Wikipedia:Tinget/Arkiv/2016-17

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Artikkelen Den internasjonale elektrotekniske utstillingen i 1891 er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Den internasjonale elektrotekniske utstillingen i 1891.
Mvh M O Haugen (diskusjon) 25. apr. 2016 kl. 22:38 (CEST)
Dette er en notis for å informere om diskusjoner og prosesser andre steder på skjermen.

Portaler ?[rediger kilde]

Jeg lurer på om Portaler er noe som brukes lenger eller om jeg skal la være å sette inn relevante maler for dette? Jeg tenker spesielt på Portal:Film. Jeg vet det var noen som var litt beskjeftiget med dette for mange år siden, men jeg kan ikke huske å sett noen aktivitet eller snakk om dette på mange år, og jeg vet ikke hva som er statusen for dette i dag.--Ezzex (diskusjon) 28. apr. 2016 kl. 02:34 (CEST)

Portaler er vel bra? Det er ofte vanskelig å finne noen som vedlikeholder en bestemt portal. Det ser man ikke sjeldent i andre språkområder også. Men jeg tror nok at det er et stort behov for overgripende portaler, og forsåvidt også artikler. Så grip fatt i filmportalen! Jeg kunne forsåvidt tenkt meg en bot som satte inn en henvisning til portalen om Tyskland i alle artikler som berørte denne nasjonen. Men jeg vet jo ikke om det er så lett.--Trygve Nodeland (diskusjon) 29. apr. 2016 kl. 19:42 (CEST)
AWB ordner det ganske greit. Det vil nok ta litt tid, men det er gjørbart. Jeg kan sikkert ordne det en dag, med mindre du vil finne ut av AWB selv.--Telaneo (Diskusjonsside) 29. apr. 2016 kl. 19:48 (CEST)
Portaler vil jeg si er bra, men det er få som virkelig er gode, og enda færre som vedlikeholdes. De fleste er ikke håpløse i det minste, så jeg vil si det er verdt å legge en inn i de fleste tilfeller.--Telaneo (Diskusjonsside) 29. apr. 2016 kl. 19:49 (CEST)
Noe av problemet med portaler er at vi aldri har blitt enige om hva portaler er, dermed har de blitt en lekegrind for de spesielt interesserte. Fordi de spesielt interesserte har sterke meninger (meg inkludert) blir det mye hyling og grining og kamp om favorittbamsen. Vi trenger å gå hele veien tilbake til start og finne ut hva dette dyret skal være. Selv tror jeg at dyret delvis er fremvisning av hva vi ønsker å vise frem (manuell liste), hva brukeren ønsker å få vite noe om (brukersporing), og hva andre finner interessant (sidevisningsstatistikk). Det virker mer som en dynamisk side enn en statisk side. — Jeblad 29. apr. 2016 kl. 23:05 (CEST)

Zero local media files[rediger kilde]

See meta:Zero local media files and meta:List of Wikipedias having zero local media files

Larger Wikipedias and Scandinavian Wikipedias that have zero local media files:

Bokmal Wikipedia could be the third largest having zero local media files. All in all, 105 Wikipedias have zero local media files and share all "their" files via Commons. Keeping local media files when they are already in Commons obscures the information that all files are free and shared via Commons.

How about deleting File:Wiki.png and be done with local files and discussions about them? 91.9.107.247 30. apr. 2016 kl. 11:10 (CEST)

See Wikipedia:Tinget#Logo på dette prosjektet. The discussion is already on going.--Telaneo (Diskusjonsside) 30. apr. 2016 kl. 12:41 (CEST)
Det er ingen mål i seg selv å ikke ha lokale filer. Faktisk er dette en indikasjon på at en ikke bruker mulighetene som ligger i lovene som brukes i nordeuropa. — Jeblad 30. apr. 2016 kl. 12:50 (CEST)
Har en mistanke om hvem dette er, men tror det er enklere om noen gjør en CU. — Jeblad 1. mai 2016 kl. 00:36 (CEST)

Logo på dette prosjektet[rediger kilde]

Vi har som en av en håndfull prosjekter mulighet til å overstyre logoen lokalt. Dette er globen oppe til venstre i Monobook- og Vector-draktene. Skal vi beholde denne muligheten, eller endre slik at vi alltid bruker standardlogoen? Nå kan vi for eksempel lage egen logo for 17. mai, eller markere spesielle dager slik som passering av runde tall. Vi har også markert et dødsfall ved en anledning.

For meg er begge løsninger greie, men det er bittelitt mer sannsynlig at et troll finner ut hvordan dagens logo kan endres til dansende cancanpiker. — Jeblad 29. apr. 2016 kl. 22:39 (CEST)

Svenskene hadde nettopp en logo for å markere at de hadde passert 3 millioner artikler. De har ingen filer lagret lokalt, så det finnes tydeligvis muligheter for å bytte ut standardlogoen uten å ha lokalt lagrede logoer. - 4ing (diskusjon) 29. apr. 2016 kl. 23:13 (CEST)
Spiller ingen rolle for min del om vi bytter ut logoen for noen anledninger. Så big deal er det ikke, men hvis det er mulig å reservere oss retten uten noen problemer så burde vi gjøre det. (Hva har svenskene gjort igjen?)--Telaneo (Diskusjonsside) 30. apr. 2016 kl. 00:45 (CEST)
Det er mulig å bytte logo via en konfigurasjonsendring, men det er ikke populært å mase om slikt. Slår vi av lokal lagring så blir det kanskje logoendring når vi passerer en halv mill og en mill, hvis ingen implementerer easter eggs ala Google. (Og joda, det finnes flere bakveier for å bytte logoen.) — Jeblad 30. apr. 2016 kl. 02:41 (CEST)
Jeg synes ikke det gjør noe om vi mister muligheten til å bytte logo. Men det hadde vært fint om vi fikk oppdatert logoen vår til å følge en:Wikipedia:Wikipedia_logos#The_May_2010_redesign (det gjør den allerede) en høyoppløselig utgave av den, jfr. phab:T37337. Dagens logo ser grumsete ut på skjermer med høy pikseltetthet. – Danmichaelo (δ) 30. apr. 2016 kl. 15:36 (CEST)

Telaneo, the Wiki.png is not used currently. If nowiki want to change it via css, then this can also be done by referring to a logo in Commons. 10 nowiki logos in c:Category:Norwegian Wikipedia logo. A request to include further two logo-files, namely c:File:Wikipedia-logo-v2-no.png and c:File:Wikipedia-logo-v2-no.svg in that category has been made by me at c:Category talk:Norwegian Wikipedia logo. 91.9.113.41 1. mai 2016 kl. 11:30 (CEST)