Wikipedia:Underprosjekter/Botanikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen wikipediabrukere har gått sammen i et prosjekt for å skrive artikler om ett spesielt emne og standardisere utformingen på disse. Denne siden og dens undersider inneholder deres ideer og forslag. Se delmål og diskusjonssiden om du ønsker å bidra.

Dette er et wikipediaprosjekt om botanikk, støttet av Vitenparken i Ås. Det omfatter alt innen botanikk, deriblant plantearter (se også underprosjekt for organismer), botanikere og andre personer innen feltet, botanisk forskning o.l.

Formål[rediger kilde]

Prosjektet har som formål å utvide Wikipedias dekning av botaniske emner.

Bidragsytere[rediger kilde]

Hvem kan redigere og skrive artikler?[rediger kilde]

Alle! Hvis du har lyst å forfatte noe om noe innen botanikk eller ser noe som kan forbedres: Sett i gang! Hvis du syns at retningslinjene som skisseres på denne siden, er litt innviklete, så gi rett og slett blaffen i dem. I så fall hadde det imidlertid vært ekstremt hjelpsomt om du kunne skrive det følgende i artikkelens siste linje:

{{Taksopprydning}}

Da kan andre med litt mer fagkunnskap eller erfaring gå over artikkelen på et senere tidspunkt.

Struktur[rediger kilde]

For standardformen på artikler om organismer, se stilmanualen for artikler om organismer. For artikler om personer, se stilmanualen for biografier. Har du noen spørsmål er det bare å poste dem på diskusjonssiden.

Delmål[rediger kilde]

Se liste over prioriterte artikler:

Infobokser[rediger kilde]

Det bør brukes taksobokser i alle artikler om organismer (mer spesifikt: i alle artikler om arter og grupper av flere arter). Til dette formål er det utviklet flere taksoboks-maler, som er illustrert og forklart på siden Wikipedia:Taksoboks.

Utover taksobokser trengs det en mal for artikler som ikke er blitt standardisert i tråd med denne sidens retningslinjer. Slike artikler bør merkes med følgende mal i den siste linjen:

{{Taksopprydning}}

Det vil gjøre det mye enklere å oppspore ikke-standardiserte organisme-artikler.