Wikipedia:Tinget/Arkiv/2017-01

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Funksjonen <mapframe>[rediger kilde]

Kart
Kart over Norge. Flytt kartet litt opp så ser du også Svalbard.
Kart
Her ligger Stortingsbygningen. Klikk på markøren, så får du opp en liten beskrivelse der jeg har lagt inn et bilde.
Prøver en gang til, tidligere har det ikke vært mulig å få noen respons.
Noe er galt i eksemplene, skravur vises ikke som den skal. Merkede områder skal fremstå som i Caderousse city wall. [Kan se ut som om det er en solid forsinkelse fra noe endres i OSM og til endringen blir synlig hos oss. Med unntak av Strondafjorden fungerer dette som beskrevet.]

Foreslår at vi ber om at funksjonen mapframe slås på, og at vi deretter prøver ut funksjonen for å markere utstrekning av geografiske områder. Svært mange områder finnes allerede i OpenStreetMap (OSM) slik at det eneste vi trenger å gjøre er å eventuelt knytte områdene opp mot oppføringer på Wikidata. Vi kan deretter legge inn disse områdene via kode som er nokså rett frem. Hvis du vil se hvordan dette arter seg så kan du gå til Vassfaret og Vidalen landskapsvernområde, Sør-Aurdal kommune, eller Strondafjorden. En oppføring som ikke er knyttet til en id fra Wikidata er Fagernes lufthavn, i dette tilfellet får vi ikke opp skarvur på området. Vi kan kun lenke til disse kartene, for vi har ikke slått på funksjonen mapframe, vi har kun maplink. Hvis vi slår på mapframe så kan vi nå disse definisjonene rett fra en infoboks om vi ønsker det. Faktisk er det slik at vi kan få inn oversiktskart med korrekte markeringer uten å gjøre noe ekstra for svært mange oppføringer.

Altså, klarer vi å få konsensus for å slå på funksjonen mapframe? — Jeblad 19. des. 2016 kl. 12:18 (CET)

Patchen ble laget av mw:User:Martin Urbanec 11 minutter etter at jeg skrev buggen! =) Den blir rullet ut «January 03rd 14:00 - 15:00 UTC». — Jeblad 23. des. 2016 kl. 13:19 (CET)

Kommentarer[rediger kilde]

Vi får allerede slike markeringer i de kartene vi åpner ved siden av koordinatene oppe i hjørnet. Det er imidlertid svært få slike som er lagt inn for Norge. Grunnen til det er at dette er noe som må legges inn på OSM-siden som en lenke til Wikipedia eller Wikidata. OSM har også identiteter på sine objekter (veier, kommuner,...), men disse identitetene er ikke stabile. Det som er å håpe er at det blir lagt inn lenker til Wikidatas Qer. Det er imidlertid noe avhengig av hvor ivrige de på OSM er for å få det inn. Har sett at det har blitt en diskusjon i forbindelse med at en bot gikk i gang med å legge inn mengder av slike. Diskusjonen gikk bl.a. på Copyright-forhold. Jeg regner med at denslags går seg til, men det kan jo ta litt tid fortsatt. Haros (diskusjon) 20. des. 2016 kl. 14:37 (CET)

Muligens er de ustabile interne id-ene til OSM grunnen til at dataelementets id brukes for oppslag via Karthographer? Dvs utvidelsen som Wikipedia bruker for å lage disse kartene. — Jeblad 20. des. 2016 kl. 19:56 (CET)

Da har mapframe blitt aktivert, se eksempler på høyre side. –Mathias-S 4. jan. 2017 kl. 15:07 (CET)