystein og jobber for Dikterstuerne som driver Holbergstuen, Wesselstuen, Wessel Bar og LogeHaven. La merke til at dere diksuterte møtelokaler, og at Wesselstuen var vurdert. Hvis dere fortsatt trenger en fast samlingsplass, anbefaler jeg Wesselstuen og Holbergstuen på det varmeste. Lokalene er glimrende for møter ispedd noe sosialt. Ta gjerne kontakt om dere lurer på noe! - Ø

Vi har ennå ikke fått til treff i Bergen men det kommer nok engang. --Nina 4. apr 2007 kl. 13:22 (CEST)

Wikitreff i Stavanger[rediger kilde]

Det er planlagt treff i Stavanger lørdag 28. april klokken 1200. Oppmøtested er utenfor inngangen til Stavanger domkirke og vi finner et sted å slå oss ned på!

Wikitreff i Trondheim 28. januar 2009[rediger kilde]

Etter å snakket litt med Jon Harald Søby har vi sammen kommet frem til å gjøre et første forsøk med et wikitreff for wikipedianere og andre interesserte i «teknologibyen» Trondheim onsdag den 28. januar kl 1800. Møtested er inntil videre andre etasje på Mormors i Nedre Enkeltskillingveita i Midtbyen.[2] Og som seg hør og bør i en teknologibevisst by tilbys trådløs internettilgang gjennom Trådløse Trondheim for en billig penge ved å sende en SMS.[3] Bare ta kontakt med undertegnede hvis noe skulle være uklart. Vel møtt! Mvh Beagle84 19. jan 2009 kl. 00:24 (CET)

Deltakere

(Skriv deg opp om du vil, det er ingen tvang. Det er også oppretta et Facebook-arrangement.)

 1. Beagle84 19. jan 2009 kl. 00:24 (CET)
 2. Jon Harald Søby 19. jan 2009 kl. 18:29 (CET)

Wikitreff i Oslo 18. mai 2010[rediger kilde]

Den 18. mai er det wiki-treff på Lorry i Oslo fra 1900 og utover. Håper folk kan komme en tur å prates. -- Hans-Petter 25. apr 2010 kl. 19:13 (CEST)

Tidligere treff[rediger kilde]

Sted og form fremtidige workshop[rediger kilde]

Etter noen møter synes jeg sted, frekvens og form for videre workshop bør vurderes. Er Litteraturhuset å foretrekke, eller bør vi gå tilbake til Oslo S? Hva med møtelokaler hos Wikimedia Norge, bør det også prøves? Er to ganger i halvåret passe, eller bør vi ha mer/mindre? Hva med ukedag eller helg, er sistnevnte utelukket? Er 3 timer, med etterfølgende sosial samling ok, eller bør det være kortere/lengre? Hva med formen, er workshop (skrivestue) ok, eller bør det legges opp på en annen måte?

Det er bra om lokale kan bestilles tidlig, så jeg håper vi relativt raskt kan få en slags konklusjon på de punktene jeg legger frem, så kan jeg avtale leie av lokale i etterkant. Jeg legger inn varsling til de som har møtt så langt, men tråden er selvfølgelig åpen for alle - også de utenfor Oslo. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 10:27 (CEST)

VinguruTelaneoOfrimFinn BjørklidBergengaMigrantKjetil_rTrygve NodelandFrankemannProfoss - Peter Fisk - Hogne - Kimsaka - Ole Anders - Haros - Toreau - Kaitil - Astrid - ~ trudebm - Tarjeimo

Prøver på ny - nå med ping...: @Vinguru:@Telaneo:@Anne-Sophie Ofrim:@Finn Bjørklid:@Bergenga:@Migrant:@Kjetil r:@Trygve W Nodeland:@Frankemann:@Profoss: - @PeterFisk: - @Hogne: - @Kimsaka: - @Ooo86: - @Haros: - @Toreau: - @Kaitil: - @WMNOastrid: - @Trudebm: - @Tarjeimo:


Innlegg til diskusjon under her.

Jeg tror 3 timer med noe sosialt i etterkant tror jeg er passe, hvis vi har workshops som er lengre så vil nok noe av engasjementet dappe av etter hvert. Litteraturhuset var mye bedre rommessig enn Oslo S, nå gikk det an å bevege seg litt rundt! Vi kan nok også vurdere Frivillighetshuset, eventuelle andre steder vi kan være uten at det koster alt for mye. Helger er ikke utelukket for meg, må bare vite om workshoppet i god tid.--Telaneo (Diskusjonsside) 3. mai 2016 kl. 10:34 (CEST)

Jeg aner ingenting om leiepriser og den slags, men kan bekrefte at Litteraturhuset funker utmerket, kanskje også til litt mer enn de 15 Ulf antyder. For meg hjelper det også at det er nær jobb og krypinn, men om nødvendig klarer jeg å karre meg til andre steder også. -- Vinguru (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 19:35 (CEST)
Enig med vurderingene over. Oslo S er et stressende sted, mens Litteraturhuset har god karma. For meg passer de fleste dager, men ikke torsdager, faktisk vil lørdag formiddag også være bra. Jeg tror slike arbeidsmøter fire ganger i året kan være passe; vi har jo hatt nok å diskuttere de (få) gangene jeg har vært med. Tror også at formen på møtene er fornuftig, altså diskusjoner rundt ett tema eller aktuelt problem. Om mulig kan det jo holdes innlegg/presentasjoner som folk utenfor vår krets holder. Holdes arrangementet på en ukedag, skal det vel godt gjøres å holde folks oppmerksomhet i mer enn tre timer, men satser vi på en lørdag formiddag kan sikkert både fire og fem timer være mulig.--Frankemann (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 22:45 (CEST)
Litteraturhuset fungerte veldig bra, selv om lokalene på Oslo S er ok etter min mening. Jeg synes at restauranten vi har brukt på Oslo S er et «reir», liker meg ikke der. Slik sett er den på Litteraturhuset bedre. To ganger i halvåret er passe, ukedag er best. Vi kan sikkert også prøve å ha workshop hos WMNO, men det er ikke så sentralt og i tillegg må vel da Astrid være der for å låse oss inn osv., ikke sikkert det alltid passer. Pingingen over fungerte ikke. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 6. mai 2016 kl. 13:18 (CEST)
Forrige workshop kunne jeg ikke delta, men blir gjerne med igjen. For meg passer ikke helger, kun ukedager. Og to-tre ganger i halvåret høres passe ut. Plasseringen spiller ikke så stor rolle. -PeterFisk (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 08:27 (CEST)
Har bare vært med på første workshop, men så sant jeg er i Oslo blir jeg gjerne med igjen, dette er et bra tiltak. Både ukedager og lørdag formiddag vil da passe bra. Litteraturhuset høres fornuftig ut, det samme gjør to arrangementer om våren og to om høsten. Hva med å opprette en egen side? F.eks. omtrent slik (flere ideer under Kurier/Termine) --Kaitil (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 09:49 (CEST)
Litteraturhuset er sentralt i Oslo og raskt å gå til fra T-bane for oss som kommer utenfor Oslo. Frivillighetshuset blir mer kronglete å komme til, men enn ikke umulig. Oslo S var greit for meg, men selve lokalet var trangt. --Finn Bjørklid (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 12:16 (CEST)
Oslo S var veldig greit å komme til med kollektivtrafikk utenfra, men som det har blitt nevnt så var ikke lokalene der egentlig så veldig gode. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til Litteraturhuset fordi det er lenger fra knutepunktene, men det viste seg jo egentlig at det var en helt grei gåtur fra Nationaltheatret, hvor tross alt de fleste av NSBs tog stopper. Lokalet der var også mye bedre, både for selve workshopen og for det sosiale etterpå. Jeg tror Litteraturhuset vil være det beste alternativet. Var tidligere veldig skeptisk til Tøyen, for jeg tenkte at jeg ville måtte løse ny billett for å komme meg dit, men sjekka på kart nå og ser at det også er i gangavstand fra Oslo S/bussterminalen. Likevel er nok Litteraturhuset mer kjent blant folk flest, og sånn sett lettere å få med folk som ikke er i Wikipedia-miljøet fra før av. Tror vi holdt på passe lenge, og å treffes et par ganger i halvåret virker greit. Vi kan for min del gjerne prøve helger også, men som med hverdager kan det jo være at man skal noe annet.
Vi har en side, Wikipedia:Wikitreff, fra sånn ca. forhistorisk tid som ikke er i bruk lenger, men artikkelnavnet kunne jo være greit å gjenbruke som en oppslagstavle for alle mulige aktiviteter relatert til Wikipedia. Jeg kjenner ikke til koden, men har tenkt at kanskje deler av koden som brukes til systemet for ukens konkurranse kunne gjenbrukes til dette, i hvert fall det med oversikt over arrangementene i en "forslagsliste". Største forskjellen er kanskje at de kommer på relativt vilkårlige datoer i motsetning til faste intervaller som i UK. Bergenga (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 15:57 (CEST)
Jeg er for at det er litt trangt og dårlig. Oslo S er derfor greit for meg. Jeg synes at «pub»-preget rundt det sosiale er bedre der enn på det litt pretensiøse Litteraturhuset. Men kanskje vi skal prøve oss «hjemme» hos Wikimedia Norge? Et par ganger i semesteret er fint som frekvens.--Trygve Nodeland (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 21:15 (CEST)
Lokaler hos Wikimedia Norge, Frivillighetshuset, kan gjerne lånes. Konferansesalen som noen av dere kjenner fra årsmøte kan kanskje være grei å bruke? Bare gi meg beskjed, så kan jeg reservere den. --WMNOastrid (diskusjon) 9. mai 2016 kl. 09:49 (CEST)
Nåe jeg holdt på med treff så fant vi ut at hver 5-10min gangtid halverte antall fremmøtte. Måtte en skifte kollektivtransport så var det tilnærmet fullt frafall. Ble dagene endret så var det helt andre folk som kom. — Jeblad 9. mai 2016 kl. 10:27 (CEST)

Litteraturhust fungerer bra for meg. Men er enig med Jeblad i at det viktigste er at flest mulig møter. Vi kunne ha prøvd Frivillighetshuset (lokalene til Wikimedia Norge). Har man først vært der en gang så vet man at det er veldig enkelt å ta seg dit. Jeg tror vi kunne forsøkt oss med fire treff i året (september/oktober, november/desember, januar/februar og april/mai/juni) Hogne (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 15:04 (CEST)

Og hva med dere som ikke kan ta tog eller båt til Oslo en ettermiddag, har dere også ønske om å møtes et sted nærmere dere? I Bergen, Trondheim, Tromsø? Husk at Wikimedia Norge kan være behjelpelige med å dekke leie av lokale og enkel bevertning! Hogne (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 15:07 (CEST)

Takk for kommentarer så langt, skal tygge litt på det og så kommer jeg tilbake med et forslag til «høstens program»... :-) Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. mai 2016 kl. 20:08 (CEST)

Hva med et arrangement uke 37 (mandag 12. september til søndag 18.), om vi f.eks tar det torsdag 15. september? Ut fra tilbakemeldingene over synes jeg det kan være verd å fortsette med Litteraturhuset. En fordel der er at vi også har en mulighet for å tiltrekke oss interesserte utenfor vår egen snevre krets. Vi fikk ikke full effekt av det nå, men med et åpent arrangement så listes vi på nyhetsbrev og arrangementskalender. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 19. mai 2016 kl. 18:15 (CEST)

Hei, jeg kan alle dager den uken, unntagen torsdagen. Hilsen --Frankemann (diskusjon) 20. mai 2016 kl. 22:06 (CEST)
Vi kan godt ta en annen dag, mandag til onsdag (fredag er vel ikke så bra). Har Tarjeimo noen preferanser, mener å huske at han var interessert? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 21. mai 2016 kl. 20:21 (CEST)
Hyggelig å bli husket! Nå aner ikke jeg hvordan timeplanen min ser ut til høsten, men tirsdager og torsdager pleier å være gode dager. Det hadde jo kanskje vært litt artig å hatt et slags seminar en gang, hvor vi har f eks tre kvelder på rad man møtes, eller en hel helg, evt bare en hel dag. Da kan man holde på med litt større ting også. --Tarjeimo (diskusjon) 21. mai 2016 kl. 21:21 (CEST)
Til Tarjeimo: Da synes jeg vi prøver tirsdag 13. september og for å sikre lokale på Litteraturhuset så bestiller jeg det i morgen.
Vedrørende form så var Anne-Sophie Ofrim og min tanke at korte møter, med praktisk innslag (altså workshop) hvor den enkelte kunne «slenge innom» uten særlige forberedelser kunne bidra til å styrke det det faglige og sosiale miljøet. Det er som du sier mulig å gjøre andre, og større samlinger, men med det arbeidet som da må legges i det blir prisen erfaringsmessig høy. Samtidig er det jo slik at Wikimedia Norge (WMNO) er svært åpen for forslag, de støtter opplegget med workshop og de er sikkert åpen for å diskutere andre typer samlinger om du eller andre har forslag. Tema for slike samlinger kunne f.eks spisses: seiling eller fly. En annen mulighet er samling for aldersgrupper, WMNO har støttet kurs og workshop for damer, eldre, så kanskje en ungdomssamling kan være noe å prøve?
For å runde av så synes blandingen praktisk og sosialt å fungere. Praktisk i den forstand at vi i fellesskap går gjennom ulike sider ved vårt dugnadsarbeide via skjermfrenviser, sosialt ved at vi samles etterpå for litt mat og drikke. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 22. mai 2016 kl. 14:42 (CEST)
Skyter inn en sen kommentar her: Alle dager uten om torsdager før 18:00 passer meg bra.--Telaneo (Diskusjonsside) 22. mai 2016 kl. 14:47 (CEST)

Har fått en hyggelig tilbakemelding fra Litteraturhuset, dessverre var det kun onsdag den uken som var ledig. Tirsdag i uken etter (dvs. 20. september) er ledig, foreslår derfor at vi takker ja til det. Noen som har noe mot det? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 23. mai 2016 kl. 18:36 (CEST)

Sounds good!--Telaneo (Diskusjonsside) 23. mai 2016 kl. 18:50 (CEST)
Høres bra ut, uten at jeg er i stand til å planlegge så langt frem i kalenderen selv. Jeg synes det et poeng at det er litt tid uten fast program i løpet av seansen, slik at man kan utveksle råd og tips, få hjelp til konkrete spørsmål osv. -- Vinguru (diskusjon) 23. mai 2016 kl. 19:02 (CEST)
Til Vinguru: Det er min tanke at vi kun har et veiledende program, så det er god anledning til å ta opp ulike spørsmål som kommer opp. Ved å ha nett tilgjengelig og fremviser så kan vi vise og forhåpentligvis også løse saker i fellesskap der og da. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 6. jun. 2016 kl. 22:51 (CEST)
Datoen høres grei ut, i form av at det egentlig er altfor langt frem i tid til å si noe sikkert. Det hadde forøvrig vært greit å få i gang en egen side for treffene, for eksempel via tidligere nevnte Wikipedia:Wikitreff, for det kjennes som at både Tinget og Torget snart er på vei ut av overvåkingslista mi, og da er det jo greit å ikke gå glipp av sånt som dette. I tillegg er det jo nærmest en kamp mot arkivboten å holde kommende treff synlige. Torget egner seg ikke for langvarige oppslag, rett og slett. Bergenga (diskusjon) 16. jun. 2016 kl. 23:20 (CEST)
Til Bergenga: Enig med at vi gjerne må lage en egen sak for Wikitreff, men jeg er ikke i stand til å ordne noe slikt selv. Kanskje en av de unge og lovende kan fikse noe, som Telaneo eller Tarjeimo? Kanskje det kunne legges en lenke til en slik side fra siste endringer, boksen til høyre hvor det også står en del andre nyttige lenker? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 18. jun. 2016 kl. 01:21 (CEST)

Og da var vi over her.--Telaneo (Diskusjonsside) 18. jun. 2016 kl. 13:14 (CEST)

Andre steder enn Oslo[rediger kilde]

Jeg har tidligere luftet interessen for slike treff i Bergen, da uten å få veldig gode resultater. Vi har tidligere hatt et Wikitreff i Bergen, noe jeg satte stor pris på. Av de som var der da, tror jeg bare det er meg og en til som fremdeles er aktive. Til tross for den labre interessen sist gang jeg prøvde, mener jeg fremdeles at det også bør være slike treff andre steder enn Oslo innimellom. I alle fall i Bergen, Trondheim og Stavanger/Sandnes bør det være «marked» for noe slikt. Det hadde vært fint om vi hadde klart å finne interesserte til slike treff også. Kanskje folk kan skrive seg på under, så får vi etterhvert en oversikt om noen vil forsøke å dra igang noe? 3s (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 20:53 (CEST)

 • Bergen
3s (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 20:53 (CEST)
--Bjørn som tegner (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 21:15 (CEST) (litt vanskelig for meg å arrangere, men deltar gjerne).
-- Løken (diskusjon) 12. sep. 2016 kl. 19:52 (CEST)
 • Trondheim
Jon Harald Søby (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 16:46 (CEST) (kan gjerne ta ansvar for å sette i gang, bare å ta kontakt)
 • Stavanger/Sandnes
 • Kristiansand
 • Bodø
 • Tromsø
Kunne godt tenkt med å delta på noe i Tromsø (eller Bodø). --TorbjørnS (ʦ) 28. jun. 2016 kl. 22:43 (CEST)
 • Andre steder

Diskusjon[rediger kilde]

Det har vært flere wikitreff i Bergen, blant annet et med Jimbo og Tron Øgrim (filmet foredrag på UiB), og et større Wikiakademi. — Jeblad 14. sep. 2016 kl. 17:38 (CEST)

Workshop (?) 20. september 2016[rediger kilde]

Ulf Larsen skal arrangere Wikitreff/Workshop/Skrivestue hos Litteraturhuset. Vi møtes der 17:00(?). Det er også mulig å lufte andre spørsmål der. Etter workshopet blir det et sosialt opplegg. (Ulf Larsen kan sikkert utdype her)

Det er ikke noe krav om å ha med egen PC, men fint om ihvertfall halvparten har det. --Telaneo (Diskusjonsside) 18. jun. 2016 kl. 13:14 (CEST)

Vedrørende sosialt opplegg så har Anne-Sophie Ofrim og jeg tenkt at vi samles i Kafe Oslo ved inngangspartiet etter vel overstått workshop, dvs. omtrent klokken 20. Jeg sender en bordbestilling mandag morgen, de som ønsker å sikre seg bør altså melde seg på før det.
Ellers så dekker Wikimedia Norge husleie og baguetter/kaffe/mineralvann ved selve workshopen, mens det som skjer etterpå i Kafe Oslo dekkes av den enkelte. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 10. sep. 2016 kl. 16:38 (CEST)

Her er Litteraturhusets melding om arrangementet, blir interessant å se hvor mange «nye ansikter» det blir å se. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 15:42 (CEST)


Påmelding (skriv brukernavn fortløpende som vist under). De som tar med PC (laptop eller nettbrett) markerer det med kursiv.

TelaneoOfrimDanmichaeloOleAinaliKjetil_rTrygveTommyGVinguruFrankemannBergengaJon Harald Søby (WMNO)MigrantKaitilHarosTarjeimoKimsakaTore Sætre


Diskusjon og tanker[rediger kilde]

Vet ikke ennå om jeg kan, men det åpner seg litt en mulighet, så jeg skal forsøke, men vil ikke melde meg på før jeg vet noe sikkert. Håper i såfall det er en stol ekstra :) Tar med PC om jeg kommer. --Tarjeimo (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 12:15 (CEST)

Bare kom om du kan, det er uansett et åpent arrangement. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 17:38 (CEST)
Skal prøve å komme en tur jeg også... kanskje jeg blir noe forsinket men skal prøve å være til tiden, regner med å kjøre bil innover fra nordre Vestfold. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. sep. 2016 kl. 13:01 (CEST)

Jeg ser det står at det er mulig å lufte andre spørsmål der. Men hva er egentlig temaet for dette Wikitreffet/Workshop/Skrivestue ? Men det fant jeg visst ut av å gå til den ekstern lenken til Litteraturhuset som er lenket ovenfor. Så temaet denne gangen er : Hva er Wikidata? – «Bli med på workshop hvor vi sammen ser på hvordan Wikidata fungerer, og hva anbefalte artikler på Wikipedia er. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, og alle nysgjerrige er velkommen! Ta gjerne med egen PC.» og møtestedet er visst: Tirsdag 20. september kl. 1700, Kverneland-rommet, Litteraturhuset. Håper vi sees der. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 16:14 (CEST)

Tema er Wikidata og anbefalte (og utmerkede) artikler. Det er som ved tidligere workshops selvfølgelig mulig å lufte andre saker enn det som er hovedtema. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 18:55 (CEST)
Gledelig å se at det er så mange påmeldte. Vinguru (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 14:11 (CEST)
Ja det gleder meg også, men må dessverre samtidig melde at jeg ikke rekker å komme til tida men kommer litt uti... men bare start for all del... jeg sniker meg inn... vi sees. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 16:06 (CEST)

Takk for et interessant treff og hyggelig sosialt samvær etterpå :) TommyG (d^b) 20. sep. 2016 kl. 21:28 (CEST)

Takk for i kveld! Hyggelig å kunne sette ansikter til brukernavn og snakke litt wiki med folk som kan det! Også flott at det var så mange. --Tarjeimo (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 23:54 (CEST)
Kjempehyggelig kveld! Utrolig hvor mange som kom!--Telaneo (Diskusjonsside) 21. sep. 2016 kl. 11:00 (CEST)
Enig, det ble en veldig hyggelig kveld, stor takk til Anne-Sophie Ofrim og Ulf Larsen! Jeg kunne tenkt meg enda lengre Wikitreff. F.eks. klokken fem til ni, eller at vi forsøker å holde samlingen en lørdag. --Frankemann (diskusjon) 21. sep. 2016 kl. 18:39 (CEST)

Neste treff: Forslag tema og tidspunkt[rediger kilde]

Jeg foreslår kvalitet som tema for neste samling og at den avholdes i januar, på Litteraturhuset. Hva med f.eks tirsdag 17. januar, fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosialt samvær i Kafe Oslo (første etasje, Litteraturhuset).

Jeg kan også tenke meg å foreslå at vi har flere innledere, f.eks 3 stk som hver får 45-50 minutter og hvor Anne-Sophie Ofrim og undertegnede tar oppgaven med å organisere og binde det hele sammen. Slik får vi en fordeling av innsatsen. Wikipedia og kvalitet gir jo mange muligheter for innledning; en er selvfølgelig anbefalte og utmerkede artikler, en annen er patruljering, en tredje er innlegging av gode bilder med ditto beskrivelser.

Dersom vi kan avklare dette så kan vi da få møtet inn på Litteraturhusets møtekatalog for våren. Ulf Larsen (diskusjon) 30. sep. 2016 kl. 09:17 (CEST)

@Ulflarsen: Foreslår at du i første omgang kontakter den/de du har i tankene som innleder/e, om den/de kan, har lyst og om datoen passer for dem. Så kan vi ta det derfra. Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. okt. 2016 kl. 10:33 (CEST)

Prøver på ny - nå med ping...: @Vinguru:@Telaneo:@Anne-Sophie Ofrim:@Finn Bjørklid:@Bergenga:@Migrant:@Kjetil r:@Trygve W Nodeland:@Frankemann:@Profoss: - @PeterFisk: - @Hogne: - @Kimsaka: - @Ooo86: - @Haros: - @Toreau: - @Kaitil: - @WMNOastrid: - @Trudebm: - @Tarjeimo: @Danmichaelo: @Ooo86: @Ainali: @TommyG: @Jon Harald Søby (WMNO): @Toresetre: @Dyveldi: @Orland: @Jeblad:

Hva om vi har neste samling med kvalitet og mangel på bidragsytere som tema? Hva med «Wikipedia - kvalitet og krise» som møtetittel? Med kvalitet tenker jeg på alt fra arbeidet med patruljering til arbeidet med anbefalte og utmerkede artikler, mens krise sikter til manglende tilsig av nye bidragsytere, som diskutert i denne tråden på Torget. I og for seg enig med Trygve Nodeland i at vår situasjon ikke kan kalles krise, men utviklingen i bidragsytere synes å gå feil vei. Vi bør også ha en kort tittel for oversikt over arrangement på Litteraturhuset.

Hva med f.eks tirsdag 17. januar, fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosialt samvær i Kafe Oslo (første etasje, Litteraturhuset)? Passer dette eller bør vi ha andre tema og/eller datoer? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. okt. 2016 kl. 18:13 (CEST)

Høres greit ut for meg, både tid og innhold. Selv om det er altfor langt fram i tid til at jeg vet noe om mulighetene mine for å komme. Uansett greit å ha det på plass i den uskrevne kalenderen. I mitt hode er det kanskje litt "tabloid" å ha krise i tittelen, men det er bare en bitteliten subjektiv synsing fra min side. (Jeg ser også fordelen med en tabloid tittel ...) Bergenga (diskusjon) 14. okt. 2016 kl. 19:07 (CEST)
Viktig tema, og ganske sikker på at datoen passer for meg.--Telaneo (Diskusjonsside) 14. okt. 2016 kl. 22:16 (CEST)
Jeg kommer. Det hadde vært fint om også Hogne og Astrid, eventuelt de øvrige ansatte kunne kommer. Så kan vi få vite hva de allerede gjør for å øke antallet brukere, som ikke er så rent lite. Som en med gode synspunkter «utenfra», nevner jeg en dame (akademikus) som foreleste på jubileet. Hun vil nok også kunne ha synspunkter på temaet. Men det krever kanskje et budsjett.--Trygve Nodeland (diskusjon) 15. okt. 2016 kl. 11:42 (CEST)
Jeg håper vi kan avlyse krisen (vi trenger ikke slike spissformuleringer) og snakke om kvalitet, som for eksempel problemer forbundet med referanser. Det blir vi ikke ferdig med på en kveld så et utvalg bør gjøres. Videre så er jeg enig i at opplæring og formidling for nybegynnere (både off-Wiki og on-Wiki) er et fint tema. To tema tror jeg er passe for ett møte. Budjett kan WMNO uttale seg om, de har fått penger til arrangementet i omtrent samme størrelsesorden som sist slik at Oslo ikke skal komme til fortrengsel for hva andre steder i Norge måtte trenge. Vi trenger at dato avklares med aktuelle foredragsholdere. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 15. okt. 2016 kl. 12:04 (CEST)
Jeg blir gjerne med på et treff. Temaet om rekruttering og bidragsytere er relevant og bra. Toresetre (diskusjon) 15. okt. 2016 kl. 13:05 (CEST)
Passer sikkert greit det, regner med at jeg kommer. Hilsen Kjetil_r 15. okt. 2016 kl. 17:03 (CEST)
Jeg er som vanlig avventende til det nærmer seg og jeg vet hva jeg har anledning til, men jeg er i utgangspunktet interessert. — Vinguru (diskusjon) 16. okt. 2016 kl. 10:29 (CEST)
Jeg kommer gjerne den 17. januar kl 1700. Synes alle nevnte temaer er relevante. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 17. okt. 2016 kl. 20:30 (CEST)
Dette virker bra, jeg kommer gjerne. Vil presisere at jeg gjerne ønsker at det kun skal handle om bidragsytere og rekruttering av disse. Skal man begynne å se på kvalitet samtidig er jeg redd vi får for lite tid til det andre temaet jeg mener er viktigere og mer interessant. Jeg kan sikkert hjelpe med organisering og innspill på området om det er ønskelig. --Tarjeimo (diskusjon) 17. okt. 2016 kl. 20:36 (CEST)
Til Tarjeimo: Det hadde vært fint om du som ung og relativt ny bidragsyter kunne innlede med det perspektivet. Altså - hvorfor begynte du, hva er det som fungerer dårlig for å rekruttere nye bidragsytere og beholde de og gjerne noen tanker om målgruppen du tilhører. Hva kan vi gjøre for å få de med oss? Ikke nødvendigvis snevert mht. artikkelskriving, men vandalismebekjempelse, patruljering, Wikidata, bilder osv. osv.
Jeg ser for meg tre innledninger, hver seg 15-20 minutter og deretter diskusjon i 20-30 minutter, før vi tar pause. Og NB - enig i at vi konsentrerer oss om kun dette temaet bidragsytere og rekruttering. Vi har nok mer enn nok stoff til å fylle en kveld med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. okt. 2016 kl. 13:34 (CEST)
Det kan jeg gjerne gjøre, Ulf. --Tarjeimo (diskusjon) 18. okt. 2016 kl. 13:44 (CEST)

Jeg har sendt følgende e-post til Litteraturhuset:


Hei, jeg er Ulf Larsen, frivillig bidragsyter til Wikipedia. Vi har to ganger i år leid rommet Kverneland og det har fungert bra.

Om mulig vil vi leie det igjen, tirsdag 17. januar 2017 fra klokken 1700 til 2000.

Oppsettet blir med stolrader, i tillegg trenger vi et bord helt foran i rommet, for innleders PC.

Det blir et åpent, gratis arrangement, enkel matservering (baguetter, kaffe/te/mineralvann) og jeg går ut fra at det da kan legges inn på oversikt over arrangement. Tittel på arrangementet blir som følger:

Wikipedia: flere bidragsytere og bedre internt miljø!

Introduksjonstekst:

Wikipedia er blant de ti mest besøkte nettsteder i Norge, og for elever/studenter utklasser det alle andre nettsteder. Utdanningsforsker Marte Blikstad Balas sier det så sterkt at "det er verdens mest brukte nettsted i skolesammenheng". Samtidig har Wikipedia på norsk (samisk, nynorsk og bokmål/riksmål) fremdeles store mangler, både i kvantitet og kvalitet.

Det trengs derfor flere frivillige til kunnskapsdugnaden, men for å unngå at de får et dårlig førsteinntrykk og "snur i døra" må det interne miljøet forbedres.

Innledninger ved blant annet Tarjei Mo, bidragsyter og elev i videregående og Espen Andersen, også bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Det blir også en innledning om rekruttering.

Etter innledningene blir det diskusjon om hvordan Wikipedia kan få et bedre miljø og hvordan vi med våre beskjedne økonomiske midler kan rekruttere flere bidragsytere til kunnskapsdugnaden.

Etter møtet blir det sosialt samvær i baren i Kafe Oslo i Litteraturhusets første etasje.

Arrangør: Wikimedia Norge

Jeg håper at rommet Kverneland er tilgjengelig på det tidspunktet, da vi har god erfaring med det fra de to foregående møtene. Om det er noe ved teksten som bør presiseres så si i fra og jeg skal se på det.

Med vennlig hilsen

Ulf Larsen, frivillig bidragsyter til Wikipedia


Jeg fikk et raskt svar og vi får salen den dagen, så om noen kvikke hoder nå kan lage et oppslag på det her (f.eks Telaneo) så er det fint. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 16:45 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort Flott, Ulf! Jeg har satt opp påmelding og info under. --Tarjeimo (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 17:06 (CEST)

Treff 17. januar 2017[rediger kilde]

Nytt treff er planlagt tirsdag 17. januar 2017 kl 17.00-20.00 i Kverneland i Litteraturhuset i Oslo. Tema for kvelden er flere bidragsytere og bedre internt miljø. Innledere er blant annet Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og Tarjei Mo, bidragsyter og elev i videregående. Etter dette åpnes det for diskusjon om hvordan Wikipedia kan få et bedre miljø og hvordan vi med små økonomiske midler kan rekruttere flere bidragsytere.

Denne videoen med utdanningsforsker Marte Blikstad-Balas blir nok også aktuell. Det blir enkel servering av baguetter, kaffe/te/mineralvann. Arrangementet er gratis, og åpent for alle! Det er mulig å ta med egen PC, strøm og internett finnes, men med mindre noen melder behov for det så setter vi kun opp stolrader - ikke bord. Etter treffet blir det en sosial samling i Kafe Oslo som er på bakkeplan i Litteraturhuset.

Påmelding løpende under her. Om du tar med PC, sett navnet ditt i kursiv.

Tarjeimo, Ulf Larsen, Telaneo, Ole, Frankemann, Kjetil_r, Ofrim, LocalNet, Jorid Martinsen (WMNO), Trygve Nodeland, Tore Sætre, PeterFisk, Bergenga, Sabinitus, Finn Bjørklid, Migrant,----

Diskusjon/innlegg

Bor du utenfor Oslo, men vil delta? Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter. Ta kontakt med meg, astrid@wikimedia.no. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 17:57 (CEST)

Hei! Jeg håper det er greit at jeg skriver her. Jeg heter Christian, bor i Norge, men redigerer bare på engelske Wikipedia, der jeg har bidratt mye. Jeg har veldig lyst til å møte andre som redigerer Wikipedia, men jeg kjenner jo ikke til den norske utgaven. Derfor kan det være forskjeller mellom norske og engelske Wikipedia som jeg ikke kjenner til. Hadde allikevel vært veldig interessant å treffe andre, men jeg lurer på om det er greit at jeg kommer på wikitreffet 17. januar selv om jeg ikke er kjent med norske versjonen? Hilsen Christian / LocalNet

Det skal da være helt uproblematisk. Kanskje resten av oss blir mer kjent med den engelske? :P --Telaneo (Diskusjonsside) 20. nov. 2016 kl. 15:58 (CET)
LocalNet Det hadde vært veldig hyggelig. Kanskje du kan tipse noen flere norske som redigerer på enwp om treffet også. Jeg har alltid sett på enwp som noe stort og vanskelig, så hadde vært interessant å se hva som foregår "på andre siden" ;) --Tarjeimo (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:16 (CET)
Takk for positiv respons fra dere begge! Da kommer jeg! :D Tarjeimo, jeg har bare sett noen veldig få norske som redigerer engelske Wikipedia, og jeg husker dessverre ikke deres brukernavn, så jeg får dessverre ikke tipset de, men hvis jeg ser noen andre før wikitreffet skal jeg tipse :) Og når det gjelder det siste du nevnte, så syntes jeg også at det så stort og vanskelig ut før, men jeg "studerte" Wikipedia over en periode og opparbeidet meg en del kunnskap om hvordan det gjøres, og har redigert aktivt, både smått og stort, siden april 2016. Jeg kan nok si en del om mine erfaringer på den engelske siden, også er jeg nysgjerrig på hvordan det er på den norske siden. Gleder meg til å møte dere! :) (P.S. Herregud så pinlig at jeg glemte å signere min første kommentar her. Uff, sorry, dårlig start. Jeg liker å følge regler på Wikipedia, så beklager det altså. Signerer nå i hvert fall, hehe) LocalNet (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:45 (CET)
Til LocalNet: Treffet er absolutt åpent for alle med interesse for Wikipedia og den sosiale samlingen etterpå synes å fungere bra for å lufte saker som ikke har vært oppe på selve møtet. Så velkommen skal du være! Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. nov. 2016 kl. 10:23 (CET)
Er det noen påmeldingsfrist? Vurderer å dra, men tror neppe jeg får bestemt meg helt før over nyåret. --TorbjørnS (ʦ) 1. des. 2016 kl. 14:41 (CET)
Håper da alle er velkomne enten de melder seg på eller ikke. Håper du finner tid TorbjørnS. ツDyveldi ☯ prat ✉ post 1. des. 2016 kl. 20:38 (CET)
Det måtte være på grunn av eventuell plassmangel da, ettersom det ihvertfall foreløpig er satt opp som et treff i et innendørsrom men det er ihvertfall meget god plass i kaféen etter treffet i allefall. Du kan jo se omtale av tidligere treff med bilder fra Litteraturhuset og gjøre deg opp en mening om hvor mange som får plass og hvor mange som har meldt seg på. Jeg tror kanskje at jeg kommer på treffet også, men må se det an litt til om jeg kan den dagen. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 1. des. 2016 kl. 20:56 (CET)
Til TorbjørnS: Det er ingen påmeldingsfrist og påmeldingene her er kun for å få en oversikt over hvor mange som har tenkt å komme. Arrangementet er åpent for alle og det er informasjon om det på Litteraturhusets nettsider, noe som også gjør at vi får en gunstig pris. Vær oppmerksom på at Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter for deltakere utenfor Oslo.
Så langt synes disse samlingene å ha fungert bra, det pleier også å bli god stemning etterpå under sosialt samvær i Kafe Oslo i Litteraturhusets første etasje. I tillegg til det som blir kveldens hovedpunkt så kan deltakerne også komme med spørsmål om andre saker vedrørende Wikipedia, så får vi i fellesskap prøve å få de besvart så godt som mulig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 3. des. 2016 kl. 11:00 (CET)

Klokken 18:00 samme dag er det et annet arrangement ved Litteraturhuset, der vi har muligheten til å skaffe bilder av Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt. (Bildet i førstnevnte artikkel har tvilsom lisensstatus, sistnevnte får vi sikkert artikkel om på et eller annet tidspunkt). Hvem har lyst til å ta med speilrefleks og stikke over på naborommet i fem minutter? Face-smile.svgKjetil_r 29. des. 2016 kl. 18:31 (CET)

Hva med om Kjetil_r tar noen bilder? Vi trenger også noen fra vårt eget arrangement. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 7. jan. 2017 kl. 23:39 (CET)
Jeg kan dessverre ikke komme på wikitreffet likevel, jeg er ikke i Oslo den dagen. Da må nok noe andre heller ta bildene. Hilsen Kjetil_r 7. jan. 2017 kl. 23:45 (CET)
Kanskje den meget solide bidragsyter Tore Sætre kan ta ballen, dvs. både ta bilde av Finn Skårderud, men også noen bilder av vår egen samling, så vi kan dokumentere at vi har brukt pengene fra WMF på noe fornuftig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. jan. 2017 kl. 14:23 (CET)
Hyggelig at tankene gikk der Ulf. Jeg kommer rett fra kundemøte på tirsdag, så jeg må se an om det praktisk lar seg gjøre å ta med fotoapperat. Men uansett kan jeg få tatt noen mobilbilder for dokumentasjonens del. Toresetre (diskusjon) 15. jan. 2017 kl. 16:32 (CET)
Jeg skal ta med et bra kamera. Med felles innsats kan vi sikkert greie å få til noen gode bilder. --Finn Bjørklid (diskusjon) 17. jan. 2017 kl. 12:25 (CET)
Vil det komme noen oppsummeringer, eller noe, av hva man har diskutert på møtet? Det hadde vært litt interessant å vite hva som kom frem. mvh --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:26 (CET)
Syns å huske at noen skulle skrive et referat. Uansett: Bra wikitreff! God stemning, bra diskusjon, om ikke en del uenigheter. Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:27 (CET)
Ok... ja det var sikkert et bra treff, og jeg har hatt lyst til å dra på det i mange måneder (både på grunn av temaet og for å møte andre fra Wikipedia)... men jeg kom vel til slutt frem til at det ikke egentlig er fornuftig å reise så langt, til så store kostnader, "bare" for dette... (med minst fire hotellnetter for å kombinere det med en oslohelgetur)... :( Kanskje en gang møtet er lagt til en fredag... --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:43 (CET)
Det neste «møtet» er vel årsmøtet i Trondheim (som det også skal være noen greier rundt) 25. mars(?), i tillegg så syns jeg jeg hørte at Ulf skulle arrangere nytt treff i Oslo i mai, så det kommer flere muligheter til å møtes! Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:47 (CET)
Til TorbjørnS: Det kommer en oppsummering av møtet, både som en dokumentasjon for Wikimedia Foundation (WMF) som betaler kalaset, men også for å informere interesserte her. Og som Telaneo nevner så blir det også en samling i mai, tema da blir anbefalte og utmerkede artikler. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. jan. 2017 kl. 01:02 (CET)
Ble det noe av den oppsummeringen? -PeterFisk (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 08:34 (CET)
Til PeterFisk: Det ble lagt ut på sidene til Wikimedia Norge, se denne lenken, jeg legger også en kopi av det under her. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 20:03 (CET)

WIKITREFF ONSDAG 17. JANUAR – TEMA: FLERE BIDRAGSYTERE OG BEDRE INTERNT MILJØ

22. januar 2017

Skrevet av Sabine Rønsen, praksisstudent hos Wikimedia Norge

Onsdag 17. januar var det duket for nok et wikitreff på Litteraturhuset i Oslo. Wikitreff holdes med jevne mellomrom av og for frivillige på Wikipedia for å diskutere aktuelle problemstillinger. Denne gangen var tema for møtet: hvordan få flere bidragsytere og et bedre internt miljø på Wikipedia. I løpet av møtet ble det også lagt vekt på viktigheten av å holde på de bidragsyterne vi allerede har.

Ulf Larsen åpnet møtet med å snakke om nedgangen i nye brukere og hva som kan gjøres for å hindre denne utviklingen. Det ble påpekt at for strenge tilbakemeldinger kan være med på å skremme nye brukere fra å bidra, og at en vennligere tone og bedre oppfølging kan få de til å ville bli.

Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, holdt et innlegg hvor han snakket om de forskjellige vekstfasene Wikipedia har vært igjennom, og hvordan Wikipedia nå er inne i en modningsfase. Andersen pekte på en mer komplisert infrastruktur og en diskusjonskultur som kan oppleves som krevende, som to av flere mulige årsaker til at nybegynnere gir seg.

Tarjei Mo, aktiv bidragsyter og videreskoleelev, kom med sine betraktninger om hvordan ungdommer forholder seg til og bruker Wikipedia. Han snakket også litt om lærernes syn på Wikipedia og om egne erfaringer fra tiden han selv var ny bruker.

I etterkant ble det diskutert hvordan man kan gå frem for å bedre det interne miljøet, og hvilke virkemidler man kan bruke for å få nye brukere til å føle seg velkomne. Mer personlige velkomsthilsener og oppfølging ble foreslått. Å se forskjell på brukere som driver åpenbart hærverk og brukere som gjør ærlige feil, var et tema som ble diskutert, i tillegg til hvordan wikipedianere selv må være mer forsiktig med bruken av ord som «trolling» og «vandalisme». Flere detaljer rundt forslagene finner du på Tinget på Wikpedia. Bli gjerne med på diskusjonen der.

I uke 46-49 hadde Wikimedia Norge og Wikimedia Armenia en felles skrivekonkurranse, med oppgave å skrive på hhv. de norske Wikipediane om Armenia og på armensk Wikipedia om Norge. Vinneren av konkurransen ble annonsert og prisen gikk til brukeren Telaneo for sitt bidrag Levon Ter-Petrosian! Juryens begrunnelser finner du her.

Etter wikitreffet samlet flere av møtedeltakerne seg i Litteraturhusets kafé i samme bygg. Praten skal ha gått til over midnatt!

Vi vil gjerne fortsette å være med på å arrangere slike wikitreff, de er gratis og åpent for alle. Ta gjerne kontakt med Astrid i Wikimedia Norge, astrid@wikimedia.no, for å få refundert eventuelle reiseutgifter eller om du ønsker å arrangere wikitreff på ditt hjemsted.

Håper å se deg på neste treff!Wikitreff 9. mai 2017[rediger kilde]

Det blir et nytt Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai, lokale er Kjelleren (som ganske riktig er et rom i kjelleren) og tidspunkt er fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosial samling. Tema for samlingen blir Wikipedia på sitt beste, samarbeid om gode artikler. Det blir innledning av Morten Olsen Haugen (her kjent som Orland).

Arrangementet er gratis og åpent, dvs. at hvem som helst kan komme. Det betyr også at vi får omtale i Litteraturhusets programkatalog og på deres nettsider + at leien blir rimeligere. Som ved foregående arrangement blir det baguetter, kaffe/te/mineralvann, mens eventuell mat og drikke under den påfølgende sosiale samlingen må den enkelte selv dekke. Arrangementet støttes av Wikimedia Norge (WMNO) og i følge daglig leder Astrid Carlsen er de også åpne for å dekke reise/opphold for eventuelle interesserte utenfor Oslo.

En utfyllende tekst, som dessverre ble for lang for Litteraturhusets program, er denne:

Wikipedia inneholder mange typer tekster; noen banale, noen misvisende, noen ujevne og noen glitrende. Hva er det som kjennetegner de beste artiklene og de beste prosessene?
Wikipedias samarbeidsprosjekt Kandidatsider innebærer både et krevende, kritisk blikk på artikler, og et samarbeid om å gjøre artikler bedre. Begge deler er en del av Wikipedias egenart.
Målgruppe er bidragsytere på Wikipedia og andre som ønsker innsyn i hvor Wikipedias bidragsytere tenker og arbeider.
Innleder Morten Olsen Haugen (f 1966) er bibliotekar, faglitterær forfatter og litteraturkritiker.
Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Frankemann, Ole, Trygve Nodeland, Ofrim, PeterFisk, Finn Bjørklid, Astrid Carlsen (WMNO), Runar Eggen, Hogne, Helge H, Andreas Kolle, Jon Harald Søby (WMNO), Mette Henriksen, Bergenga, TommyG, Haros, Migrant, Kjetil_rI tillegg til kveldens hovedemne blir det selvfølgelig også mulig å ta opp andre saker, gjerne praktiske spørsmål om redigering. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 8. feb. 2017 kl. 11:29 (CET)

Fra Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai
Fra Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai
Jeg kan ikke komme på treffet i morgen, og det synes jeg er ordentlig synd. Bruker:Orlands foredrag ser svært interessant ut, og jeg håper noen av de ivrige lytterne i morgen skriver ned kjernepunkter av det Morten har å si, og så deler det med oss andre her! Det er alltid gøy å se om man kan få gjort konkrete forbedringer til prosjektet som resultat av slike treff. God fornøyelse! --Tarjeimo (diskusjon) 8. mai 2017 kl. 23:01 (CEST)
Han holdt seg relativt godt til manuskriptet, til tross for at undertegnede kom med litt mange kommentarer. Her er manus. Andreas Kolle (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:03 (CEST)
Og takksigelser til Bruker:Ulflarsen og Bruker:Anne-Sophie Ofrim for vel avviklet arrangement. Disse møtene blir bare bedre for hver gang. Morten sitt foredrag var godt planlagt, vel gjennomført og hadde en masse gode poeng samt plass til spørsmål underveis, stor takk!! Håper at alle som ikke befinner seg i nærheten av Oslo kontakter WMNO som en rekke ganger har sagt seg villig til å støtte arrrangementer andre steder i Norge. Ikke finn dere i at Wikitreff er Oslo, Wikipedia på Norsk er hele Norge og for alle som leser og skriver norsk. Skulle ønske dere alle kunne kommet og veldig hyggelig med de som fant tid og anledning til å komme. Face-smile.svgDyveldi ☯ prat ✉ post 10. mai 2017 kl. 00:36 (CEST)
Signerer Dyveldi her, spesielt angående treff utafor Oslo. Det hadde spesielt vært interessant med treff i Trondheim innen slutten av juni, for da flytter jeg til Fredrikstad, men jeg vil veldig gjerne få til et treff i Trondheim før det. Bare å ta kontakt for de som er interesserte! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:51 (CEST)
Samme gjelder Bergen. --- Løken (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:56 (CEST)
Symbol thumbs up.svg Interessant fra Bruker:Orland, og mange sidespor fra salen som kunne fylt 3 timer til med WP-prat. Artig at det blir stadig bedre oppmøte. mvh --Ooo86 (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 01:06 (CEST)
Signerer dere andre. Interessant og hyggelig var det. Jeg har skrevet en kort sak på hjemmesiden vår. Sees 12. september, om ikke før! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 12. mai 2017 kl. 12:57 (CEST)

Wikitreff 16. januar – Thomas Hylland Eriksen innleder[rediger kilde]

Tirsdag 16. januar 2018, fra klokken 1700, blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset i Oslo. Thomas Hylland Eriksen innleder. Møtet er gratis, og åpent for alle. Innleder Thomas Hylland Eriksens beskrivelse av tema for møtet er som følger:

Selv om mennesker har mye felles med sine nære primatslektninger, er det lite sannsynlig at en sjimpanse noen gang har undret seg over at alt er så merkelig på denne kloden. Vi er derimot nysgjerrighetsdrevne vesener, og denne egenskapen har gitt frukt i rikt monn. Wikipedia kan brukes som eksempel på mye, også menneskets enestående trang til kunnskap og innsikt. Imidlertid er det skjær i sjøen, blant annet monopolisering, relevans, fagidioti og kunnskapsfiendtlighet. I en slik verden er en institusjon som Wikipedia viktigere enn noensinne.

Som ved tidligere møter er det Wikimedia Norge som arrangerer, de er også åpne for å støtte utenbysboende som kan tenke seg å delta.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Finn Bjørklid, Telaneo, Frankemann, Trygve Nodeland, Hogne, Ofrim,


Håper dette er en innleder og et tema som kan interessere mange, både de som bidrar til Wikipedia og de som kanskje kan tenke seg å begynne med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Wikitreff 12. september – om referanser[rediger kilde]

Ole Bjørn Rekdal holdt foredrag om akademisk referansebruk.
Det var rundt 20 personer som hørte på, og Rekdals foredrag ble godt mottatt av Wikipedia-skribentene.

Mitt ønske for wikitreff til høsten, det vil vel si august-september, er at vi snakker om referanser. Jeg har tentativt spurt Ole Bjørn Rekdal om han kan tenke seg å foredra for oss. Jeg har hørt ham og han er ikke bare informativ, han kan en masse om referanser, hvordan de skal brukes, hvordan de blir brukt og han er også underholdende, se bare hva han skriver om referanser i mulige og umulige fasonger her. Han trenger å få dekket reise fra Bergen og jeg håper WMNO kan stille opp. Forøvrig snakker han gratis og sier «Hvis dette blir noe av skal jeg ikke ha noe honorar. Wikipedia er et flott dugnadsprosjekt.» Går dette i orden må møtetidspunkt tilpasses hans timeplan, men det klarer vi vel? --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 19. feb. 2017 kl. 22:20 (CET)

Dette er et tema jeg også godt kan tenke meg å få tatt opp i forskjellige former, også på mer uformelt plan i form av diskusjoner innen områder man arbeider med. Det og innledninger utelukker på ingen måte hverandre, så kjør på! — Vinguru (diskusjon) 19. feb. 2017 kl. 22:33 (CET)
Høres ut som et veldig godt forslag. Støttes! Mvh. Kjetil_r 19. feb. 2017 kl. 22:52 (CET)
For min del er det viktigste at vi møtes jevnlig og at emnet er interessant for flere. Jeg har forhørt meg med Anne-Sophie Ofrim og hun synes også det er en god ide å ta en samling om dette emnet. Det har også kommet et forslag fra Finn Bjørklid om et møte med Thomas Hylland Eriksen, men om vi tar et møte om dette i september, så har vi god tid på å planlegge et møte med Thomas Hylland Eriksen i januar 2018.
Hvis Dyveldi tar kontakt med foreslåtte innleder Ole Bjørn Rekdal og gir han min e-post, så kan jeg forsøke å sy sammen et opplegg. Jeg regner med at Wikimedia Norge dekker hans reise/opphold, skal sjekke det med Astrid Carlsen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:06 (CET)
Godt forslag og bra initiativ! Reise dekkes for Rekdal av Wikimedia Norge! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:39 (CET)
Jeg skal sørge for kontakt. Kan Astrid Carlsen (WMNO) sende meg en epost slik at jeg får epost-adressen din? På HiOA holdt han et foredrag på 2 timer og nesten en times paneldebatt med lærerne på høgskolen etterpå. Jeg fikk en samling på 66 foiler etterpå (etter at copyrightbeskyttet materiale var fjernet) så det hele var omfangsrikt og innholdsrikt. Han hadde mye å si både på en morsom og underholdende måte, men først og fremst veldig nyttig og lærerikt. Veldig hyggelig at dere likte idéen. Dette hadde jeg slik lyst til å dele. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 21. feb. 2017 kl. 21:51 (CET)
E-post sendt. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 22:06 (CET)
Ole Bjørn Rekdal høres ut som veldig bra forslag fra Dyveldi. Kanskje jeg kan klare å lure med noen kolleger også med et slikt trekkplaster. --Finn Bjørklid (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 23:28 (CET)

Da har jeg fått avklart dato og lokale med involverte. Wikimøte med Ole Bjørn Rekdal blir tirsdag 12. september, klokken 1700-2000 på Litteraturhuset i Oslo, i salen Amalie Skram. Den er endel større enn den vi har brukt (dvs. salen Kverneland) og har plass til 120 personer:

http://www.litteraturhuset.no/utleie/romsaler.html

Jeg skal avklare navn osv. på samlingen så vi får det inn i Litteraturhusets katalag + på deres nettsider. Forhåpentligvis vil dette emnet både være interessant for både de som allerede bidrar, og andre. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 2. mar. 2017 kl. 09:00 (CET)

Lager en setning med signertdato slik at arkivboten skjønner at den skal vente med å arkivere til etter 12. september. Håper alle gleder seg. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 30. aug. 2017 kl. 18:14 (CEST)
Antar det blir mulighet for myldring og småprat i kafeen i etterkant av selve wikitreffet? Telaneo (Diskusjonsside) 30. aug. 2017 kl. 23:26 (CEST)
Til Telaneo: Det blir sosialt i kaféen etter møtet, som vi har gjort det tidligere. Jeg bestiller opp bord i barområdet, det har vel fungert greit å sitte der i og med at de færreste spiser etterpå. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 4. sep. 2017 kl. 22:12 (CEST)
For de som er interessert å se litt om hva Rekdal driver med så har han en blogg her hvor det ligger både videoer, vanlige artikler, forskningsartikler og skrivetips. Han har også en masse artikler på forskning.no.--ツDyveldi ☯ prat ✉ post 7. sep. 2017 kl. 19:14 (CEST)
Flott! Telaneo (Diskusjonsside) 4. sep. 2017 kl. 22:26 (CEST)


Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Ooo86, Frankemann, Finn Bjørklid, Danmichaelo, Trygve Nodeland, Ofrim, Astrid Carlsen (WMNO), Andreas Kolle, Jon Harald Søby (WMNO), Kjetil_r, Jorid Martinsen (WMNO), Bergenga, Migrant, PeterFisk


Workshop 18. november – Wikidata-verktøy[rediger kilde]

Workshoppen holdes på kafeen til Tøyen Startup Village ved Tøyen Torg i Oslo. (Se i Google Maps)

Lørdag 18. november fra 12:00 til 16:00 arrangerer Wikimedia Norge workshop for wikipedianere om mange av de tilgjengelige Wikidata-verktøyene og hvordan man kan bruke dem til å redigere Wikidata og også hvordan de kan brukes i samband med Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Man bør ta med seg egen datamaskin (ikke nettbrett), men vi har et par maskiner som kan lånes om det ikke lar seg gjøre å ta med.

Verktøy vi vil gå gjennom

Si fra om det er noe annet du synes vi bør gå gjennom også, og ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål i forkant. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 18. sep. 2017 kl. 12:11 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Jon Harald Søby, Danmichaelo, Profoss, Kjetil_r, Telaneo, pmt, Migrant, aso, Ooo86, TommyG, Bergenga, Haros


Takk til alle deltagerne for vel overstått workshop! Som jeg lovte har jeg nå posta lenker til noen av spørringene vi gikk gjennom, samt ei liste over tilleggsfunksjoner og skript som er kjekke å ha på Bruker:Jon Harald Søby (WMNO)/Wikidata. Om noen trenger hjelp med spørringer eller andre ting er det bare å spørre meg! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 23. nov. 2017 kl. 09:44 (CET)

Wikitreff 16. januar – Thomas Hylland Eriksen innleder[rediger kilde]

Fra Wikitreff i januar 2018. Thomas Hylland Eriksen innleder

Tirsdag 16. januar 2018, fra klokken 1700, blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset i Oslo. Thomas Hylland Eriksen innleder. Møtet er gratis, og åpent for alle. Innleder Thomas Hylland Eriksens beskrivelse av tema for møtet er som følger:

Selv om mennesker har mye felles med sine nære primatslektninger, er det lite sannsynlig at en sjimpanse noen gang har undret seg over at alt er så merkelig på denne kloden. Vi er derimot nysgjerrighetsdrevne vesener, og denne egenskapen har gitt frukt i rikt monn. Wikipedia kan brukes som eksempel på mye, også menneskets enestående trang til kunnskap og innsikt. Imidlertid er det skjær i sjøen, blant annet monopolisering, relevans, fagidioti og kunnskapsfiendtlighet. I en slik verden er en institusjon som Wikipedia viktigere enn noensinne.

Som ved tidligere møter er det Wikimedia Norge som arrangerer, de er også åpne for å støtte utenbysboende som kan tenke seg å delta.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Finn Bjørklid, Telaneo, Frankemann, Trygve Nodeland, Hogne, Ofrim, Ole, Andewa, Sabinitus, Haros, Kjetil_r, Anette Faksnes, Bergenga, Toresetre


Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt. Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.
Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.

Håper dette er en innleder og et tema som kan interessere mange, både de som bidrar til Wikipedia og de som kanskje kan tenke seg å begynne med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Da har omtale av arrangementet blitt lagt ut på Litteraturhusets nettsider. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 19. des. 2017 kl. 13:26 (CET)

På grunn av nattens snøfall blir jeg hjemme men hadde vurdert å komme men blir altså hjemme ikveld. Lykke til på litteraturhuset. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. jan. 2018 kl. 13:23 (CET)

Jeg tok noen bilder under arrangementet og disse ligger nå på Commons. Toresetre (diskusjon) 19. jan. 2018 kl. 02:01 (CET)

Wikitreff helgen 2. til 4. mars[rediger kilde]

I tilknytning til årsmøtet i Wikimedia Norge arrangeres det helgen 2. til 4. mars flere wikitreff som er åpne og interessante for alle.

 • Fredag 2. mars kl. 18.00-21.00:

Wikitreff. Wikitreff på Samisk hus med servering. Styret i Wikimedia Norge deler ut Årets Wikipedianer-pris og en ansatt fra Samisk hus vil fortelle oss litt om huset og arbeidet som skjer der.

 • Lørdag 3. mars, ettermiddag (etter årsmøte i WMNO)

Dronesafari planlegges.

 • Søndag 4. mars kl. 12-16

Wikidata-workshop med nyttige verktøy (Wikidata Query (SPARQL), PetScan, QuickStatements, Mix-n-Match, wikidata-cli og nyttige tilleggsfunksjoner og brukerskript på Wikidata (og Wikipedia))


Påmelding og mer detaljert informasjon finnes her: Årsmøte 2018 - påmelding sosiale treff

Wikitreff 15. mai – Silvija Seres innleder[rediger kilde]

Klokken 17, tirsdag 15. mai 2018 blir det Wikitreff, Nedjma-salen (3. etasje) på Litteraturhuset og Silvija Seres innleder om Wikipedia i den fjerde revolusjon. Se også omtale hos Litteraturhuset. Ulf Larsen (diskusjon) 12. sep. 2017 kl. 10:08 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

 1. Ulf Larsen,
 2. Hogne (diskusjon) 18. jan. 2018 kl. 08:48 (CET)
 3. Trygve Nodeland (diskusjon) 2. feb. 2018 kl. 14:59 (CET)
 4. Ole Anders Flatmo
 5. Frankemann kommer, det er selvsagt!
 6. Jorid Martinsen (WMNO) (diskusjon) 11. apr. 2018 kl. 10:36 (CEST)
 7. Tanjasimone (diskusjon) 24. apr. 2018 kl. 07:30 (CEST)
 8. Kjetil_r 5. mai 2018 kl. 18:53 (CEST)
 9. Andewa
 10. Bergenga
 11. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon)

Siden jeg ble «kastet inn» i oppdraget med å fotografere, og jeg ikke akkurat har det riktige utstyret til innendørsfotografering (jeg har ikke ekstern blits, og har faktisk heller aldri brukt det) så ble ikke bildene helt topp, men det får gå. Bare å huske på å gi den rette fotografen beskjed om å ta med kamera litt tidligere neste gang, så er jeg sikker på at resultatet vil bli bedre. ;-)

Det var forøvrig et flott og interessant foredrag! Jeg hang godt med på det tekniske, mens noen av næringslivsuttrykkene gikk langt over hodet på meg. Men jeg fikk uansett med meg hovedpoengene i det, tror jeg. Det er også greit å vite at en person med et så godt og bevisst forhold til teknologi og teknologiutvikling har en så høy posisjon i norsk næringsliv. Man får jo iblant inntrykk av at i bedriftsstyrene sitter det bare konservative «surrehuer» som ikke kan noe innen andre fagfelt enn finans, men det er jo tydelig at det ikke stemmer. Bergenga (diskusjon) 17. mai 2018 kl. 21:09 (CEST)


Wikitreff 4. september – Anine Kierulf innleder[rediger kilde]

Anine Kierulf snakket om Grunnlovens paragraf 100.
Tilhørerne var som vanlig en god blanding av folk fra Wikipedia-miljøet og andre interesserte.

Tirsdag 4. september klokken 17:00 blir det Wikitreff, Nedjma-salen (3. etasje) på Litteraturhuset og Anine Kierulf innleder om Wikipedia og Grunnloven - om paragraf 100. Fra programteksten:

«Wikipedia er det suverent største og mest brukte leksikon i Norge, samtidig har det store mangler. Med Grunnlovens paragraf 100, (Det påligger statens myndigheter å legge forholdene til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale), er dette en utfordring for myndighetene?» - lenke til omtale hos Litteraturhuset

Treffet er gratis, utgiftene dekkes av vår støtteforening Wikimedia Norge. Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet under, senest én uke før, dvs. mandag 27. august:

Ulf Larsen, Frankemann, Astrid Carlsen (WMNO), Kjetil_r, Haros, Jon Harald Søby (WMNO), Bergenga, Trygve Nodeland, AndreaHT

Takk for i går! Det var både interessant og hyggelig. Jeg gleder meg til neste treff. Kom gjerne med tips til innledere og tema til Anne-Sophie og Ulf. Det er flott at dere arrangerer dette på en så god måte. Kanskje er det andre som kan tenke seg å hjelpe til også? --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. sep. 2018 kl. 12:01 (CEST)
Stor takk til Ulf Larsen og Anne-Sophie Ofrim for nok et fint arrangement! Synes det er veldig viktig at vi har disse treffene. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 6. sep. 2018 kl. 20:04 (CEST)


Feiring 18. oktober: 500 000 artikler! Velkommen til feiring på Skatten[rediger kilde]

I løpet av høsten runder Wikipedia på bokmål og riksmål 500 000 artikler. Det må markeres! Wikimedia Norge inviterer til uformell feiring på Skatten på Tøyen. Det blir buffetmat, alkoholfri drikke (men mulig å kjøpe alkohol i baren hvis man ønsker), og det blir kake og kaffe! Vi håper mange vil komme å feire dette fine, runde tallet og egen innsats på wiki. Vi har også besøk fra fire stykker fra Wikimedia Foundation den dagen som kommer til å delta.

 • Dato: 18. oktober
 • Klokkeslett: 18-20
 • Sted: Skatten på Tøyen, Det grønne rommet


Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under innen 11. oktober

Astrid Carlsen (WMNO), Jon Harald Søby, Tore Sætre, Kjetil_r, Ulf Larsen, Bergenga, Haros, Migrant, Ole

Merchandise[rediger kilde]

Blir det muligheter for kjøp av wikimedia-effekter ved arrangementet eller lignende også ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 14. okt. 2018 kl. 04:18 (CEST)

Vi har noen t-skjorter og klistremerker til å gi bort. Sees på torsdag!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 10:27 (CEST)
Facebook like thumb.pngLiker Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:21 (CEST)

Workshop 10. november – Wikidata-verktøy[rediger kilde]

Lørdag 10. november fra 12:00 til 16:00 arrangerer Wikimedia Norge workshop for wikipedianere om mange av de tilgjengelige Wikidata-verktøyene og hvordan man kan bruke dem til å redigere Wikidata og også hvordan de kan brukes i samband med Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Man bør ta med seg egen datamaskin (ikke nettbrett), men vi har et par maskiner som kan lånes om det ikke lar seg gjøre å ta med.

Sted: Samisk hus, Dronningens gate 8b, Oslo.

Verktøy vi vil gå gjennom

Si fra om det er noe annet du synes vi bør gå gjennom også, og ta gjerne kontakt med Jon Harald om du har noen spørsmål.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

PeterFisk, Kjetil_r, User:E tellus, Bergenga, Haros, Jorid Martinsen (WMNO), Vesihiisi, Migrant (trenger å låne en maskin), Premeditated, Einar Myre.

Wikitreff i Tromsø 8. mars[rediger kilde]

Stedene for wikitreff og årsmøte i Tromsø 2019

I forbindelse med at Wikimedia Norge sitt årsmøte avholdes i Tromsø 9. mars, blir det et wikitreff den 8. mars i Tromsø. Vi får en omvisning på Perspektivet museum fra kl 17–18 og møtes på Casa Inferno etterpå. Wikimedia Norge dekker mat på Casa Inferno for alle påmeldte. Vel møtt! Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 20. feb. 2019 kl. 10:28 (CET)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. reservering av bord om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Astrid Carlsen (WMNO), Jon Harald Søby (WMNO), Tarjeimo, Jorid Martinsen (WMNO), Trondtr, Kjetil_r, Bergenga, Andrea Hegdahl Tiltnes (WMN), Harald Groven, eselmel, Geir-Arne Nilsen, Steinar Sneås Skauge, Hogne

Wikitreff 23. mai med faktisk.no[rediger kilde]

Torsdag 23. mai kl 18:00 blir det Wikitreff igjen. Wikitreffet skal være i Kverneland-salen på Litteraturhuset i Oslo og faktisk.no skal innlede om hvordan de jobber med faktasjekking og hva de tenker om Wikipedia som prosjekt.

Vi reserverer plass i Kafe Oslo etterpå, for alle som vil fortsette praten. Velkommen! Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter for deltakere, ta kontakt med meg om det: astrid@wikimedia.no. Treffet er gratis og åpent for alle. Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet under:

Astrid Carlsen (WMNO), Jon Harald Søby (WMNO), Vinguru, Frankemann, Tarjeimo, Tore Sætre, Trygve Nodeland, Sigrun Espe, Bergenga, Ulf Larsen, Kjetil_r, Mewasul, Haros, Migrant + en kamerat (ikke på wiki), Ooo86

Nytt klokkeslett ?[rediger kilde]

Jeg legger merke til at det denne gangen er satt opp kl. 18.00 istedenfor 17.00 som det har vært tidligere ? Noen grunn til dette ? Selv vil jeg vel bare takke for endringen da jeg lett kommer for sent, og en slik endring kan gjøre det lettere å komme til tiden. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 21. mai 2019 kl. 02:06 (CEST)

Det var for å rekke styremøte i Wikimedia Norge først.--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 24. mai 2019 kl. 12:25 (CEST)