Wikipedia:Underprosjekter/Militærhistorie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette Underprosjektet er avsluttet.

Noen wikipediabrukere har gått sammen i ett prosjekt for å skrive artikler om ett spesielt emne og standardisere utformingen på disse. Denne siden og dens undersider inneholder deres ideer og forslag. Se diskusjonssiden om du ønsker å bidra. Der oppdateres også prosjektets status.

Nuvola mimetypes kword kwd.pngEmne[rediger kilde]

Dette er et prosjekt om militærhistorie og beslektede emner.

Dette prosjektet er nå arkivert!. Gjennom en periode fra uke 48/2005 til uke 6/2006 la bidragsyterne inn 200 kB med materiale i 26 fokusartikler, hvorav tre av artiklene oppnådde anbefalt eller utmerket status! Det ble også laget maler, og identifisert 74 militærhistoriestubber, noe som skapte orden i temaet i Wikipedia. Tre av artiklene er lister over slag, kriger og beleiringer, noe som la et grunnlag for å jobbe med temaet videre.

Nuvola apps kdf.pngFormål[rediger kilde]

Målet er å få på plass noe om hvert emne innen faget, og med en struktur som binder det hele sammen. En bruker av Wikipedia skal da kunne skaffe seg en god oversikt over emnet. Målet regnes som oppnådd da alle hovedartiklene er oppe på «grønt» (se statistikksiden).

Det er også ønskelig å få identifisert alle stubber innen emnet, samt sette på plass noen lister for å synliggjøre manglende stoff.

Prosjektet er ferdig da ovenstående mål er oppfylt. Prosjektet bør da arkiveres, og nye prosjekt opprettes hvis deltagerne ønsker å utvide emnet mer. Forslag kan være prosjekt om enkelte kriger, å få fyllt ut slag-lista eller å få alle hovedartiklene over på UA-status.

Noia 64 apps xeyes.pngLignende prosjekt[rediger kilde]

Nuvola apps kuser.pngBidragsytere[rediger kilde]

Nuvola apps khelpcenter.pngDelmål[rediger kilde]

Icon tools.pngTodo[rediger kilde]

Brukes for små ting underveis

Nuvola apps kruler.pngMaler[rediger kilde]

Infobokser[rediger kilde]

Artikkelen inngår i serien om

Militærhistorie

Napoleon
Eraer

Prehistorisk

Oldtiden

Middelalderen

Tidlig moderne

1800-tallet

1900-tallet

Moderne

Krigføring

Sjøkrig

Luftkrig

Krigføring i rommet

Maktmidler

Atomkrig

Biologisk krigføring

Brannkrig

Kjemisk krigføring

Operasjonsformer

Manøverkrigføring

Utmattelseskrigføring

Asymmetrisk krigføring

Beleiring

Amfibisk krigføring

Alpin krigføring

SIBO

Skyttergravskrig

Geriljakrig

Lister

Liste over kriger

Liste over slag

Liste over beleiringer


Andre maler[rediger kilde]

Diskusjonssidene til artiklene prosjektet omfatter bør få denne notisen ( {{Underprosjekt militærhistorie}} ) så lenge prosjektet er aktivt:

Underprosjekt militærhistorie Denne artikkelen var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.

Diskusjonssidene til kategoriene prosjektet omfatter bør få denne notisen ( {{Underprosjekt militærhistorie kategori}} ) så lenge prosjektet er aktivt:

Underprosjekt militærhistorie Denne kategorien var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.

Og diskusjonssidene til malene bør få denne ( {{Underprosjekt militærhistorie mal}} ):

Underprosjekt militærhistorie Denne malen var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.