Wikipedia:Tinget/Arkiv/2014-09

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Amendment to the Terms of Use[rediger kilde]

Det er et oppslag i Wikipedia Signpost: Should Wikimedia modify its terms of use to require disclosure? Dette berører også vår pågående diskusjon om betalt redigering. — Jeblad 28. feb. 2014 kl. 08:28 (CET)

Notis om kandidatartikkel: Star Wars Episode III[rediger kilde]

Artikkelen Star Wars Episode III: Sithene tar hevn er nominert til WP:AA. Se her: Wikipedia:Kandidatsider/Star Wars Episode III: Sithene tar hevn (andre nominasjon).

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser innenfor Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Ta gjerne en tur innom kandidatsiden og bidra til å gjøre artikkelen bedre. --M O Haugen (diskusjon) 24. feb. 2014 kl. 18:54 (CET)

Oversikt over politikkendringer og lignende[rediger kilde]

Støyen på Tinget har gjort at jeg, og sikkert mange med meg, i liten grad innvolverer oss i diskusjonene her. Dette har den uheldige effekten at det kan være lett å gå glipp av diskusjoner om endringer av politikk/retningslijner og lignende. Hadde det vært mulig å få lagd en slags protokollside for slikt der det ikke er åpning for noen diskusjon, men kun en oversikt over det som kommer frem? Kanskje finnes dette allerede uten at jeg har fått det med meg. Da ber jeg isåfall om at denne siden blir lenket til på en tydligere måte. Mvh 3s (diskusjon) 27. feb. 2014 kl. 10:01 (CET)

Skriver under på dette ønsket. Profoss (diskusjon) 27. feb. 2014 kl. 10:46 (CET)
Hadde vært bra. Også behov for å få folk med på å skape konsensus for sentrale temaer, slik at der blir behov for en slik oversikt. Nå spriker vi IMØ for mye til at noen trenger å bry seg med å lage den. - men kanskje omsider til vaoren ein gong? --Bjørn som tegner (diskusjon) 27. feb. 2014 kl. 13:10 (CET)
Støyen er ødeleggende for prosjektet. Debatt er sunt, men det er dessverre ofte lite debatt når støyen er voldsom. Så jeg støtter 3s og Profoss. Enkelte hevder at det er så vanskelig å finne WMNO sin debatt side. Da er det muligens en ide å lage en link til WMNO sin debattside øverst på Tinget og Torget. Vennlig hilsen --Jarle Vines (diskusjon) 27. feb. 2014 kl. 18:38 (CET)
Hvis jeg oppfatter 3s' innspill rett - ei ren informasjonsside med f.eks. varsler om administratoravstemninger eller resultatet av viktige diskusjoner som blir utkjempet andre steder - så tror jeg det kan være en god ide. Vi vet at det pga. miljøet er en god del brukere som unngår Tinget og Torget, og for den del også administratorenes mailingliste. Bare sørg for at det som er viktig blir så enkelt som mulig å finne for alle. Min eneste virkelige innvending er at jeg er litt usikker på hvem som bør ha ansvaret for å oppdatere ei slik side, hvis det ikke kan gjøres automatisk. Jeg tror ikke ansvaret bør ligge hos noen av de som ser det som sin oppgave å bestemme hvem som (i våre vanlige foraer) er verdige til å kunne diskutere og hvem som ikke er det. Vi trenger ikke flere småkonger, eller større pondus hos de vi allerede har. Samtidig synes jeg også at det Jarle foreslår, å lage ei lenke på Tinget og Torget til WMNOs debattside, er fornuftig. Blue Elf (diskusjon) 27. feb. 2014 kl. 20:35 (CET)
Jeg forstår godt ønsket fra 3s, men jeg er likevel skeptisk. WP er allerede så fullt av kriker og kroker og ymse sider som jeg har vondt for å finne fram blant. Selv om hver ny side er opprettet med de beste intensjoner blir helheten uoversiktlig. Jeg tror heller vi skal satse på at Tinget igjen kan bli brukt til det det er ment som, ordveksling om Wikipedia. Eller for å bruke 3s' formulering: «diskusjoner om endringer av politikk/retningslinjer og lignende».
Hvis alle leser teksten undet TingeT-bildet øverst på denne siden er det en god begynnelse. Kimsaka (diskusjon) 28. feb. 2014 kl. 00:32 (CET)
Både Blue Elf og Kimsaka har gode innvendinger. Et slikt system krever at noen oppdaterer dette, og det må da bestemmes hvordan dette skal gjøres på en eller annen måte. Dette må løses, og kan god trigge nye endeløse diskusjoner. Det er også et godt poeng at det er vanskelig nok å finne fram her som det er. Noe slikt kan gjøre det verre. Samtidig kan det kanskje også gjøre det lettere både for etablerte brukere og nye brukere å finne ut hva som er dne gjeldende politikken på Wikipedia. Det er ganske uoversiktelig å finne fram, selv for oss som har vært her i flere år, og en "protokoll" over "vedtak" kan gjøre det lettere. Slik det er nå er jeg i alle fall redd for å gå glipp av noe sentralt i strømmen av det usentrale... Mvh 3s (diskusjon) 28. feb. 2014 kl. 09:41 (CET)
En tanke som slo meg, er at der ligger mye konsensusstoff innimellom i arkiverte slettedebatter. Slik det nå er, er vi avhengig av at noen husker og trekker fram igjen slikt.
Men her er vel potensiale for en masteroppgave eller to, med mulig tittel: «Konsensusdannelse i WPs slettediskusjoner». Ekstrakt av slike ville være svært velkomne - bare ikke i artikkelrommet.
Konsensusdannelse hos oss er ellers gjerne håpløs materie der diskusjonene flyter ut, strammes opp og oppsummeres - og så renner de gjerne ut i Sahara uten å sette spor i form av konsensusnotat. Så jo, en konsensussoversikt ville absolutt være velkommen. Da kan en del viktige punkter bringes ett nivå opp slik at vi slipper å gjenta debatter fra i forfjor på Ting og Torg ennå en gang. Vi kan kanskje klare å bli enige om spilleregler først (Vedlikehold m.m. - og hvem får legge inn/fjerne/modifisere innhold). --Bjørn som tegner (diskusjon) 28. feb. 2014 kl. 12:09 (CET)

Call for project ideas: funding is available for community experiments[rediger kilde]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make Wikipedia better. In March, we’re looking for new project proposals.

Examples of past Individual Engagement Grant projects:

Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!

Hope to have your participation,

--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 28. feb. 2014 kl. 20:44 (CET)

What about a gadget that turns simple external links into well-fomatted citations by utilizing OGP-data? What about using BIBSYS-data for citations about books? What about a gadget that allows the users to use maps from Statens kartverk instead of OSM? There are a lot of possible projects. — Jeblad 1. mar. 2014 kl. 07:03 (CET)