Wikipedia:Tinget/Arkiv/2014-07

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

VisualEditor Office Hours[rediger kilde]

I apologize for writing in English. Please help translate this message.

I just wanted to let you know, so you could mark your calendars if interested, that there are two IRC office hours scheduled to discuss VisualEditor in February.

The first will be held on Saturday, 15 February at 1700 UTC and the second will be held on Sunday, 16 February at 00:00 UTC. (See meta for time conversion links.)

Logs will be posted on meta after each office hour completes. You'll find them, along with logs for older office hours on the topic, at Category:VisualEditor_office_hours_logs.

Please see the IRC office hours page on meta for more information on how to join in.

Thanks! Keegan (WMF) (diskusjon) 13. feb. 2014 kl. 08:22 (CET)

På søndag 16. februar er det 200-årsdagen for Notabelmøtet på Eidsvoll, som satte i gang den norske selvstendighetskampen i 1814, Jeg foreslår at artikkelen vår settes på forsiden i helgen hvis det er mulig. Vi vil fra Wikimedia Norge også jevnlig promotere alle 1814-milipælene via sosiale medier. Bjoertvedt (diskusjon) 13. feb. 2014 kl. 08:51 (CET)

Mener du i datomalen? Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 13. feb. 2014 kl. 18:35 (CET)
Hadde vært fryktelig moro om dere kunne bidra med referater fra evenementer, for eksempel så ser jeg at:
UiO markerer 200-årsjubileet for Grunnloven med flere lørdagsforelesninger i Gamle festsal. Gjennomgangstemaet er hvilke verdier Grunnloven bygger på, og de utfordringer dette reiser for det norske folkestyret i dag.
Forelesningene henvender seg til alle som er nysgjerrige på hva grunnlovsfeiringen kan bidra med i dagens samfunnsdebatt.
Første forelesning i serien er lørdag 15. februar kl 14-15.30 i Gamle festsal, Karl Johans gate 47. Grunnloven: Stor ståhei for ingenting?
Ved professorene Knut Kjeldstadli og Eivind Smith. Rektor Ole Petter Ottersen ønsker velkommen til forelesningsrekken.
Arrangementene i denne forelesningsserien er åpne for alle, studenter er spesielt velkommen! http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/grunnlov/
Både er dette i Oslo og i tillegg på lørdager så for mange temmelig utilgjengelig, men det hadde jo vært moro å få vite litt om hva de snakker om. Kjelstadlig og Smith sammen må jo bli et fyrverkeri av et spennende foredag og sånne kanoner da, men å bruke en lørdag på Oslo (uff og uff). Dette gjør sikkert de andre universitene også så er det noen ivrige referenter der ute? --  Dyveldi    13. feb. 2014 kl. 21:19 (CET)
Nei, jeg mener å ha Notabelmøtet inn som ukens artikkel på forsiden, i alle fall i helgen når det er 200 år siden denne viktige hendelsen. Det var på Notabelmøtet at nordmennene møttes og avtalte at de skulle motsette seg union med Sverige, og i stedet velge representanter til Eidsvoll og vedta sin egen grunnlov. Det fortjener en forsideplass. Bjoertvedt (diskusjon) 14. feb. 2014 kl. 01:26 (CET)
Revisjonshistorikken viser at artikkelen for alle praktiske formål er skrevet av Bjoertvedt. Bjoertvedt sitter også i styret i Wikimedia og jeg mener at styremedlemene bør utvise en særlig forsiktighet med å fremheve egne artikler eller artikler hvor de er hovedbidragsytere. Å fremheve artikler hvor et styremedlem/mer i Wikimedia har vært viktigste bidragsyter skal man være forsiktig med. Beskyldninger om at Wikipedia favoriserer enkelte kan fort bli resultatet. Det er for sent å ha noen form for mer objektiv godkjennings- eller kvalitetssikringsprosess på artikkelen nå og den trenger en del revisjon i henhold til Stilmanualen og med hensyn på kildeangivelse og bruk, muligens en andre ting også. Når det gjelder grunnlovsjubileet så har Wikipedia svært mange artikler som trenger revisjon og det mangler nok også en del artikler, men da må man heller arrangere konkurranser underveis. Det har allerede kommet en del litteratur og mere er underveis så det vil bli mye nye historiske kilder tilgjengelige som kan gi grunnlag for omskrivning av våre artikler. Hadde vært veldig kjekt om vi fikk en liste over bøker om 1814 som ble/blir utgitt i 2014, evt i anledning 200-års jubileet (i den grad det lar seg avgrense leksikalsk da). --  Dyveldi    14. feb. 2014 kl. 08:19 (CET)
Artikkelen Grunnlovsjubileet i Norge 2014 er jo derimot svært aktuelt under «I dag» (eller «aktuelt») seksjonen på forsiden (og det har helt sikkert opptil flere planer om at den skal). Denne artikkelen tåler veldig godt å utvides og den kan godt inneholde lister eller peke til (dersom det blir for langt i selve artikkelen) lister over arrangementene som avvikles rundt omkring. Følger alle med på hva som skal inn i denne vil vi lage et solid historisk og kildebelagt dokument over Grunnlovsjubileet på samme måte som Wikipedia har over diverse VM og OL. Vi vil kanskje også ha opptil flere artikler eller lister om jubileet i tillegg.   Dyveldi    14. feb. 2014 kl. 10:23 (CET)
Datomalene kan helt logisk brukes til dette. I tillegg kan vi eventuelt lage ei ad hoc-linje i Mal:Aktuelt denne våren. Grunnloven 200 kan være ei ny linje under Bakgrunn, Kultur og Sport; med varierende innhold etter hvilke milepæler vi har gjennom året, variert med featureinnhold av biografier osv. Mvh M O Haugen (diskusjon) 14. feb. 2014 kl. 12:06 (CET)
Dette siste ikke bare kan gjøres, det bør definitivt gjøres. 1814 bør vi markere på et synlig vis. Det ville dessuten vært fint om vi kunne hatt dagens artikkel (en-dags erstatning av ukens artikkel) om aktuelle tema på de datoene som kommer, men om det er gjennomførbart er en annen sak. Haros (diskusjon) 14. feb. 2014 kl. 13:24 (CET)
Takk til M O Haugen. Veldig godt forslag. Jeg er ganske mye for å få noen konkurranser om 1814. På Torget ligger tråden: Wikiverksted_p.C3.A5_Norsk_Folkemuseum_26.2.2014 som lenker til Folkemuseets side hvor det bl.a. står «Historikere fra Norsk Folkemuseum har forberedt en liste over tema som det trengs artikler om, som kanonbåtkrig, kaprerfart og hva er egentlig "Det gule kor" og "supplikk"?». Jeg tror ingen av oss hadde tenkt på disse som 1814 tema og de har flere ideer. Følger vi med på jubileumsarrangementene og tiltakene så tenker jeg det dukker opp mye mye mer. Jeg har vært så uforskamma at jeg har starta på koret og den kommer jeg til å ha det morsomt med (ikke tenkt å okkupere den da). Jeg er vel mere for å invitere til revisjon av eksisterende artikler og så opprette nye artikler enn å fremheve eksisterende artikler. Dette kan jo også brukes til å rekruttere folk som er interessert i historien om 1814 og vi kan brukes til å rekruttere nye skribenter? Jeg vil heller ha noe sånt som tips og ideer til «finner du noe som mangler så sett i gang og skriv!»   Dyveldi    14. feb. 2014 kl. 15:11 (CET)
Kaprerfart finnes ikke, det stemmer. Kaperfart derimot, finnes (opprettet i 2005). Noorse 14. feb. 2014 kl. 16:29 (CET) (La en omdirigering fra feilstavingen - se årsak) Noorse 14. feb. 2014 kl. 16:43 (CET)
Takk skal du ha Noorse, sånn går det når jeg klipper og limer uten tanke for å utføre stavekontroll. Har lest og det var slett ikke noen dårlig artikkel. --  Dyveldi    15. feb. 2014 kl. 00:00 (CET)
Wikimedia Norge vil arrangere to skrivekonkurranser om grunnloven litt senere i vår, mer informasjon om dette følger senere. Verkstedet ved Folkemuseet er planlagt nettopp for å rekruttere nye skribenter og engasjement for å skrive om grunnlovstema og andre hendelser omkring 1814. Jeg synes det vil være hyggelig dersom Wikipedia-samfunnet nå blir med og slutter opp om disse arrangementene. Jeg ser at bruker Dyveldi mener det bør settes i gang noe annet på siden av det som Wikimedia Norge gjør sammen med bl.a Folkemuseet, og det er naturligvis alltid fritt for enhver å gjøre det, men det ville være synd dersom dette fører til at folk ikke blir med på det som planlegges i påvente av noe annet. Jeg registrerer ellers med litt forbauselse at Dyveldi også mener at en artikkel jeg har skrevet på ikke bør være på forsiden av Wikipedia. Jeg har nå forsåvidt hatt en stor rolle i artikler tidligere, som har vært på forsiden. Men først og fremst lurer jeg veldig på hva slags begrunnelse du har for å mene at et styremedlem i Wikimedia Norge bør "være forsiktig" med å bidra stort til artikler som er på forsida. Mener du at jeg har noen slags interessekonflikt knyttet til Stormannsmøtet på Eidsvoll (Notabelmøtet), så ville det vært veldig nyttig å få dette belyst. Jeg vet ikke helt hvordan du tenker her, men stiller meg nok ganske undrende til at du mener at jeg ikke kan delta i artikkelproduksjon på lik linje med andre, særlig om et tema om en 200 år gammel historisk hendelse som jeg ikke har noen interessekonflikter knyttet til. Fint hvis du kan belyse hva du mener rent konkret taler imot at "mine" artikler figurerer som Ukens artikkel, siden flere av dem har vært der tidligere. Mvh, Bjoertvedt (diskusjon) 14. feb. 2014 kl. 15:48 (CET)
  • Bjoertvedt dette er ikke en AA artikkel og du foreslår altså at den allikevel som et unntak fra den generelle regelen skal stå på forsiden uten at AA vurderingen er gjort. Samme regler for dine bidrag som andre og ingen fortrinnsrett. Kjør artikkelen gjennom AA-prosessen først.
  • Når det gjelder konkurranser så er det ikke annonsert noen konkurranser eller planer fra Wikimedia og følgelig ikke mulig å foreslå noe på siden eller i motstrid med. Nå er vi informert om en skrivekveld i Oslo noen timer (som er et fint tiltak jeg benyttet anledningen til å minne om) og det er fint for de som bor i Oslo og som ser nytten i å dra til Folkemuseet for å skrive, men et Wikiverksted er da ikke en en konkurranse. Dette er helt sikkert en fin utstilling og en morsom omvisning, mat og drikke er det også, men vi er vel mange som har mere Wikipedianytte av tiden vår ved å dra hjem og sjekke kilder. Kanskje på tide å informere om planene Bjoertvedt? --  Dyveldi    15. feb. 2014 kl. 00:00 (CET)
Det er veldig fint at noen initierer aktiviteter slik som skrivekonkurranser, men det er også viktig å være klar over at det ikke finnes noen redaksjon på Wikipedia slik at om flere vil starte aktiviteter så kan de det om de vil. Lages det lemmalister forut for konkurransene så betyr det ikke at det er skriveforbud på artiklene. Hvis det er konkrete problemer med artikler som blir produsert forut for, under eller etter slike skrivekonkurranser så bør dette påpekes på de aktuelle diskusjonssidene.
Er nok litt enig med Dyveldi [Gjelder tidligere innlegg.] når det gjelder plassering av artikler på forsiden. Dette er litt på bakgrunn av hva som hendte rundt Gibraltar-skrivingen på engelsk. Better safe than sorry. — Jeblad 14. feb. 2014 kl. 19:41 (CET)
Takk til de som satte Notabelmøtet mere synlig på aktueltboksen. Dagens jubileumsdag sparker jo i gang hele grunnlovsfeiringen. Som en forsikring til Dyveldi (og andre?) kan jeg forsikre om at mitt forslag om å sette artikkelen på forsiden, var at dette var sjansen til å skape aktualitet på forsiden nettopp ift 200-jubilet. Siden det er 100 år til neste gang så var min tanke at Notabelmøtet kanskje ville være ekstra mye etterspurt av leserne akkurat nå. Det lå overhodet ikke noe ønske om at noen skal favoriseres eller komme foran i køen, det kan jeg dyrt og hellig forsikre om. Mitt forslag var utelukkende motivert av den delen av regelverket for Ukens artikkel, som sier at spesielle milepæler og jubileer kan gi grunnlag for å sette en dagsaktuell artikkel mer synlig. For øvrig var det hele min hensikt med tråden - det er selvsagt interessant med universitetets foredrag og kaperfarten, men hvis man vil diskutere dette så er det en gylden og god regel at man da starter det som en egen tråd, og ikke trekker inn andre tema som distraherer diskusjonen i den tråden som er startet. Dersom alle kan etterleve dette og ikke kaste inn alle mulige andre ting i en tråd, så glir diskusjonene mye lettere. Gratulerer med notabeldagen! Mvh, Bjoertvedt (diskusjon) 16. feb. 2014 kl. 14:38 (CET)
Med fare for å forlenge denne tråden ut over det den tåler, en liten kommentar. Hvis jeg ikke hadde vært helt trygg på at Bjoertvedt er en mann med høy personlig integritet hadde jeg ordlagt meg ganske annerledes og kanskje ikke hatt mot til å si noe i det hele tatt. Dette burde jeg vært tydelig på langt tidligere og da har jeg kun en ting å si: Unnskyld! og godt jubileum.   Dyveldi    16. feb. 2014 kl. 19:59 (CET)