Wikipedia:Tinget/Arkiv/2012-22

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Relevanskriterier, Skuespillere[rediger kilde]

I forbindelse med en pågående slettediskusjon over et ungt talent er det grunn til å hente frem og vedta 91's forslag til relevanskriterier for skuespillere som ble foreslått 10. apr 2012. Jeg må medgi at jeg en stund tenkte på å føye ting til 91's liste, men har omsider innsett at dette utkastet ikke behøver mer, det ville bare gjøre ting vanskeligere. Så se på utkastet, kommenter gjerne, men som det står nå, er det lett å vedta. TorSch (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 00:28 (CEST)

Kategori:Utøvere fra individuelle idretter?[rediger kilde]

Vi har noen kategorier fra individuelle idretter. Jeg er i gang med å legge friidrettsutøvere til Kategori:IK Tjalve-utøvere. Tjalve har også Kategori:Idrettsklubben Tjalve-løpere for skøyteløpere, som en av 30 slike kategorier. Slik jeg ser det kan de tre skøyteløperne flyttes over i Kategori:IK Tjalve-utøvere, men da kan ikke kategorien ligge i Kategori:Skøyteløpere i Norge etter klubb. Kategorinavnet Tjalve-løpere mener jeg er upresist. (Det sammen mener jeg om typen Kategori:Tromsø-spillere også, men det er en annen diskusjon).. Noen innspill på hvordan dette bør ordnes? - Mr. Hill (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 22:26 (CEST)

Ja jeg la merke til det jeg også at det blei litt rart... Bruker:lil2mas og undertegnede streifet så vidt innom problemstillingen i denne diskusjonen hvorpå jeg i ettertid selv har fundert på om man rett og slett bare skal lage klubbkategorier og generell utøver/leder for type utøver har man jo i en annen kategori gjerne. Det er ikke uvanlig at utøvere har drevet med flere idretter og vært medlem av flere klubber/foreninger/lag. Men er litt usikker på hvilken løsning som er best? Har heller ikke sjekket hvordan IW-lenkene ligger ann. --Migrant (diskusjon) 31. mai 2012 kl. 12:02 (CEST)
Jeg liker løsningen til Bruker:lil2mas Kategori:Skøyteløpere for Lillestrøm Sportsklubb, Kategori:Fotballspillere for Lillestrøm Sportsklubb, osv.. Da slipper vi dagens ordning der fotball for herrer har styrt kategoriseringen. Noen av de gamle idrettsutøverne kan få mange kategorier da de gjerne var i landstoppen i både 4 og 5 ulike idretter, men det er ikke vanlig i nyere tid. Bytter vi til denne stilen er vi mer på linje med EnWiki. Omfattende endring for fotballspillere - en bot-jobb? - Mr. Hill (diskusjon) 31. mai 2012 kl. 14:25 (CEST)
Det er nok ikke så dumt. PladaskBot kan sikkert ta jobben. :-) – Pladask (d/b) 1. juni 2012 kl. 02.43 (CEST)
Fint, Vi får la diskusjonen stå til slutten av neste uke for å gi mulighet for andre innspill. Kommer det ikke gode motargumenter mener jeg at vi gjennomfører endringen. - Mr. Hill (diskusjon) 1. jun 2012 kl. 13:14 (CEST)
Jeg har reagert på fotballismen før, men tenkt i det stille at det kan være greit å slippe noen stor aksjon rundt det: Kategori:Fotballspillere for Molde Fotballklubb blir vel litt lavkarbo? Akk, man venner seg vel til det. – Pladask (d/b) 2. juni 2012 kl. 18.25 (CEST)
Hvis endring, så foreslår jeg også at det bør være info i toppen om eventuelle endringer av klubbnavn som gjør at tidligere utøvere som konkurrerte under andre varianter av klubbens navn som skal innkluderes og ikke innkluderes kommer tydeligere frem. Inkluder gjerne kategori-lenker til andre typer utøvere til samme klubb som en navigasjonsmal i toppen eller noe. Mvh --Migrant (diskusjon) 3. jun 2012 kl. 03:53 (CEST)
@Migrant: Dette gjelder vel bl.a. klubber der fotballen i senere tid er trukket ut av moderklubben pga økonomi? Kan du presisere hva en slik info bør innholde?
Jeg tenker at vi bør få til en form med forkortelser - eksempelvis Skøyteløpere for Lillestrøm SK og Fotballspillere for Molde FK. Dette vil gjøre at kategoriseringen tar litt mindre plass.. - Mr. Hill (diskusjon) 3. jun 2012 kl. 13:04 (CEST)
I utgangspunktet tenkte jeg mere på slik info som står i ingressen på Aktiv Skøyteklubb med årstall for gjeldende navn med eventuelle fusjoneringer og fisjoneringer, noe forkortet og forenklet, selvfølgelig. Er ellers enig i forkortelser. Med forbehold om tvetydighet ved bruk av SK som kan være innen mange grener (som f.eks. Skiklubb, Skøyteklubb, Svømmeklubb, Sykleklubb, Sjakk Klubb, Seilerklubb og Sportsklubb). Bruker alle friidrettsklubber forkortelsen FIK ? For hvis ikke så kan det jo bli litt krøll på FK også. Så har vi vel BK for bl.a. Bryteklubb, Ballklubb, Bokseklubb og Bueskytterklubb. Samt AIL som tidligere sto for Arbeideridrettslag, men nå brukes om Allianseidrettslag. Og dette er jo bare norske varianter som jeg kom på i farten. Angående klubber som har trukket ut fotballdelen, så blir vel det stort sett de allianseidrettslagene. Og det gjelder forsåvidt ikke bare fotball, selv om den er mest synlig. Mvh --Migrant (diskusjon) 3. jun 2012 kl. 16:31 (CEST)
«Molde FK» og «Lillestrøm SK» er jeg ikke så begeistret for. Det er vel ikke så veldig tradisjon for å bruke disse formene i Norge, verken skriftlig eller muntlig. Derfor kan det bli litt kunstig, selv om det «bare» er i en kategoritittel. – Pladask (d/b) 3. juni 2012 kl. 18.41 (CEST)
Navneform er ikke så viktig som å få dette på plass. MFK og LSK er vanlige former, men de kan vi ikke bruke. Et Googlesøk vil gi flere treff på "Molde FK" enn "Molde Fotballklubb". Med innspillet til Migrant, kan det likevel se ut til å være mer fornuftig å avstå fra forkortelser.. - Mr. Hill (diskusjon) 3. jun 2012 kl. 23:46 (CEST)

Honorert foredrag om Wikipedia[rediger kilde]

Oslo Folkeakademi ønsker et foredrag om Wikipedia mandag 1. oktober, klokken 19 på Hellerud i Oslo, de fattet interesse etter mitt foredrag på årskonferanse for VOFO.

Underlaget jeg brukte for foredraget er her:

http://no.wikipedia.org/wiki/Bruker:Ulflarsen/Kladden

Foredraget den 1. oktober honoreres med 2 tusen kroner, så om noen er interessert i å ta det så får de også litt igjen for det. Jeg synes jeg har holdt bra med foredrag og regner med at andre også kan ha interesse og talent for å foredra om vårt felles prosjekt, interesserte kan ta kontakt med styret i Wikimedia Norge. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 31. mai 2012 kl. 10:33 (CEST)

Ser ikke ut som noen er interessert å holde dette foredraget og arrangøren purrer på navn, så jeg har meldt at jeg stiller og at honoraret skal gå til Wikimedia Norge. Ulf Larsen (diskusjon) 7. jun 2012 kl. 12:00 (CEST)

Update on IPv6[rediger kilde]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

  • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
  • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
  • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 2. jun 2012 kl. 03:16 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Artikkelen Liste over nasjoner som har deltatt i sommer-OL er nominert til WP:GL. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over nasjoner som har deltatt i sommer-OL

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg.--M Haugen (diskusjon) 3. jun 2012 kl. 14:04 (CEST)