Wikipedia:Unngåelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Alle vet at man ikke skal mate trollene. Også brukere som ikke er «troll» kan av forskjellige grunner være vanskelige å arbeide med. Man skal selvfølgelig gjøre en innsats for å samarbeide med andre, men hvis noen er mer interessert i krangel enn samarbeid, kan det være på tide å la dem ha det så godt.

Det er flere fordeler ved å simpelthen unngå slike personer. Det kan gjøres individuelt. Hvis du ignorerer noen, kan de ikke lenger plage deg - du trenger ikke å vente på konsensus for en blokkering, for eksempel. Når tilstrekkelig mange bidragsytere gjør dette, blir den vanskelige bidragsyteren i praksis utestengt fra samfunnet uten noe støy og spetakkel.

Å offentlig annonsere en slik posisjon kan faktisk skape mer drama, men i noen situasjoner kan det være på sin plass å informere andre om dine intensjoner om å unngå noen. Dette kan gjøres med en høflig notis på en brukerdiskusjonsside. Å svare på eventuelle kommentarer til dette, kan utvanne effekten av unngåelsen.

Å unngå vanskelige brukere er mer «konflikt-unngåelse» enn «konflikt-løsning». Som de fleste andre teknikker, passer det å gjøre i noen situasjoner, men ikke alle. Aktivt forstyrrende adferd kan ikke alltid ignoreres, men vandalisme kan alltid rapporteres.