Wikipedia:Tinget/Arkiv/2012-24
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden. |
- Tidligere arkiv
Før 2007,
2007,
2008,
2009
2010,
2011,
2012,
2013
2014,
2015,
2016,
2017
2018,
2019,
2020,
2021
2022,
2023
- 2024
januar, februar, mars, april
mai, juni, juli, august
september, oktober
En mugge eller en million? Om wikipedia.no
[rediger kilde]Nettadressen wikipedia.no går nå til en pekerside hvor de tre versjonene av Wikipedia rettet mot Norge er lenket inn, i tillegg er det noe informasjon om Wikimedia Norge.
Øverst på siden står det en tekst som oppfordrer til å kjøpe effekter for å støtte Wikipedia, den er helt ok, men kanskje vi kan få mer ut av den plassen? I stedet for å selge noen mugger - hva med å dra inn en million eller to?
Med en tekst målrettet mot store donorer (Frank Mohn, Petter Stordalen, Olav Thon osv) så kunne vi kanskje fått inn noen store donasjoner som kan gi oss et par engasjementer vi kan bruke for kurs og informasjon. Adressen wikipedia.no har ganske mange treff, så det er et bra sted å plassere et budskap vi ønsker å komme ut med.
Hva med å kjøre tekster som fokuserer på hva vi som bidrar her har gitt, eksempel vist ved Claes Tande, som ved sin innsats sikker har lagt ned arbeide tilsvarende flere millioner her. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 12:52 (CEST)
- Glitrende idé, synes NAPkjersti (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 13:23 (CEST)
- Jeg tror at om vi klarer å få oppmerksomhet rundt hvor mye vi bidrar med og hvor mye en potensiell donor kan vinne ved å gi - så vil det kunne utløse for oss store bidrag - dvs i millionklassen. En positiv vinkel vil jo være å vise eksempler på vår dugnadsinnsats og Claes Tande, Finn Bjørklid, Anne-Sophie Ofrim osv er jo bra navn som alle har bidratt med så mange timer at det omregnet til lønn hadde beløpt seg til millioner. Om de og andre er villig til å stille som blikkfang, og hvor vi da lenker videre til en passende side som forklarer konseptet mer utfyllende for mulige donorer, så kan vi kjøre en sommerkampanje for Wikipedia.
- Målet må være å få midler til minst et par prosjektansatte som kan drive med kurs og informasjon, for å få frem nye frivillige «millionbidragsytere.» mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 16:31 (CEST)
- «Målrettet kampanje» blir veldig fort til «plagsom adferd» når den rettes mot spesifikke personer. Forsøk heller å få dem i tale på annet vis. — Jeblad 12. jun 2012 kl. 19:16 (CEST)
- Regner man om enkeltes tidsbidrag på Wp over flere år til penger, blir det nok ikke mindre imponerende! Selv om man setter en lav timespris, tror jeg. Tanken er morsom og forslaget bør gjerne diskuteres her og tas videre. Alle ideer som kan tenkes å gi oss et ekstra gir er interessante. Tigging er vel en av få ting som ikke er forbudt enda, men hva gjelder de spesifikke navnene var kanskje det bare eksempler. Mvh Ooo86 (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 20:43 (CEST)
- Dersom vi går direkte på en eller annen bemidlet person så vil jeg tro det oppleves slitsomt, og de får sikkert en rekke henvendelser. Jeg synes derfor en slik indirekte fremgangsmåte, dvs å vekke nysgjerrighet ved et spenstig banner, for å få informasjon om et prosjekt er bedre. Vi har jo et veldig godt prosjekt å tilby, med f.eks 3 millioner kan vi ha to prosjektansatte i ett år og både lønne de og ha nok til at de kan ha armslag til å arbeide. For en som er god for 3 milliarder så er det faktisk kun en promille av formuen (3000 / 1000 = 3) og i følge tidsskriftet Kapital er det minst 50 mennesker med så pass formue i Norge.
- Vi vet at endel gir store beløp til ulike formål og hva jeg foreslår er at vi rett og slett presenterer vår sak. Jeg mener at vi kan tilby høy kost/nytte - det er ikke snakk om å starte et nytt prosjekt, men å forsterke og videreføre noe som allerede fungerer rimelig bra og blir massivt brukt. Vinkelen med at vi (Claes Tande, Finn Bjørklid, Anne-Sophie, Ezzex osv) allerede har gitt millioner (omregnet i tidsbruk) bør kunne fungerer positivt. Og best av alt, det koster oss ikke noe å prøve. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 21:35 (CEST)
- Hvis Wikipedia har bruk for vår innsats, stiller vi selvsagt opp, så lenge vi kan stå inne for det. Men av de som er nevnt, meg selv inkludert, må kunne karakteriseres som godt modne mennesker i antall år. Noen av dere husker kanskje de intervjuene som Dagens næringsliv gjorde av en del av oss for noen år siden. Noe av det som var bra med dette var gode og varierte fotografier, og en god spredning i kjønn, alder og bidrag på Wikipedia. Noe av det kuleste var Jona fra Island sittende foran kyrne, og Pål med armene i kors foran et byport i Oslo (om jeg husker riktig). Jeg tror også her bør vi strebe oss på å vise fram det spennende mangfoldet, ikke bare de som har vært med lengst og således har mange bidrag.
- Jeg er dog usikker på hvilken effekt denne portalen gir. Det ble opprettet som et kompromiss i sin tid, og er antagelig noe folk farer raskt forbi om de ved et ulykkestilfelle havner der. Men, for all del, alle initiativ er av det gode og ingen gode intensjoner er for små. Det er slik Wikipedia bygges, skritt for skritt.
- En liten kommentar på antall timer, når Ulf regner det opp i antall millioner med timer slik blir man noe skremt. Farer livet forbi mens man skriver om arkaisk gresk poesi på Wikipedia? Nei, det er tross alt ikke et sløseri med tid og krefter. Man sover også bort en tredjedel av livet, sies det, men samtidig synes jeg det er godt å sove lenge om morgen. Måltider tar også mye tid, men har likevel sin verdi, både sosialt og ernæringsmessig. Det samme med den tid vi tilbringer på Wikipedia.--Finn Bjørklid (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 01:01 (CEST)
- Poenget med å regne om timer brukt til millioner er å forsøke å synliggjøre innsatsen, i en samtid hvor det meste synes å dreie seg om penger, for min del er jeg ikke særlig opptatt av det... mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 07:26 (CEST)
- Vi vet at endel gir store beløp til ulike formål og hva jeg foreslår er at vi rett og slett presenterer vår sak. Jeg mener at vi kan tilby høy kost/nytte - det er ikke snakk om å starte et nytt prosjekt, men å forsterke og videreføre noe som allerede fungerer rimelig bra og blir massivt brukt. Vinkelen med at vi (Claes Tande, Finn Bjørklid, Anne-Sophie, Ezzex osv) allerede har gitt millioner (omregnet i tidsbruk) bør kunne fungerer positivt. Og best av alt, det koster oss ikke noe å prøve. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 21:35 (CEST)
I og med at responsen i hovedsak er positiv så formulerer jeg et mer konkret forslag.
- Wikimedia Norge kjører en innsamlingskampanje rettet mot store donasjoner i juli måned (agurktid og en viss sjanse for mediedekning) via wikipedia.no som foreningen styrer, målet for sommerinnsamlingen bør være 3 millioner for to engasjementstillinger som holder kurs og foredrag.
- I tillegg til banner som lages for å vekke interesse hos donorer med samfunnsengasjement og mye penger så lages det en mer utfyllende underside hvor hensikten med innsamlingen forklares. I kort blir det at Wikipedia i Norge (nynorsk og bokmål/riksmål) går bra, men kan bli enda bedre med et par heltids engasjerte som kan arbeide med kurs og informasjon, med sikte på å få med flere frivillige bidragsytere. De to stillingene skal altså ikke produsere artikler, de skal produsere nye frivillige.
- WMNO lager en passende pressemelding, i tillegg forsøker vi å få direkte kontakt med minst en potensiell tung donor som kan gi et passe innledende bidrag og uttale seg positivt til media om kampanjen og derved forsøke å bidra til å få med flere (jeg har en kandidat for dette).
- Kampanjen bør gjennomgående være positiv, dvs fokusere på at det går bra med Wikipedia i Norge, men med litt penger til to personer som kan jobbe heltid med kursing så kan det gå enda bedre!
Jeg har holdt over 20 kurs og foredrag og hva jeg har sett er at behovet for informasjon om Wikipedia er svært stort. Nesten alle bruker Wikipedia - nesten ingen vet hvordan det fungerer. Det synes som vi stort sett har fått tak i «de selvgående» bidragsyterne, de som kommer i gang uten kurs, så for å få flere med på vår kunnskapsdugnad trengs det mye kurs og foredrag, mer enn hva vi frivillige kan makte.
Jeg tror det var det viktigste, om det er interesse for dette fra nettsamfunnet og styret i WMNO så kan jeg bidra til kampanjen. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 07:37 (CEST)
- WMNO kan vel i prinsippet gjøre hva de vil på wikipedia.no, så lenge de ikke gjør noe som strider med merkevaren og de får ja fra WMF mhp å bruke merkevaren ifm lokale innsamlingsaksjoner. På no.wikipedia.org kan de ikke ha noe som minner om innsamlingsaksjoner uten at det er i samarbeid med WMF tror jeg. Det var annerledes tidligere, men jeg har ikke full oversikt over det her. Jeg tror ikke noe slikt kan avgjøres på sparket, hverken av frivillige eller av styret i WMNO for WMF må gis tid til å svare. — Jeblad 14. jun 2012 kl. 18:14 (CEST)
- At en slik innsamling eventuelt må skje i samsvar med Wikimedia Foundation er selvsagt, men jeg tror det er mulig å få aksept for et slikt lokalt initiativ. Dels kolliderer det ikke tidsmessig med WMFs innsamling og dels kan en slik lokal innsamling, innrettet mot å kraftig forbedre lokale språkversjoner av Wikipedia bidra til å nå givere vi ellers ikke når. Ulf Larsen (diskusjon) 15. jun 2012 kl. 13:04 (CEST)
- Hva WMNO gjør på wikipedia.no tror jeg ikke WMF mener så mye om så sant kampanjen ikke bruker merkevaren til å fremme kommersielle interesser. Inne på wikipedia.org mener jeg status er at alle innsamlinger nå skal gå i regi av WMF som så gir grants for spesifikke oppgaver og prosjekter. Disse gis både til chapters, grupper og enkeltbrukere. Jeg tror det er uproblematisk å spørre WMF om å holde en målrettet innsamling på no.wikipedia.org med formål å bruke de innsamlede midlene for å styrke Wikipedia i Norge, men midlene vil nok bli sluset tilbake via spesifikke grants. Det viktigste for å få slike grants er klare prosjektplaner og at en kan vise til god historikk på fremdrift og rapportering. — Jeblad 15. jun 2012 kl. 23:32 (CEST)
- At en slik innsamling eventuelt må skje i samsvar med Wikimedia Foundation er selvsagt, men jeg tror det er mulig å få aksept for et slikt lokalt initiativ. Dels kolliderer det ikke tidsmessig med WMFs innsamling og dels kan en slik lokal innsamling, innrettet mot å kraftig forbedre lokale språkversjoner av Wikipedia bidra til å nå givere vi ellers ikke når. Ulf Larsen (diskusjon) 15. jun 2012 kl. 13:04 (CEST)
Notis om kandidatartikkel: John D. Rockefeller
[rediger kilde]Artikkelen John D. Rockefeller er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/John D. Rockefeller
RE:Kategori:Utøvere fra individuelle idretter?
[rediger kilde]I arkivet, uke 22, så diskuteres det hvordan man skal gjøre det med forskjellige utøverkategorier. Har forståelse for at noe måtte gjøres med å endre kategori-navnene, men jeg er litt imponert over kategorinavn som Kategori:Fotballspillere for Fana Fotball og Kategori:Fotballspillere for Byåsen Toppfotball - det kaller jeg smør på flesk. Kategorinavn som "Fotballspillere for Fana IL" eller "Fana Fotball spillere" hadde liksom vært greit, men jeg synes det blir litt voldsomt å nevne "fotball" to ganger i et kategori-navn. Hvorfor klubber som bare har en idrett (Strømsgodset TF, Molde FK, Rosenborg BK, Hønefoss BK, SK Brann) skal ha med den idretten i kategori-navnet synes jeg også er litt voldsomt, men ikke i samme grad. P.S. - Grunnen til at jeg ble oppmerksom på dette var fordi overvåkningslista mi på en:wp ble spammet ned med "Robot: Modifying no:Kategori:Fotballspillere for Byåsen Toppfotball" osv. Mentoz86 (diskusjon) 15. jun 2012 kl. 16:09 (CEST)
- Vi har vært innom dette på Brukerdiskusjon:Pladask, siden til brukeren bak bot'en. Vi landet på at en spiller ikke representerer byen/stedet selv om klubben har navn etter dette. Kategori:Fotballspillere for Byåsen er derfor ikke en egnet form. Våre søsterprosjekter har i stor grad også gått for bruk av endingene IL/FK/FC/AC/BK osv. Det gir en liten utfordring at både fleridrettslag og særidrettslag skal ligge i de samme kategoriene, og spesielt disse juridiske toppidrettssatsingene til idrettslagene, eksempelvis Byåsen ILs Byåsen Toppfotball. Dessverre er ikke Byåsen Tf en etablert variant vi kan nytte, da den forkortelsen ikke er etablert (eller tar jeg feil?). Jeg tror derfor at vi må leve med litt smør på flesk. De nye kategorinavnene er uansett et løft for kategoriseringen vår, og formen Fotballspillere for, Skøyteløpere for.. må vi holde på for alle, derfor kan ikke noen ha formen Fana Fotball spillere - Mr. Hill (diskusjon) 15. jun 2012 kl. 19:12 (CEST)
- Poenget mitt var at istedetfor "Fotballspillere for Fana Fotball" og "Fotballspillere for Byåsen Toppfotball", ville "Fotballspillere for Fana IL" og "Fotballspillere for Byåsen IL" vært en naturlig løsning som ikke hadde vært smør på flesk. Og ja, jeg er fullstendig klar over at ingen utøvere representerer bydelene, jeg snakket om idrettslagene... Btw - altomfotball.no kaller Strømsgodset Toppfotball for Strømsgodset TF, så den forkortelsen er tatt i bruk utenfor wikipedia. Mentoz86 (diskusjon) 16. jun 2012 kl. 13:06 (CEST)
- Strømsgodset TF er kanskje ok. [Klubb] Fotball er vel en slags trend, og jeg vet ikke om det blir særlig riktig med Kategori:Fotballspillere for Vålerenga IF? Vålerenga F blir i hvert fall corny. :-) – Pladask (d/b) 16. juni 2012 kl. 20.44 (CEST)
- Bra om vi kan nytte formen Strømsgodset TF. - Mr. Hill (diskusjon) 17. jun 2012 kl. 01:12 (CEST)
- Poenget mitt var at istedetfor "Fotballspillere for Fana Fotball" og "Fotballspillere for Byåsen Toppfotball", ville "Fotballspillere for Fana IL" og "Fotballspillere for Byåsen IL" vært en naturlig løsning som ikke hadde vært smør på flesk. Og ja, jeg er fullstendig klar over at ingen utøvere representerer bydelene, jeg snakket om idrettslagene... Btw - altomfotball.no kaller Strømsgodset Toppfotball for Strømsgodset TF, så den forkortelsen er tatt i bruk utenfor wikipedia. Mentoz86 (diskusjon) 16. jun 2012 kl. 13:06 (CEST)